Fer-se notar a domicili

La Unió Esportiva Olot es desplaça al camp del CF La Nucía (diumenge, 19h) buscant la primera victòria fora de casa i intentant allargar la línia positiva després de superar el Valencia Mestalla. Al davant, una de les grans revelacions d’aquest inici de lliga, el conjunt de César Ferrando, que està aprofitant la inèrcia de l’ascens històric a Segona B i que suma un punt més que els olotins. Pedro del Campo és dubte en l’expedició de Raúl Garrido, que sortirà demà al migdia cap a Alacant amb parada a Tarragona per dinar. 

L’assignatura pendent. La UEO ja ha aconseguit dues victòries com a local però li falta treure’s l’espina lluny de La Garrotxa, on els olotins acumulen un empat (Cornellà) i una derrota (Castelló). L’últim triomf contra el Mestalla ha de reafirmar el grup en les seves conviccions; solidesa defensiva, poder en l’estratègia i generositat col·lectiva per resistir de la forma que sigui. Així és com també a vegades s’ha de competir a Segona B, més enllà del bon tracte de pilota i de la generació d’opcions ofensives. Una diversitat de registres que ens farà créixer i a mitjà termini ens durà més resultats positius. Escenaris de dimensions ben contraposades i rivals amb estils ben antagònics, la categoria exigeix ser camaleònic i sobreviure lluitant amb les teves armes, afegint-hi matisos i no perdre l’essència. És moment de fer-se forts a domicili i donar el primer cop d’efecte a camp contrari, demostrant l’ambició i la fam d’aquest equip.

El rival és el CF La Nucía, una població de 18.000 habitants que s’ha instal·lat per primer cop a la divisió de bronze del futbol estatal. Amb l’experimentat César Ferrando a la banqueta, ex de l’Atlético de Madrid, Elche, Albacete o Nàstic, els de la Marina Baixa s’han nodrit de jugadors bregats a Segona B per intentar evitar qualsevol patiment. Homes com Morgado, Juanan, Miñano, Ortiz o Hermosa s’han unit a un projecte ambiciós i que aposta per un futbol associatiu, aprofitant les dimensions de la nova Ciudad Deportiva Camilo Cano. I sota els pals, Óscar Fornés, vell conegut de l’afició olotina que va ser el porter del primer ascens a Segona B. De moment, l’arrencada del CF La Nucía està sent molt remarcable, sumant 8 punts (un més que la UEO) amb dues victòries, dos empats i una derrota, l’encaixada en l’última jornada a Sabadell.

El partit, corresponent a la sisena jornada del campionat de lliga, es disputarà aquest diumenge a les 19h a la Ciudad Deportiva Camilo Cano de La Nucía i es podrà seguir per Footters i Ràdio Olot. Pedro del Campo, que encara arrossega molèsties, és l’únic dubte en la plantilla de Raúl Garrido, que marxarà demà al matí amb autocar cap a Alacant, fent parada a Tarragona per dinar. Primer llarg viatge de la temporada del qual esperem tornar amb quelcom de valor. Som-hi vermells!

BAIXES: cap.

La prèvia de Raúl Garrido

És un rival complicat, tenen un punt més que nosaltres i això indica que estan fent un bon inici de lliga. És un equip que juga bé a futbol i que té jugadors contrastats i amb experiència de la categoria. Només ha perdut un partit, segur que és un rival que ens exigirà molt.

No em sorprèn, conec molt bé el club i la plantilla. Tenen aquesta ambició de no patir i han fet una plantilla amb noms il·lustres del futbol. Noms com Fran Moreno, Morgado, Ortiz, Hermosa, Cabezas, Miñano… Jugadors de nivell i amb moltes batalles a Segona B.

Sempre que guanyes ajuda a reforçar el que fas. Intento que el nostre comportament i actitud estigui aïllat del resultat. Es tracta de fer les coses bé i analitzar on podem ser millor per guanyar els partits. Hem de portar una línia de continuïtat en el nostre comportament.

Estem donant mostres de solvència, som intensos i ordenats, sabem el que hem de fer sense pilota. Hem estat un equip amb molta possessió de pilota, hem defensar amb la pilota i rebem pocs gols. També hem donat un pas endavant en saber defensar a l’àrea, ser forts i intensos. Aspirem a tenir un equip complert.

Aquest grup és complicadíssim, el millor dels quatre de Segona B. Hi ha equip que tenen molt de nivell i guanyar un partit costa moltíssim. Es reben pocs gols, hi ha molta igualtat i bon treball.

Precedents

Leave a Reply