Superar una altra barrera

La Unió Esportiva Olot rep aquest diumenge la UB Conquense (16:30h, CMM Media) amb el repte de seguir enllaçant victòries a l’Estadi Municipal. Guzmán i Barnils són dubte per un Raúl Garrido que ja podrà disposar del fitxatge estrella d’aquest mercat d’hivern, Eloi Amagat. Al davant, un conjunt manxec en situació delicada i amb molts canvis a la plantilla que voldrà puntuar a la Garrotxa per treure el cap del descens. La donació de sang de l’Hospital d’Olot i la visita de l’AE Canya, altres protagonistes de la prèvia.  

L’OLOT: Després de la garrotada de Bunyol, el que s’ha de fer és canviar el xip i buscar una reacció ràpida i convincent. Un cop fet autocrítica després del gol encaixat en una jugada ràpida i desgraciada d’àrea a àrea, la UEO sap que la millor medicina és l’Estadi Municipal, escenari de les últimes alegries. Amb bon futbol, gols, èpica i remuntada, l’equip ha de tornar a treure el caràcter i la personalitat per deixar més tocat un rival que lluita per eludir el descens. Amb la incorporació d’última hora d’Eloi Amagat, una peça contrastada del futbol gironí, els de Raúl Garrido intentaran allargar la dolçor a la Garrotxa i sobretot, oblidar l’amargor d’aquest parell de desenganys a domicili. No cal fer-ne un drama, ni tampoc cal fer-s’hi mala sang. I parlant de sang, aquest dissabte col·laborarem amb la campanya “Dona el millor de tu” a l’Hospital d’Olot. Tothom qui vagi a donar sang i tingui passió pel vermell, obtindrà el premi d’una invitació per gaudir del partit. Tot per una bona causa!

EL RIVAL:  La Unión Balompédico Conquense és el que representa la ciutat de Cuenca i va ser fundat l’any 1946. Els manxecs han disputat un total de 16 temporades a Segona B (totes a partir del 1999) i gairebé una quarantena a la Tercera Divisió, competint en el grup de Castilla-La Mancha. A principis de gener, el club castellà va decidir destituir el tècnic Luis Ayllón, rellevat per Cesar Laínez, ex-futbolista professional i ex-tècnic del Deportivo Aragón. També hi ha hagut canvis a la direcció esportiva amb l’arribada de Juanma Barrero, que ha tingut un mercat d’hivern força mogut; han causat baixa Diego Pelález, Adighibe i el golejador Jairo Cárcaba (ara al CD Castellón) i s’han reforçat amb Maxi Amorderain, Nemanja, Jordan i Cristian Márquez, precisament l’autor del gol de l’última victòria contra el CF Peralada. Uns tres punts que permeten al conjunt de la Fuensanta sortir del descens directe amb 23 punts, lluitant per assolir la permanència en la seva segona experiència al grup tercer (la primera va ser al curs 2000-01). U

EL PROTAGONISTA: Eloi Amagat. El migcampista gironí ha estat presentat avui com a nou jugador de la UEO per a la pròxima temporada i mitja. Amagat, amb una llarga trajectòria al Girona FC i al futbol profesional, arriba per aportar experiència, criteri i qualitat a tres quarts de camp. Un reforç de luxe per a Raúl Garrido, que necessitava un altre home ofensiu després de la marxa de Marc Nierga. Ja està llest per debutar i arribar en forma després d’entrenar amb el Peralada després de l’etapa als Estats Units.

LA DADA: 9 de 9 a casa. La UEO ha encadenat una sèrie de tres triomfs consecutius a l’Estadi Municipal que l’han consolidat en una zona més plàcida. Victòria èpica contra l’Ejea (0-1), exhibició golejadora davant del Teruel (4-1) i remuntada de caràcter en el derbi gironí contra el Peralada (2-1). Això ja torna a ser el Fortí Olotí!

BAIXES: Cap. Guzmán i Barnils són dubte per a les seves molèsties a l’isquio i el genoll, respectivament.

QUAN JUGUEM? Diumenge a les 16:30h a l’Estadi Municipal d’Olot en la jornada 23 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B. El partit es podrà veure per Castilla-La Mancha Mèdia i es podrà escoltar, com sempre, per Ràdio Olot Esports. Aquest diumenge ens visitaran els integrants del futbol base de l’AE La Canya i també els alumnes del CEIP Escola-Llar Lluís Maria Mestas i Martí, als qual vam visitar aquesta setmana amb Xumetra i Garrido.

La prèvia de Raúl Garrido

“Al Conquense hi ha hagut un canvi d’entrenador i aposten per una manera diferent de joc. També hi ha hagut moviments a la plantilla i això el fa un rival més difícil. Han perdut jugadors importants però segur que fitxaran i vindran amb la màxima il·lusió. Guanyar al Peralada no es fa si no tens potencial i si no fas les coses molt bé. Estem centrats en donar el millor de nosaltres i estar bé per contrarestar-los. És un rival que està jugant-se el descens en una situació molt compromesa, si afrontem el partit pensant que serà fàcil, estem perduts. Hem de donar el màxim i estar connectats. L’altre dia vam perdre per una sola jugada, s’ha d’estar concentrat. Dels partits a casa, quasi tots hem començat perdent. L’aspecte positiu és que hem capgirat el resultat. No hem de concedir tant al rival, hem de treballar per posar-nos per davant en el marcador. Hem de seguir sumant perquè sinó ho passarem malament. Si guanyem, hi haurà un objectiu ambiciós més a prop. Sempre hem de donar el cent per cent, és la clau per a que ens passin coses bones”.

Precedents

Els precedents brillen per la seva absència, ja que la UB Conquense no ha trepitjat mai la gespa de l’Estadi Municipal en la seva història. De fet, l’únic enfrontament contra el conjunt manxec és el de la primera volta, en el qual els olotins es van imposar a la Fuensanta amb una diana de Marc Nierga en temps de descompte (0-1).

Foto: Andrea Bolcato-UE Olot

 

Leave a Reply