Pere Ribes, una història que ens fa obrir els ulls

Acompanyat del seu pare, el jove locutor de Ràdio Olot va sumar-se a l’expedició de la Unió Esportiva Olot en el seu desplaçament a terres alcantines. En Pere va poder compartir trajecte, allotjament i moments distesos amb jugadors i cos tècnic, a més de participar en la xerrada prèvia de Raúl Garrido, que li va cedir la paraula per adreçar un emotiu missatge a la plantilla abans de sortir cap a El Collao.

No va ser un desplaçament qualsevol. En Pere, que ja havia estat la temporada passada a El Collao, va repetir l’experiència per enfilar les set hores d’autocar que ens separen d’Alcoi. L’expedició es va allotjar en un complex esportiu a Enguera, en el qual en Pere va seguir la rutina dels futbolistes, compartint els àpats i fins i tot la xerrada tècnica de Raúl Garrido. En la del matí, el jove olotí va escoltar atentament les indicacions tàctiques del tècnic valencià i en la de la tarda, just abans d’agafar el bus cap al camp, Garrido li va demanar que complementés la seva explicació amb unes paraules. Amb una seguretat admirable i un vocabulari periodístic, en Pere va saber tocar la fibra i motivar els jugadors a pocs minuts de disputar el partit contra el CD Alcoyano. Tot citant Johan Cruyff (“Sortiu i disfruteu!”), Ribes va rebre una ovació immensa dels futbolistes, als quals va demanar que s’esforcessin de la mateixa manera que treballen diàriament per intentar aconseguir tres punts molt importants. I tot seguit, cap a El Collao, a participar en la transmissió de Ràdio Olot amb David Planella i companyia. Un ambientàs en un camp autèntic del futbol més pur que en Pere va poder copsar de primera mà, fins i tot essent rebut per les autoritats locals en el temps de descans. I tal com havia pronosticat en una trobada prèvia amb Blázquez, Xumetra i Aspar, el partit va acabar amb empat i amb gol d’Héctor, aquest cop trencant la maledicció dels penals que també guardava en la seva prodigiosa memòria. I després, una pizza, una becaina i set horetes més d’autocar cap a casa. Un cap de setmana que ens va omplir de vida a tots plegats, un exemple de vitalitat, energia, il·lusió i passió per la UEO i una història de superació personal que ens emociona i ens fa sentir privilegiats. Moltes gràcies, Pere. Aquest punt també és teu! Perquè tu ets un dels nostres!

Leave a Reply