Convertir les sensacions en punts

La Unió Esportiva Olot visita aquest diumenge (18:30h) el Camp d’Esports amb l’exigent repte de tornar amb un resultat positiu. Després de moltes jornades, Raúl Garrido té tots els jugadors disponibles i desitja desplegar els senyals d’identitat del seu equip en un escenari imponent. Els de la Terra Ferma, que amb Oliva han recuperat el bon camí, ocupen la tercera posició i compten amb la davantera més temible del grup. 

L’OLOT: Si es va fer a Vila-real, perquè no a Lleida? Un escenari majestuós, pràcticament de Primera Divisió, una gespa en bon estat i un rival poderós és el que ens trobarem al Camp d’Esports. Independentment de l’ambient, l’Olot ha de traslladar la idea de joc que desenvolupa a casa i transformar l’essència en resultats tangibles, sabedor que al davant hi tindrà un adversari que buscarà tots els punts febles per mantenir-se entre els millors. Un bon mirall seria Badalona, on l’equip va dominar, es va sentir còmode i va generar arribades suficients com per obrir la llauna. I l’efectivitat, el procés de ficar-la a dins, és un valor afegit en aquesta categoria, és el que propicia un salt de qualitat. Està clar que si no marques, has d’evitar que et marquin. Però a Lleida, i davant de la pólvora en qüestió, si no marques és probable que et marquin. Per tant, contundència a les dues àrees i convicció en la filosofia que ens ha portat fins aquí.

EL RIVAL: Després de la refundació de l’antiga Unió Esportiva Lleida, aquesta serà la vuitena temporada consecutiva del Lleida Esportiu a la Segona Divisió B. Un dels clubs més potents del futbol català que parteix com un dels grans candidats a disputar la promoció d’ascens. No obstant, la mala ratxa de resultats en l’entrada d’aquest 2019 va precipitar la destitució de Gerard Albadalejo, rellevat per Juan Carlos Oliva. Els del Segrià ocupen la tercera posició amb 46 punts i són el segon equip més golejador del grup (37 gols). Una plantilla en la qual, a part del duet Pedro-Juanto, destaquen futbolistes com l’ex-Olot Musa Bandeh (autor de 5 dianes), Joan Oriol, Fernando Cano, Albístegui, Pau Torres o Josep Calavera, germà de l’ex-Olot Jordi Calavera. Per si fos poc, en el mercat d’hivern han incorporat el punta camerunès Jean Marie Dongou, format al FC Barcelona i amb experiència a Segona B.

EL PROTAGONISTA: Héctor Simón. El migcampista de Llançà, que la setmana vinent complirà 35 anys, és l’únic supervivent de l’única victòria de l’Olot al camp del Lleida (2014-15). De fet, Héctor va ser autor de la centrada que va acabar amb el primer gol de l’andalús Germán Sánchez, posant el peu al segon pal. A la segona part, l’olotí Uri Santos remataria la feina per als de Rodri, que van donar la campanada al Camp d’Esports amb Carlos, Abel, Canal, Wifred i companyia.

LA DADA: 26 gols. Són els que han marcat entre Pedro Martín (15) i Juanto Ortuño (11), les dues principals armes ofensives del Lleida Esportiu. Són, per exemple, més dianes de les que han marcat nou equips d’aquest grup tercer en tota la lliga, incloent la UEO (24). Dos jugadors que marquen la diferència i els quals s’haurà de vigilar de prop.

BAIXES: Cap. Els 19 jugadors estan disponibles.

QUAN JUGUEM? Diumenge a les 18:30h al Camp d’Esports de Lleida en la jornada 28 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B. El partit es podrà escoltar, com sempre, per Ràdio Olot Esports.

La prèvia de Raúl Garrido

“És un rival dels més difícils del grup, un club històric de molt de nivell i amb jugadors diferencials a la lliga de futbol professional. Ha de ser una motivació per a nosaltres, ens obliga a ser millors i enim la il·lusió de fer un bon partit i intentar guanyar. Des de l’arribada d’Oliva hi ha hagut canvis en el seu sistema de joc i jugadors amb menys protagonisme que ara participen més. Nosaltres no diferenciem si juguem a Ebro, Cornellà o Lleida, la idea és la mateixa, tractar de guanyar, sempre des del respecte i humilitat. El Camp d’Esports possibilita un joc més similar al que nosaltres tractem de fer; gespa natural, mides molt amples i  un estadi bonic i atractiu per desplegar el nostre futbol. Hem tingut una fase amb derrotes fora de casa que han empitjorat els números, però en global segueixen sent bons. Ara estem recuperant sensacions i intentarem retrobar-nos amb la victòria. Volem transmetre la nostra idea de joc en tot moment, som un equip que no especula i volem ser superiors a través de la pilota. És per estatr contents quan hi ha uns senyals d’identitat tan clars que es desenvolupen tan bé sobre el camp. L’objectiu és que la gent sigui feliç amb el que veu i això es produeix. Estem intentant créixer i donar passos endavant. Sempre cal ser exigents i fer aquests passos quan abans millor”.

Precedents

Hem trobat fins a onze visites al camp del Lleida amb un balanç total de 8 derrotes, 2 empats i 1 victòria, la majoria d’aquests enfrontaments en els anys cinquanta, seixanta i setanta. L’únic triomf que es va produir recentment, en el curs 2014-15, amb els gols de Germán i Uri Santos (2-0). L’última visita al Segrià, en el tram final de la temporada passada, es va saldar amb desfeta per la mínima amb gol en pròpia porteria (1-0).

Leave a Reply