Entrevista a Joan Sánchez: “Les millors armes del Sant Jaume són l’ambició i la il·lusió”

Després entrenar diverses fornades a la Fundació UE Olot com cadets o juvenils i també ser-ne el coordinador de l’etapa competitiva, aquesta és la segona temporada de Joan Sánchez Canaleta (Terrades, 1989) al CF Sant Jaume, filial de la UEO al grup 1 de Segona Catalana. Conversem amb ell després de la victòria al camp del Llançà (1-2) i de signar un bon inici de competició amb un bloc eminentment jove i sorgit íntegrament del planter olotí.

Bon dia, Joan. Suposem que content per l’últim triomf amb remuntada a Llançà?

Sí, perquè sabem que tots els partits són complicats. El Llançà és un equip que acaba de pujar i sabíem que no ens posaria les coses fàcils. Vam anar al descans perdent i ens vam quedar amb deu homes per una expulsió. Tot i això, l’ambició, les ganes i la il·lusió dels nanos ens van permetre capgirar el marcador. Crec que és una victòria molt important.

En línies generals, com valores aquesta arrencada de lliga?

Això és molt llarg i tots els camps són força difícils. L’aspecte positiu és el compromís i l’ambició que demostren tots els jugadors. Estem fent un bon inici de lliga; vam empatar al camp del Farners, vam guanyar el Quart a casa… Tot això és molt relatiu a aquestes alçades, però hem d’estar contents amb la feina feta i seguir amb aquesta dinàmica.

Com a filial de la UEO, es pot dir que heu fet una aposta clara per la joventut.

És una cosa que s’ha anat treballant progressivament i ara el jugador més veterà de la plantilla té només 23 anys. Està clar que com a filial el rol que hem d’assumir és el de donar continuïtat als jugadors que surten del juvenil de l’Olot i mirar si hi ha algun jugador que pot explotar i fer un pas endavant per fer el salt.

Estàs satisfet del nivell que ofereixen els joves que surten de l’Olot?

Sí, moltíssim. A part que tots ja venen amb una dinàmica d’entrenaments i una manera de fer molt marcada, saben l’idioma que parlem i això és bàsic. La continuïtat que es dona des del futbol base es nota molt, són amb molta ambició i moltes ganes, sempre és molt més fàcil treballar.

Quin objectiu s’ha de marcar el CF Sant Jaume en aquest grup 1 de Segona Catalana?

Com a filial, l’objectiu prioritari és donar continuïtat als joves que surten del juvenil de l’Olot. I més enllà de salvar la categoria o quedar el més amunt possible, no crec que hi hagi cap altre objectiu que competir a tots els partits i davant de qualsevol equip. Sobretot intentar que al dia de demà hi hagi algun jugador que pugui fer el salt al primer equip.

Quines consideres que són les millors armes d’aquest Sant Jaume?

Em quedaria amb aquesta il·lusió i ambició, el fet de tenir l’esperança de poder fer el salt i de jugar en categories superiors. Això és una motivació per a ells, no és el mateix un jugador que ja està de tornada amb 28 o 29 anys que un nano que acaba de sortir del juvenil i té tota la vida futbolística per davant.

Quins han de ser els rivals a batre de la categoria?

Hem de mirar d’estar a l’alçada contra tots, sabem que hi ha favorits com Guíxols, Farners o Bescanó. Són equips que en principi han d’estar a dalt i que han de ser determinants. Crec que hem de competir de tu a tu davant de qualsevol equip i posar-los les coses complicades.

La gran novetat d’aquesta temporada no és al camp sinó a la banqueta. El capità de la UEO Héctor Simón s’ha incorporat al cos tècnic com a ajudant teu. Què creus que pot aportar al grup?

A part de tot el que ha viscut com a futbolista amb la seva experiència dins d’un camp de futbol, l’Héctor també és coach i domina la part humana i el funcionament del cap. M’està ajudant molt, ens pot aportar la seva enorme perspectiva a l’hora de veure el futbol però també amb la capacitat que té de treure rendiment als nanos i d’encarar una etapa complicada per a ells. Sobretot fer-los tenir els peus a terra i estar centrats. El seu currículum ja parla per sí sol.

Podríem dir que ha de ser un mirall per a les noves generacions?

Exacte, com a persona i com a referent de la constància en el treball. Els nanos joves el tenen com a ídol i és importantíssim que estigui amb nosaltres, s’ha notat molt la seva presència en el cos tècnic. És un punt de vista determinant per aquesta temporada.

Moltes gràcies Joan i sort per al proper partit contra el Guíxols!

 

Leave a Reply