El caràcter també suma (Castelló 1-1 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot sobreviu a l’empenta de Castàlia i s’emporta un empat molt valuós de cara a l’objectiu de la permanència. Després d’un primer temps de control però sense profunditat, el duel ha embogit a la represa amb el gol del CD Castellón, obra de César Díaz. Els olotins, però, han respost de manera immediata amb un golàs d’Alfredo després d’una gran acció d’Eloi. Un punt de mèrit enmig d’un ambient espectacular per enfilar-nos als 42 punts abans de rebre el filial de l’Espanyol. 

Castàlia feia patxoca, les grades feien goig amb milers d’espectadors animant el seu equip i creant una atmosfera de futbol de categoria superior. Una afició fidel, sempre al costat dels jugadors tot i que els resultats no els acabin d’acompanyar. La primera meitat ha estat controlada majoritàriament per la UEO, que ha exhibit la seva proposta de toc i de joc associatiu per intentar trencar línies i crear perill a la porteria d’Álvaro Campos. Alfredo Gutiérrez, des del carril dret, ha estat el que s’ha mostrat més decidit en aquests primers minuts. Per part del CD Castellón, joc més directe i moltes centrades laterals a l’àrea. Cubillas i Óscar han disposat de bones arribades abans d’una maniobra acrobàtica de César Díaz, que ha sortit molt a prop del pal esquerre. A la banda olotina, un tir desviat de Guzmán i una combinació sense èxit entre Eloi i Marc Mas han estat els primers avisos. Temps de descans amb una bona versió defensiva i esperant el moment per trobar la millor opció ofensiva.

El guió de la represa s’ha capgirat com un mitjó. Just començar, el conjunt orellut ha inaugurat el marcador amb un cop de cap de César Díaz, el millor dels locals, que s’ha anticipat a la defensa i a Ginard per rematar a la xarxa (46′). Un mastegot difícil de digerir pràcticament en la primera jugada tornant dels vestidors. Però com ha demostrat altres vegades, aquest equip té caràcter, orgull i coratge per fer front a les adversitats i s’ha pogut refer de manera fulgurant. Conducció impressionant d’Eloi Amagat des del centre del camp fins a la mitja lluna, pilota profunda per Alfredo i gardela ajustídissima de l’olotí per tot l’escaire del pal curt d’Álvaro (51′). Acció, reacció… La UEO havia aconseguit el més complicat, superar uns instants delicats i silenciar Castàlia amb la diana de la igualada, la segona del curs del jove de Sant Roc. Però encara havien de passar moltes més coses a l’enfrontament. Per començar, que Roger Barnils ha tret sobre la mateixa ratlla de gol un xut de Cubillas després d’un mal refús de Ginard. El mallorquí, però, abans havia salvat els mobles en una rosca de Rubén i ha tret els punys en una centrada enverinada d’Óscar. La necesssitat de victòria dels albinegres era més que evident, tenint en compte la seva posició compromesa a la classificació. Una recta final de partit més oberta en la qual la UEO ha sabut jugar amb els nervis del rival i desplegar bones estones de futbol. Garrido ha esgotat els tres canvis donant equilibri (Masó), una referència ofensiva (Cosme) i més verticalitat a dalt (Xumetra) i la sensació és que en els últims minuts estava més a prop l’1-2 que el 2-1. Un gol que, de fet, hem marcat però no ha pujat al marcador. Centrada rasa i forta d’Albert Blázquez per Marc Mas, que no toca la pilota enmig del defensa i Álvaro Campos i l’assistent aixeca la bandera l’acció per fora de joc del silenc, més que dubtós. Una altra vegada, un final un xic polèmic que ens deixa amb un regust agredolç. Ens hem de quedar, però, amb la capacitat de resposta d’aquest equip, que enllaça un altre empat i ja suma 42 punts, deixant la permanència pràcticament a tocar. Avui hem descobert Castàlia i el seu ambientàs, hi hem plantat cara i ens emportem un premi gens despreciable amb una genialitat d’Alfredo. Pesquem un punt de la Plana, un punt per valorar!

FITXA TÈCNICA

CD Castellón: Álvaro, Regalón (Pablo Roig, 83′), Satrústegui, Castells, Cubillas, Rubén, Delgado, Gálvez, César Díaz, Ramos (Caballero, 60′) i Óscar (Julio Delgado, 86′).

UE OLOT: Ginard, Carles Mas, Barnils, Blázquez, Héctor Simón, Marc Mas (Xumetra, 86′), Guzmán, Pedro, Alfredo (Marc Cosme, 77′), Alan Baró i Eloi Amagat (Jordi Masó, 73′).

Gols: 1-0, César Díaz (46′), 1-1, Alfredo (51′).

Àrbitre: Antonio Monter Solans. Ha amonestat Gálvez, Ramos i Rubén (Castellón) i Blázquez (UEO).

Incidències: partit corresponent a la jornada 32 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència d’uns 9.000 espectadors al Nou Castàlia de Castelló de la Plana.

Foto: CD Castellón

Leave a Reply