Buscant l’encert per sublimar el camí

Per tancar un mes de març terriblement exigent, la Unió Esportiva Olot rep aquest diumenge (17h, Esport3) el Villarreal B, segon classificat i possiblement hores d’ara el millor filial a nivell espanyol. Raúl Garrido, que espera tornar a ser protagonistes amb la pilota, recupera Héctor Simón però perd Alan Baró, expulsat al camp de l’Hércules. Determinació, coratge i efectivitat per allargar la sèrie d’imbatibilitat a casa i fer un pas decidit cap als objectius marcats. Estrena de l’horari d’estiu i visita del Ter-Brugent en la prèvia d’un duel molt atractiu futbolísticament. 

L’OLOT: Últim partit d’aquest mes de març en el qual podem sortir amb el cap ben alt. Una victòria de prestigi al Camp d’Esports de Lleida, empats davant d’Atlètic Balears i Ontinyent amb reguitzell d’ocasions i futbol total per aconseguir els tres punts i derrota per la mínima al Rico Pérez d’Alacant, en el qual un golàs des de casa seva decideix un duel equilibrat. I com que el futbol no té memòria i és un estat d’ànim, el que queda són els resultats i el sentiment agredolç de generar tant per sortir amb tan poca cosa. Aquest diumenge, en un fortí que des de l’octubre passat no veu perdre el seu equip, ens visita un altre transatlàntic, aquest en forma de submarí. I seguint amb les metàfores marineres, ens caldrà afinar el punt de mirar per girar el rumb i arribar a bon port. Per ofegar les penes, més estadístiques que no pas futbolístiques, i per irradiar felicitat a la nostra marea vermella, que neda i rema al nostre costat per viure nous horitzons.

EL RIVAL: El Villarreal B, segon equip del Villarreal CF fundat l’any 1999, és hores d’ara i sense discussió el millor filial del grup. Ho és, no només a nivell estadístic, sinó en la vessant futbolística, mostrant una proposta atrevida i atractiva que combina la formació i l’aprenenatge amb els resultats i l’ambició. De la mà de l’experimentat Miguel Álvarez, el submarí groguet es va reinventant cada temporada amb el salt de jugadors al futbol professional. De fet, les principals incorporacions d’aquesta temporada provenen del Villarreal C excepte Carlos Blanco (Betis), Lomotey (Extremadura) i Adrián Riera (Toledo). Segon classificat amb 51 punts, el conjunt castellonenc camina amb pas ferm cap a la promoció d’ascens, malgrat que ha perdut regularitat en aquest últim tram i només ha guanyat un dels últims deu partits. No obstant, estem davant d’una altra fornada de futbolistes que es farà sentir i de la qual el màxim golejador és Simón Moreno, autor de deu dianes, mentre que Villa, Rubén Mesa i Mario González n’han marcat cinc cadascun.

EL PROTAGONISTA: Pep Chavarría. Amb una vintena de partits disputats, el futbolista empordanès s’ha convertit en una de les notícies agradables d’aquesta temporada. El figuerenc s’ha adaptat plenament a la categoria i a la posició del carril esquerre, oferint dinamisme, atreviment i bones centrades fins a la ratlla de fons. I a més, es va estrenar com a golejador al camp del Villarreal!

LA DADA: 1-2. Aquest va ser el resultat de la primera volta, un cop sobre la taula de la UEO al Mini Estadi del Villarreal CF. Una victòria de mèrit amb un joc fabulós, especialment en la primera meitat, que va sorprendre el conjunt local. Pep Chavarría, en una gran jugada col·lectiva, va avançar els olotins, que van veure com Akale igualava les forces just tornar de vestidors. Tot seguit, però, un penal per mans d’un defensa groguet el va transformar Marc Mas a l’estil Panenka per fer-la ben grossa al camp d’un dels candidats al play-off.

BAIXES: Alan Baró (sanció). El central de Darnius, un fix en els esquemes de Garrido, es perdrà la cita d’aquest diumenge per l’expulsió de la jornada anterior a Alacant.

QUAN JUGUEM? Diumenge a les 17h a l’Estadi Municipal d’Olot en la jornada 31 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B. El partit el donarà en directe Esport3 i es podrà escoltar, com sempre, per Ràdio Olot Esports. El club de futbol base convidat en la prèvia serà l’Escola de Futbol Ter-Brugent, que engloba els pobles de Sant Feliu de Pallerols, Les Planes d’Hostoles, Amer i Anglès.

La prèvia de Garrido

“L’objectiu prioritari és guanyar, tenim un objectiu global de punts durant aquest mes que volem aconseguir. Això ens aproparia als objectius que tenim com a equip. Ho haurem de fer molt bé, ens enfrontem a un equip boníssim, pràcticament és el millor planter d’Espanya i tenen jugadors escollits. Serà molt difícil perquè tenen un nivell tècnic molt alt. Tenim molta il·lusió i la intenció clara de mantenir la ratxa a casa, per això tractarem de ser nosaltres mateixos. A casa només hem perdut dos partits, la resta de partits que hem empatat hem merescut guanyar. Estem bé, ens sentim a gust i sempre som més protagonistes en tot, és un al·licient especial.Tant de bo es repeteixi el guió del partit de la primera volta. Sembla que sigui fàcil el que estem fent, no és fàcil sotmetre el Lleida i discutir la possessió a l’Hércules. S’ha de donar valor i mèrit al que està fent l’Olot davant de transatlàntics. Això és la nostra identitat i tractarem de millorar aspectes puntuals. La falta de gol és una tendència generalitzada, el nivell dels equips és molt alt i no és fàcil marcar gols. Tenim una idea molt cara que produeix moltes ocasions de gol. Tractarem de ser més efectius però el responsable màxim sóc jo. La realitat és que ho estem fent excel·lent i ens falta una mica per ser de matrícula d’honor. No podem convertir una cosa extraordinària en ordinària. Els jugadors s’ho mereixen”.

Precedents

Revisant l’arxiu històric, hem rescatat fins a quatre visites del Villareal B a l’Estadi Municipal i totes han acabat amb el mateix signe. La temporada 2013-14, en el debut de la UEO a Segona B, els dos equips es van repartir els punts sense veure porteria (0-0). L’any següent (2014-15), empat a un amb gols de Cubillas i Uri Santos. La temporada posterior (2015-16), es va repetir el resultat amb gols de Carlos Martínez, ja a les files de submarí groc, i de Sana N’Diaye (1-1). I per no trencar l’estadística, l’any passat també hi va haver pólvora mullada a La Garrotxa en el que va ser l’últim partit de Martín Posse a la banqueta (0-0).

Foto: Andrea Bolcato-UE Olot

Leave a Reply