Comiat amb honor (UE OLOT 0-2 CE Sabadell)

La Unió Esportiva Olot encaixa una derrota intranscendent contra el CE Sabadell per tancar un any meravellós amb un primer objectiu assolit, la permanència, i un repte culminat, la Copa del Rei. En una tarda d’emocions a flor de pell, els arlequinats han estat més encertats en dues accions de Pol Ballesteros per poder evitar el fantasma del descens. 2.673 espectadors, rècord absolut de la temporada, han gaudit d’un comiat amb orgull, dignitat i el cap ben alt. 

Arribàvem a l’últim partit de lliga amb la tranquil·litat de tenir la feina feta i amb ganes d’acabar de celebrar-ho davant de l’afició. Al davant, un CE Sabadell que s’hi jugava la vida i que ha rebut el suport d’uns 1500 arlequinats. Un ambient magnífic per gaudir d’un bon partit de futbol a l’Estadi. Primer meitat equilibrada amb bon joc de la UEO, que ha dominat el tempo amb Eloi, Héctor i Pedro a la zona de mitjos. Precisament Héctor i Eloi han generat les primeres arribades del matx abans que Felipe Sanchón disparés al travesser des de la frontal. Uns compassos inicials entretinguts amb accions de perill a les dues àrees, com una altra maniobra de Marc Cosme després d’una brillant jugada personal d’Alfredo. Però qui ha obert la llauna ha estat el conjunt vallesà; Pol Ballesteros ha pispat la cartera a Lluís Aspar i s’ha plantat davant de Ginard, definint ras i ajustat al pal esquerre (32′). La resta de la primera part ha seguit dominada pels garrotxins, que no han trobat el forat per donar un ensurt a Roberto i a tota la marea arlequinada desplaçada.

Just començar la represa, cop psicològic amb una altra genialitat de Ballesteros, el protagonista del partit. El jove davanter, cedit pel Nàstic, s’ha internat des de la línia de fons i ha etzibat una paràbola amb ben poc angle que ha sorprès Ginard (47′). Un mastegot inesperat que ens ha fet reaccionat amb més presència a camp contrari i perill en centrades laterals. I aquí ha aparegut Marc Cosme, primer per fer estirar Roberto amb un cop de cap ben dirigit, i després per topar amb el pal en una rematada al primer toc a centrada de Xumetra. També Pedro, entrant des de segona línia, ha tingut als seus peus la possibilitat de retallar distàncies. Xiulet final, emoció i alegria al CE Sabadell per salvar la categoria i orgull i dignitat a la UEO per dir adéu a una temporada històrica. 48 punts, desena posició i plaça per a la Copa del Rei de l’any vinent. Un any de creixement, no només de l’equip sinó també del projecte, que ha madurat i s’ha fet gran a tots els nivells. Som i serem de Segona B, som i serem a la Copa del Rei amb una afició que avui ens ha donat el comiat que ens mereixem. Gràcies a tothom per fer-ho possible, tornarem amb les piles carregades per deixar el llistó encara més amunt!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ginard, Carles Mas, Pujadas, Blázquez, Héctor (c) (Marc Mas, 72′), Pedro, Alfredo (Xumetra, 52′), Pep, Eloi (Guzmán, 86′), Marc Cosme i Aspar.

CE Sabadell: Roberto, Óscar, Josu, Mariano, Capó, Nico, Ángel (c), Adri, Pol (Néstor, 75′), Felipe (Pajarero, 64′) i Édgar (Domínguez, 82′).

Gols: 0-1, Pol (32′), 0-2, Pol (47′).

Àrbitre: Daniel Pastoriza Iglesias. Ha amonestat Eloi Amagat (UEO).

Incidències: partit corresponent a la jornada 38 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència de 2.673 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot, uns 1500 d’aquests provinents de Sabadell. En la prèvia del partit s’ha fet un reconeixement a l’Infantil A de la Fundació UE Olot, flamant campió de lliga del grup 18 de Primera Divisió.

Foto: Andrea Bolcato-UE Olot

Leave a Reply