L’Olot, a l’alçada (UE OLOT 2-1 Al Sadd)

La Unió Esportiva Olot hi posa més encert que l’Al Sadd i aconsegueix la segona victòria de la pretemporada. Xavi Hernández, aclamat per l’afició, aposat per un joc dominador i incisiu però topa amb un inspirat Ballesté sota pals. El protagonista de la remuntada ha estat un dels nous, Joel Arimany, que ha fabricat el primer i ha clavat el segon després d’un caramel d’Eloi Amagat. Més de 1.400 espectadors s’han reunit a l’Estadi en una tarda calorosa d’estiu en la qual s’han vist els debuts de Natalio i Albert Vivancos. 

Una tarda de molts al·licients, segurament el més gran veure la primera aventura de Xavi Hernández com a tècnic a les files de l’Al Sadd. I es nota que el terrassenc vol impregnar el seu segell futbolístic a l’equip, ja que durant la primera meitat ha ofert un control majoritari de la situació amb bones arribades a l’àrea de Pol Ballesté. Els olotins, en plena càrrega física de pretemporada, han sortit amb més tranquil·litat i intentant contenir l’ímpetu dels qatarians. Joel Arimany, de cap fregant al pal, ha disposat de l’ocasió més important del primer temps. Després ha començat el xou de Ballesté, amb dues intervencions molt meritòries. Pocs minuts més tard, però, no ha pogut evitar la diana d’oportunisme de Hashin, sol dins l’àrea petita (28′). La resta de la primera meitat ha estat més igualada amb un Olot intentant esgarrapar més la pilota i sortir per les bandes amb Xumetra i Pep Chavarría, que ha marxat abans d’hora com Pedro i veurem l’abast de les lesions. Oriol Pujadas, amb una gardela molt ben enfocada, també hi ha dit la seva.

A la segona, els canvis han ajudat als de Raúl Garrido a guanyar possessió amb facilitat i a nodrir els davanters de més joc ofensiu. S’ha notat l’entrada d’Eloi al centre del camp, fent parella amb Héctor i agafant el tempo de la situació. A davant, el debutant Natalio ha endreçat la primera que ha tingut, tot i que l’àrbitre li ha invalidat per fora de joc. I a la zona ampla, Vivancos ha passat l’escombra per avortar les arrencades del conjunt de Doha, clarament de més a menys. Precisament el protagonista ha estat un altre dels que s’estrenava a l’Estadi, Joel Arimany. El davanter de Quart ha participat en l’acció de l’empat amb un xut afortunat que s’ha introduït Tarek a la pròpia xarxa (48′). Deu minuts després, passada genial a l’espai d’Héctor per Eloi Amagat, que es planta davant de Saad i dóna el gol mastegat a Arimany (58′). Remuntada exprés en deu minuts i una sensació més positiva en la represa amb una UEO més reconeixible associant-se al voltant de la pilota. Però l’Al Sadd no s’ha donat per vençut i en els últims minuts ha hagut de tornar a participar, de forma decisiva, el porter Pol Ballesté. El barceloní n’ha tret una d’estratosfèrica amb la cama i després s’ha lluït en un altre u contra u molt clar. Fins i tot els pals han somrigut als garrotxins. Els últims minuts han servit per gaudir amb l’atreviment dels juvenils Julià, Ferrés i Aleix Abel. Al final, tots contents. Victòria local, bon espectacle i reconeixement a Xavi Hernández en la seva nova etapa com a entrenador. El partit  ha estat fidel a la seva mirada i personalitat, aquest cop amb un Olot més efectiu de cara a porteria. Línia ascendent i valoració positiva per signar el segon triomf de la pretemporada. Gràcies als 1.432 espectadors que, tot i la forta calor, s’han acostat a l’Estadi per gaudir d’una tarda de moltes emocions. El proper dissabte, a les 19h, seguim al camp del CF Sant Jaume!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Pol, Blázquez, Alan, Lluís, Oriol, Xumi, Masó, Pedro, Pep, Joel Arimany i Alex Garcia. També han jugat Carles, Jose, Vivi, Arumí, Héctor, Eloi, Natalio, Julià, Aleix Abel i Joel Ferrés.

Al Sadd: Saad, Hamid, Young, Tarek, Karim, Gabi (c), Ansari, Haydos, Hashin, Nam i Akram. També han jugat  Salem, Yaser, Bahaad, Husain, Ali, Hamza, Mechal, Jihad, Khaled i Sayyar.

Gols: 0-1, Hashin (28′), 1-1, Tarek en pròpia porteria (48′), 2-1, Joel Arimany (58′). 

Àrbitre: Carlos Rodríguez Enrique (col·legi barcelonès). 

Incidències: partit amistós disputat a l’Estadi Municipal d’Olot amb la presència de 1.432 espectadors. 

Fotos: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply