Posar el llacet al ram

La Unió Esportiva Olot rep aquest diumenge (17h, Footters) el filial del RCD Espanyol B que és el sisè classificat, segon màxim golejador i un dels millors visitants de la lliga. Raúl Garrido, que no té cap baixa a la plantilla, espera certificar la salvació de forma matemàtica i guanyar per llançar-se a la recerca d’objectius més estimulants. Un altre duel molt atractiu en l’antepenúltima cita del curs a l’Estadi, que esperem registri una bona afluència de públic amb la visita del CF Les Preses en la prèvia.  

L’OLOT: L’empat a Castelló ens ha acostat una mica més a l’objectiu primordial d’aquesta campanya. Després dels patiments del curs passat, és tot un luxe portar ja 42 punts i tenir tantes jornades per acabar de segellar la continuïtat a la categoria. I no només són els números, sinó que les sensacions que transmet la UEO és de bloc sòlid, madur i tremendament competitiu. Un equip capaç d’encaixar un mastegot a Castàlia, aixecar-se ràpidament i respondre amb autoritat. Raúl Garrido ha inculcat un tarannà i una manera de fer que no admet lamentacions, la persistència és innegociable i l’esforç dels jugadors està garantit per intentar quedar el més amunt possible. D’al·licients i estímuls, n’hi ha de sobres. El primer, regalar un triomf als seguidors olotins després d’unes quantes setmanes d’empats al Fortí Olotí. El segon, superar un rival en bona forma com és el filial blanc-i-blau i reenganxar-se de ple a la lluita per la Copa del Rei. I si passa tot això voldrà dir que la salvació ja estarà ben lligada. I pel ram, per diumenge de Rams, només hi falta el llacet. Posem-lo junts, afició!

EL RIVAL: Fundat l’any 1994, el RCD Espanyol B acumula gairebé una vintena de temporades a la categoria de bronze del futbol estatal. Més enllà de la formació i de ser la rampa d’enlairament cap a l’elit de molts futbolistes, el conjunt perico cerca l’estabilitat a la categoria després del descens de fa dues temporades. I el cert és que, de la mà d’un David Gallego que compleix la tercera campanya a la banqueta, el filial blanc-i-blau està completant un curs realment destacable, situat a la sisena posició i a només cinc punts del play-off d’ascens. Els principals reforços de l’estiu van ser Carles Soria (Larnaca), Alberto i Ángel Sánchez (Mallorca), Sarmiento (City), Nacho (Betis) i Víctor Campuzano. màxim realitzador amb onze gols. Una plantilla on també ressalten noms com el porter Edu Frías, Iago Índias, Manchón Doncel, Lozano o Adri Pedrosa, ja amb minuts al primer equip i la samarreta de Leo Messi a la seva col·lecció. Un filial amb una mitjana d’edat baixíssima que busca el seu lloc en una categoria que han de compartir amb clubs històrics, camps reduïts, jugadors veterans i estils de joc més físics i directes.

EL PROTAGONISTA: Alfredo Gutiérrez. Una setmana en la qual ha rebut elogis de totes bandes després de la gran actuació a Castàlia, coronada amb un gol molt bonic assistit per Eloi Amagat. Davant d’un filial amb jugadors de la seva edat, la perla del Sant Roc vol tornar a brillar i demostrar que s’està consolidant a la categoria a base de treball, talent i constància.

LA DADA: 45 gols. Són els que ha marcat fins ara l’Espanyol B, segon màxim realitzador del grup només per darrere del Villarreal B (46). A més, els pericos també són el segon millor visitant amb 23 punts obtinguts a domicili, un menys que el CD Ebro (24). Pólvora activada i bons registres fora de casa!

BAIXES: Cap.

QUAN JUGUEM? Diumenge a les 17h a l’Estadi Municipal en la jornada 33 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B. El partit el donarà Footters en directe i també es podrà escoltar, com sempre, per Ràdio Olot Esports. El club garrotxí convidat en aquesta ocasió serà el futbol base del CF Les Preses.

La prèvia de Raúl Garrido

“Diàriament ens plantegem objectius a nivell individual i col·lectiu. Primer hem de complir l’objectiu principal de mantenir la categoria, també volem fer la millor temporada de l’Olot a Segona B, això implica fer més de 48 punts, a més de ‘al·licient de la Copa del Rei. Aquest final de lliga és molt il·lusionant, tenim la motivació intrínseca pel nostre treball. Estem en disposició de reforçar el creixement d’aquest club, no només en intencions i idea de joc, sinó també en resultats. L’objectiu d’aquest diumenge és guanyar per assolir els 45 punts, això ens donaria una confiança molt gran per anar a buscar altres objectius. Serà un partit similar al del Villarreal B, un equip dotat tècnicament, ofensiu i ben treballat, un Espanyol B que ve en un dels millors moments de la temporada. Tenen molt de talent i serà molt complicat, però aspiro que donem una bona versió per donar-los resposta. L’Espanyol B té mecanismes establerts per una bona progressió en el joc i a dalt tenen jugadors molt verticals. És un equip molt complert i competitiu, molt agressius i intensos sense pilota, impregnats del càracter del seu tècnic”.

Precedents

Més enllà dels amistosos de pretemporada, hem rescatat un total de quatre visites en competició oficial de l’Espanyol B a l’Estadi amb un balanç de tres marcadors positius i un de negatiu. El primer compromís va ser el curs 2011-12, encara a Tercera Divisió, que va finalitzar amb victòria olotina (3-2). La segona cita, en l’any del debut històric a Segona B, també es va resoldre per la mínima (1-0). En la temporada següent (2014-15) va ser quan els blanc-i-blaus van fer volar els tres punts dels volcans (0-1). I en l’últim precedent a La Garrotxa (2015-16), victòria de la UEO amb gols d’Uri Santos i Sergi Ortiz (2-1).

Leave a Reply