Donar la nota a Castàlia

La Unió Esportiva Olot s’estrena per primer cop en la seva història al Nou Castàlia (diumenge, 17:15) amb la voluntat d’aconseguir un resultat positiu per deixar ben encarada la permanència. Es trobarà un CD Castellón revifat i que ha ensenyant les urpes per escapar de la zona més delicada. Un duel de gran pressió ambiental en el qual els de Raúl Garrido intentaran reflectir el seu estil i combatre un club immens amb quasi 14.000 socis. L’expedició, amb tota la plantilla al complert, sortirà demà a la tarda  amb autocar cap a la Plana.

L’OLOT: Es va acostant el desenllaç del campionat i es podria que ja tenim bona part de la feina més que avançada. Fins al moment, la temporada està sent de notable, plantant cara a rivals poderosos i aconseguint victòries sonades. És el moment de fer un pas endavant i acabar d’assolir la fita primordial del curs, que no és cap altra que la permanència. Són pocs punts els que ens separen d’aquest repte, que automàticament ens faria batallar per un nou horitzó, lluitar per una plaça per a la Copa del Rei de l’any vinent. La plantilla està carregada d’il·lusió i ambició, però a la vegada respira humilitat i prudència, tenint en compte els precedents del curs passat. El debut a Castàlia, amb un soroll ambiental pràcticament de Primera Divisió, és un aparador extraordinari per posar en pràctica la proposta que tan bons rèdits ens ha donat al llarg del curs. És qüestió de fe, de valentia i de creure’s que podem fer-nos sentir davant d’un rival en urgències.

EL RIVAL: El CD Castellón, fundat l’any 1922, és un club històric del futbol estatal amb 11 temporades a Primera Divisió i més d’una quarantena a Segona Divisió A. Un club recent ascendit de Tercera Divisió que li està costant trobar una regularitat de resultats, fet que l’ha condemnat a viure bona part de la temporada en la zona de descens. Un curs convuls a la banqueta amb tres entrenadors (Escobar, Guti i ara Óscar Cano, que ha renovat) i també amb molts retocs a la plantilla. Per exemple, en aquest mercat d’hivern han arribat els davanters Jairo Cárcaba (Conquense) i César Díaz (Racing de Santander), autor de cinc dianes. El conjunt albinegre, amb una massa social de categoria superior, es troba a només dos punts de la salvació gràcies a les últimes victòries al camp del Lleida (0-1) i contra el Badalona (2-1). El partit de diumenge, per tant, es presenta com una oportunitat d’or per somiar amb la continuïtat a una categoria que tant els ha costat de recuperar.

EL PROTAGONISTA: Marc Cosme. És inevitable que el davanter de Faura no sigui el protagonista en el retorn a casa seva. Cosme, encara en edat juvenil, va tastar-hi el futbol professional (Segona A) i va disputar-hi quatre temporades i mitja, tres al primer equip, convertint-se en un jugador molt estimat per a l’afició. Els problemes institucionals i econòmics van propiciar la sortida del valencià, que va passar per Torre Levante, Olímpic de Xàtiva i Badalona abans d’aterrar a La Garrotxa.

LA DADA: 17 empats. Són els que ha sumat en total el CD Castellón, el conjunt que més es reparteix els punts d’aquesta lliga. De fet, la UEO tampoc es queda curt i acumula fins a 13 empats, igualat amb CD Ebro, Teruel i CF Peralada en la segona posició d’aquesta estadística.

BAIXES: Cap. Garrido recupera Alan Baró després de la sanció i compta amb tota la plantilla.

QUAN JUGUEM? Diumenge a les 17:15h al Nou Castàlia de Castelló de la Plana en la jornada 32 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B. El partit el donarà Footters en directe i també es podrà escoltar, com sempre, per Ràdio Olot Esports.

La prèvia de Raúl Garrido

“Motiva i dificulta a la vegada jugar al camp del CD Castellón. Som conscients que anem a un estadi on hi haurà mínim 10.00 espectadors, tots volem jugar en aquest tipus d’escenaris però també hi afegeix un grau de dificultat màxima. És un gran club, un club històric amb 14.000 socis i no és normal que es trobin en aquesta situació. Estan en una situació crítica i sortiran amb tot i a mort per a guanyar el partit. S’han aconseguit treure pressió amb les dues últimes victòries i s’han vist capaços de donar el nivell que tenen. Els inicis de les dues parts marquen el desenvolupen de la resta, insisteixo molt en que siguin per a nosaltres en quant a sensacions. Hem de marcar el ritme del partit i tenir la pilota, això ens ajudarà molt. Si som capaços de desenvolupar la nostra idea serà més fàcil que continuï de manera positiva. El que volem és guanyar i fer-ho a través de la nostra idea que tractarem que es reflecteix al camp per aconseguir el primer i l’objectiu prioritari. El CD Castellón té una plantilla molt bona, tant a nivell físic com tècnic i estan preparats per alternar els registres del joc directe i també de combinació. Serà molt difícil de combatre”. 

Precedents

Primera vegada en tota la història de la UEO que visitem el Nou Castàlia. Per tant, l’únic precedent és el partit de la primera volta, que va acabar amb repartiment de punts en una tarda marcada per la pluja (1-1). Kilian va avançar ben d’hora els orelluts però Blázquez, poc després, va situar la igualada.

Leave a Reply