Amb el futbol per bandera (UE OLOT 0-0 Ontinyent CF)

La Unió Esportiva Olot desplega un altre recital futbolístic a casa que conclou amb un botí escàs davant d’un Ontinyent pràcticament inofensiu. Els de Raúl Garrido han dominat, han proposat i han disposat d’arribades clamoroses per obrir la llauna, especialment a la represa. Un matx amb polèmica a l’àrea visitant, ja que l’àrbitre ha anul·lat un gol  a Marc Cosme per fora de joc inexistent que hauria pogut decantar la balança i fer justícia al marcador. Un punt més, i ja ens plantem a la quarantena, que ens permet recuperar la setena posició abans de la sortida al Rico Pérez d’Alacant. 

Sentiment de ràbia i resignació, sensació d’impotència, frustració i amargor. L’Olot ho ha tornat a fer tot bé com a local i aquest cop fins i tot ha trobat el camí del gol, anul·lat per una decisió francament discutible. Els primers minuts han estat travats i de poca continuïtat en el joc, fet que beneficiava més als visitants que no pas al conjunt olotí. Les dues opcions més remarcables han estat per Eloi Amagat, amb un tir desviat, i per Héctor Simón, amb una rematada ajustada després d’una assistència subtil de Marc Mas. La pilota era vermella, el domini i el tempo era de la UEO, però costava trobar profunditat i generar ensurts enmig de la tupida teranyina dels de Vicente Parras. Un Ontinyent al qual només comptabilitzem una arribada durant tot el partit, una canonada llunyana de Raúl Fuster que ha fet intervenir a Ginard. Temps de descans per intentar posar una marxa més i cercar claredat d’idees i precisió en la vessant ofensiva.

Dit i fet, la tornada dels vestidors ha estat frenètica en una segona meitat de les millors que es recorden a l’Estadi. Per insistència, per voluntat i també per recursos futbolístics, ara per dins, ara per fora, ara per dalt i ara per baix. L’Olot ha estat l’únic que ha volgut guanyar davant d’un rival que s’ha dedicat a esgarrapar segons del cronòmetre i esperar que sonés la flauta en una alguna acció aïllada. En canvi, setge descomunal a l’àrea de l’experimentat Craviotto, sensacional sota pals. Vaselina de Marc Mas, la treu el lleidatà. Gardela d’Alfredo, la bloca el porter dels ontinyentins. A part d’això, rematades franques de Barnils, arribant amb la testa al segon pal, d’Alan Baró (un parell en jugades a pilota aturada) i la més clara per a Marc Mas, que encara no sabem com s’ha escapat fregant el pal dret. Oportunitats diverses per plasmar l’allau de joc i bon futbol que han practicat els de Raúl Garrido. I al final, temps per a la polèmica. Primer unes possibles mans de Raúl Fuster en una acció de Jordi Xumetra i després, amb un fora de joc totalment inexistent de Marc Cosme, que havia endreçat la pilota al fons de la xarxa. L’assistent ha aixecat la bandera, ja en temps afegit, per decretar l’anul·lació de la diana del valencià, que en les imatges es pot apreciar que surt més enrere dels seus defensors després de la pentinada de Marc Mas. Ha estat una pena enorme, però ens hem de quedar novament amb l’actuació dels nostres jugadors, ovacionats per una grada a ple rendiment amb quasi 1.200 espectadors, i també pel punt obtingut, enllaçant cinc jornades seguides sense perdre. A més, avancem dues posicions i ens col·loquem setens amb 40 punts. Propera prova, diumenge vinent al Rico Pérez de l’Hércules, un gegant que ocupa plaça de play-off. Un matx que es perdrà Héctor, que avui ha vist la cinquena groga. Avui, més que mai, tornem a treure pit d’aquesta UEO. Sumar, sumar i sumar fins a l’objectiu!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ginard, Carles Mas, Barnils, Blázquez, Héctor (c), (Marc Cosme, 75′) Marc Mas, Guzmán, Pedro, Alfredo (Xumetra, 82′), Alan Baró i Eloi.

Ontinyent CF: Craviotto, Albiol, Fuster, Enrique, Julen Monreal, Alex Felip, Javi Llor, Sergio Martín (Soler, 61′), Henrique (Zarzo, 52′), Fran Machado (c) (Calahorro, 87′) i Carbonell.

Àrbitre: Alonso de Ena Wolf. Ha amonestat Héctor (UEO) i Zarzo, Monreal i Enrique (Ontinyent).

Incidències: partit corresponent a la jornada 29 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència de 1.155 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. El PEM Montagut ha estat el club garrotxí de futbol base convidat en la prèvia. 

Fotos: Andrea Bolcato-UE Olot

 

Leave a Reply