Confiances, les justes

Segon desplaçament consecutiu a València per a la Unió Esportiva Olot, que aquest diumenge (12h) visita Paterna per enfrontar-se a un cuer circumstancial. El Mestalla només ha guanyat un partit com a local però en aquest mercat d’hivern s’ha reforçat a consciència per intentar mantenir la categoria. Raúl Garrido tindrà les baixes de Roger Barnils i Marc Cosme, mentre que la gran novetat és l’entrada d’Ivan Guzmán. L’expedició sortirà aquest dissabte a la tarda i s’allotjarà en el mateix hotel que contra l’Atlético Levante.

L’OLOT: Quatre victòries seguides a casa han reconstruït un fortí que s’havia mig enderrocat en les primeres jornades de lliga. La UEO va superar el Conquense amb autoritat i maduresa, recuperant unes sensacions que hem tingut molt presents aquesta temporada. Ara el repte és calcar-ho fora de casa, traduir aquestes prestacions en resultats positius a domicili i fer que l’engrenatge funcioni de la mateixa manera a l’Estadi que lluny dels volcans. Si ho aconseguim, la llicència per somiar serà clara i meridiana. I més tenint en compte el seguici d’ossos durs que ens esperen en les properes jornades. Sense pressió, però amb personalitat i convicció, aquest equip està decidit a deixar petjada i a escriure el seu nom en la història. A Paterna s’hi ha d’escriure una altra pàgina daurada, un escenari en el qual precisament els precedents ens donen la raó.

EL RIVAL: El València Mestalla és un dels filials habituals de la categoria de bronze, un dels clubs que acostuma a sacsejar la lliga amb les seves perles prometedores. Acostumats en veure’ls en posicions més avançades, aquesta temporada els de Miguel Grau estan patint una gran irregularitat de resultats que els ha abocat al darrer lloc amb 21 punts, a cinc de la salvació. És per aquest motiu que en el mercat hivern han arribat fitxatges de renom per intentar revertir la situació. Estem parlant de Niko Kata, Adrià Guerrero, Álex Corredera, Lolo Plá o Sekou. Jugadors més experimentats i coneixedors de la categoria que poden donar una empenta al filial che. El màxim golejador és Fran Navarro amb 7 gols, seguit d’Àlex Blanco amb 5 gols i actualment cedit a l’Alavés. Amb Kangin al primer equip i Racic cedit, el Mestalla tindrà ben poc a veure amb el conjunt que es va imposar per 0-3 a l’Estadi Municipal.

EL PROTAGONISTA: Ivan Guzmán. Després d’unes setmanes fora de combat, l’extrem badaloní ja està a disposició de Raúl Garrido per a la sortida a València. Superats els problemes musculars, Guzmán vol recuperar la seva millor versió per ajudar amb la seva polivalència i profunditat per les bandes. Amb Blázquez, Pep Chavarría i fins i tot Alfredo, la competència als dos carrils s’entreveu ferotge i això eleva el rendiment del grup.

LA DADA: 8 punts. El València Mestalla és el pitjor local de la categoria i només ha pogut guanyar un partit a casa. Va ser el 25 d’agost en la jornada inaugural contra l’Ebro (2-0). La resta, 5 empats i 5 derrotes. En estadístiques globals, també és el conjunt més golejat del grup (34).

BAIXES: Marc Cosme i Barnils. El davanter valencià va recaure dels problemes a l’isquio, mentre que l’osonenc encara no ha fet net de la lesió al genoll.

QUAN JUGUEM? Diumenge a les 12h a l’Antonio Puchades de Paterna en la jornada 24 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B. El partit es podrà escoltar, com sempre, per Ràdio Olot Esports.

La prèvia de Raúl Garrido

“És un partit importantíssim per seguir creixent i continuar amb la bona dinàmica. És un rival molt perillós, no és real la classificació. Hi ha molt de nivell, per circumstàncies estan a baix i faran tot el possible per evitar el descens. Han fet moltes incorporacions, això dificulta la manera de preparar-ho. La fase d’acoblament encara no està complerta, però són jugadors de qualitat que incrementen el nivell. Tenim l’espineta clavada del partit de la primera volta, els records no van ser bons i és un al·licient més. Hem de fer el nostre partit, en pensar com treure avantatges dels seus defectes.Tot i que els números que tenim no són dolents, hem de tornar a guanyar fora de casa per ser millor equip, ja ha passat molt de temps des de l’última victòria. Per la nostra manera de joc és difícil que siguem conservadors i especulem, anem sempre a apretar i a posar en dificultats el rival. Amb respecte i humilitat, tractarem de guanyar el partit. Són partits que sempre hi ha molts gols, alternatives en el joc, hem d’estar preparats per aprofitar les ocasions que tinguem”.

Precedents

Paterna és possiblement l’escenari que se’ns dóna millor d’aquests últims anys. De fet, la UEO encara no hi ha perdut en els cops cops que ha vistat territori che. Dues victòries solvents en els dos primers cursos a Segona B (0-3, 2013-14 i 1-3, 14-15) van deixar pas a un empat sense gols en la temporada del descens (2015-16). El precedent més recent, del curs passat, també és un repartiment de punts amb gol de Nacho Pérez (1-1).

Foto: Andrea Bolcato-UE Olot

 

Leave a Reply