Deixar-ho al sac i ben lligat

La Unió Esportiva Olot pot deixar virtualment enllestida la permanència si és capaç de superar l’Ontinyent CF aquest diumenge a l’Estadi Municipal (16:30h, Footters). Els de Vicente Parras, que en l’última jornada van empatar contra l’Atlètic Balears, lluiten per escapar-se del descens un cop superats els problemes econòmics. Després de la gesta de Lleida, Raúl Garrido reclama la col·laboració màxima de l’afició per assolir l’objectiu prioritari de la temporada. El figuerenc Pep Chavarría, amb molèsties al turmell, és l’únic dubte. 

L’OLOT: Arriba un punt culminant de la temporada. Després dels patiments i les angúnies del curs passat, aquest cop podem segellar pràcticament la continuïtat a la categoria quan encara resten deu jornades de competició. Un mèrit enorme d’una plantilla humil, compromesa i valenta, capaç de passar la mà per la cara a transatlàntics com Vila-real B o Lleida Esportiu. I més enllà del resultat, és la manera com s’aconsegueixen aquestes victòries, deixant un segell futbolístic admirable lligat a una solidesa defensiva innegociable per subsistir en aquesta categoria. És la barreja perfecta, l’equilibri desitjat que ha portat els de Garrido a vorejar la quarantena quan encara queden dos mesos per endavant. I per això els tres punts d’aquest diumenge esdevenen determinants per passar una pàgina i començar-ne a escriure una de més daurada, una de més bonica i excitant per a tots, una que obre la porta dels somnis.

EL RIVAL: L’Ontinyent Club Futbol es va fundar l’any 1931 i ha viscut la major part de la seva història a Tercera Divisió amb més d’una quarantena de temporades. Un club remogut pels problemes institucionals i econòmics que en aquest mercat d’hivern l’han deixat al límit de la desaparició. A la banqueta, va començar la temporada Miguel Ángel Mullor però la mala dinàmica va força la seva destitució a principis de novembre. El substitut va ser un vell conegut de la casa, Vicente Parras, que era l’entrenador dels ontinyentins la temporada passada. En aquesta finestra hivernal per fitxar s’han reforçat amb Sergio Ruiz, Sergio Martín i Alejandro Tarí, cedit per l’Hércules. Una plantilla on destaca l’ex-Olot Tito Malagón i altres futbolistes contrastats com Fran Machado, Raúl Fuster, J.A Soler, Zarzo o David Torres, màxim golejador amb 6 dianes i que serà baixa per diumenge juntament amb Juanan. Actualment, els de El Clariano encadenen tres partits sense vèncer i es troben en zona de descens directe, però fora de casa han estat capaços de sorprendre a Peralada (0-1), Sabadell (0-2) i Espanyol B (0-1).

EL PROTAGONISTA: Alfredo Gutiérrez. A punt de fer 20 anys, el futbolista olotí s’està consolidant a la divisió de bronze a còpia de sacrifici, atreviment i recorregut per l’ala dreta. El jove de Sant Roc s’ha adaptat a la perfecció al sistema de carrilers que proposa Raúl Garrido i ha participat en 26 partits, 15 com a titular. Disciplinat en defensa, vertical i descarat per atacar per la banda!

LA DADA: Una volta sense perdre a casa. Són 9 partits consecutius els que acumula la UEO sense conèixer la derrota a l’Estadi Municipal. L’última ensopegada va ser el 21 d’octubre del 2018 amb la visita del Lleida Esportiu (0-1). A partir d’aquí, 4 victòries i 5 empats que ens han donat la regularitat necessària per agafar un marge molt còmode respecte la zona perillosa. És el poder del Fortí Olotí!

BAIXES: Cap. L’únic dubte és Pep Chavarría, que arrossega unes molèsties d’un petit esquinç al turmell que es va fer entrenant aquesta setmana.

QUAN JUGUEM? Diumenge a les 16:30h a l’Estadi Municipal d’Olot en la jornada 29 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B. El partit es podrà veure per Footters i es podrà escoltar, com sempre, per Ràdio Olot Esports. En aquesta ocasió, el club de futbol base convidat és el PEM Montagut.

La prèvia de Raúl Garrido

“És el partit més important de tota la temporada, ja que en cas de guanyar aconseguiríem virtualment la permanència, el nostre principal objectiu. Això és il·lusionant i bonic. No m’agrada parlar de partit trampa, quan ets conscient que hi ha un risc que passin coses ja no estàs caient en una trampa. Sabem de la dificultat del rival, un equip que està en descens i que necessita guanyar. L’Ontinyent compta amb jugadors molt experts que porten molts partits a la categoria i que saben gestionar aquestes situacions d’angoixa i patiment Són un equip físic, intens i molt bo a pilota aturada, practiquen un futbol directe i de transicions ràpides.Un valor que tenim és la humilitat i respecte màxim al rival per afrontar una situació per la qual nosaltres ja hem passat. Hem estat allà, hem estat tocats i sabem el que sent el rival. Tots els jugadors estan a un nivell molt alt, és molt difícil fer la convocatòria, ningú es mereix quedar fora. Els números indiquen que som molt competitius i que és  molt difícil guanyar-nos. M’agradaria que la ciutat es vinculés definitivament amb un projecte que transmet un comportament i uns valors que són bonics i que necessiten el reforç de la gent. Aquest equip es mereix un camp ple”.

Precedents

L’Ontinyent CF només ha visitat en dues ocasions la capital de La Garrotxa, dues sortides en les quals no s’ha pogut emportar res positiu. La primera va ser en la temporada 2013-14, l’any del debut històric a Segona B, amb victòria local gràcies al doblet de David Corominas i un altre de Carlos Martínez (3-1). L’altre enfrontament, aquest més recent, és de la temporada passada (2017-18), també amb triomf olotí amb els gols de Marc Mas i Alberto Toril (2-0). I en el duel de la primera volta, repartiment de punts sense gols a El Clariano (0-0).

Leave a Reply