Reactivar-se com a forasters

La Unió Esportiva Olot desitja trencar la mala ratxa a domicili aquest diumenge (17h, Footters) amb la sortida al camp del CF Badalona, un contrincant que cotitza a l’alça. Els de Juanjo García acumulen tres victòries consecutives que els han catapultat al bell mig de la classificació, dos punts per sota dels olotins. Raúl Garrido, que aquesta jornada complirà 50 duels a la banqueta, només té la baixa d’Ivan Guzmán, sancionat amb dos partits per l’entrada a Riqui Puig, i demana més intensitat i concentració per somriure lluny de casa. 

L’OLOT: Ens trobem en un moment clau de la temporada, un punt decisiu per definir el camí i les aspiracions dels equips. La UEO ha trobat la fórmula a casa, ja bé sigui amb bon futbol o tirant d’èpica com en l’últim duel contra el Barça B. Però en aquesta Segona B s’ha de ser competitiu a tot arreu, també lluny dels volcans. Malgrat que l’inici va ser esperançador en aquest sentit, en els últims partits s’ha abaixat la guàrdia amb tres desfetes consecutives. Cal retornar al camí de la la dinàmica positiva, a la consistència defensiva, a l’eficàcia ofensiva i a les sensacions optimistes fora de casa. Aquest equip s’ha guanyat un crèdit enorme i sempre dóna la cara, però ara cal afinar en tots els detalls per donar un saltiró endavant. A Badalona, contra un rival directe i un escenari de grans dimensions, s’ha veure la versió de l’Olot que tots coneixem i la que ens ha deixat amb la boca oberta en la majoria de compromisos.

EL RIVAL: El Club de Futbol Badalona, fundat l’any 1903, és un clàssic del futbol català i amb una trajectòria recent continuada a la divisió de bronze. Són ja 14 temporades de forma consecutiva que els badalonins participen al grup tercer de la Segona B. Enguany, el projecte liderat per Ramon Maria Calderé no va obtenir els resultats desitjats i fa ben poques setmanes l’ex de l’Olot va ser destituït. El seu lloc l’ocupa Juanjo García, ex del Júpiter i que ara exercia de coordinador de la Fundació Futbol Badalona. El balanç amb el nou tècnic és impecable; tres partits, tres victòries (1-0 contra el Cornellà, 1-2 al camp de l’Atlético Levante i 1-0 contra el Mestalla). Una plantilla amb ex-Olot com Escudero o Robert Simón i d’altres futbolistes contrastats a la categoria com el porter Morales, Robusté, Moyano, Albarrán, Boniquet o Ivan Agudo. El màxim golejador és Chacopino, autor de cinc dianes, mentre que Natalio n’ha marcat quatre. A tot això cal sumar-hi la incorporació mediàtica de l’internacional camerunès Achille Emana.

EL PROTAGONISTA: Cosme i Mas, contra el seu ex. Es dóna la curiositat que els dos davanters de la UEO tenen passat al conjunt escapulat. El valencià va estar-hi mitja temporada amb ben poc protagonisme abans de firmar a La Garrotxa, mentre que el silenc hi va militar durant la meitat de dos cursos (2011 i 2015), disputant fins i tot el play-off d’ascens.

LA DADA: 50 partits de Raúl Garrido. El tècnic valencià arribarà aquest diumenge a la xifra rodona del mig centenar d’enfrontaments dirigint a la UEO. Les estadístiques són de 16 victòries, 20 empats i 13 derrotes. D’aquesta manera, Garrido igualarà a Rodri com a entrenador amb més partits a Segona B i el superarà la setmana vinent contra l’Atlètic Balears.

BAIXES: Ivan Guzmán (sanció). El badaloní no podrà jugar a la seva ciutat ja que haurà de complir el primer dels dos partits de sanció que li han caigut per l’expulsió contra el Barça B.

QUAN JUGUEM? Diumenge a les 17h a l’Estadi Municipal de Badalona en la jornada 26 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B. El partit serà retransmès en directe per la plataforma Footters i es podrà escoltar, com sempre, per Ràdio Olot Esports.

La prèvia de Raúl Garrido

“A casa hem aconseguit una regularitat de joc i resultats i ara hem de traslladar aquestes sensacions positives també com a visitants. És una oportunitat per demostrar que estem millorant. Fora de casa, hem de donar molta més importància als petits detalls, situacions concretes en les quals no tens el suport de l’afició. Hem de saber que els tres punts valen el mateix a casa que a fora. Això passa per ser molt intensos, estar ben atents i concentrats i tractar de ser millor que el rival, tant amb pilota com sense pilota. El Badalona està en una fase de recuperació molt clara; ha aconseguit victòries en els últims partits, s’està mostrant més segurs i tindrà la il·lusió d’anar-se allunyant de la part de baix, així com la motivació de superar-nos a la classificació. Tenen jugadors experimentats de la categoria i  serà un partit molt difícil, som conscients que ens espera un desplaçament molt complicat. Porten una bona dinàmica des del canvi d’entrenador, són molt perillosos i caldrà estar concentrats”.

Precedents

Revisant l’arxiu històric hem rescatat fins a 23 visites de la UEO a Badalona amb 14 victòries locals, 3 empats i 6 triomfs olotins. El millor record, ben recent, va ser fa quatre temporades (2014-15) amb golejada dels garrotxins gràcies als gols de Coro, Robert, Héctor i David López (0-4). En l’últim precedent a Badalona, just en el curs passat, derrota per la mínima des del punt de penal (1-0). En canvi, en el duel de la primera volta d’aquesta temporada, golejada de l’Olot a l’Estadi amb dianes de Marc Mas (x2), Xumetra i Carles Mas (4-0).

 

Leave a Reply