La virtut de persistir

La Unió Esportiva Olot visita la Nova Creu Alta aquest diumenge (18h, Esport3) amb la idea de calcar les prestacions ofertes a La Nucía i millorar-ne el resultat a nivell ofensiu. Al davant, un CE Sabadell d’Antonio Hidalgo que no perd des de la primera jornada i ja s’ha enfilat a només un punt de la promoció d’ascens. Garrido té la baixa de Pedro i el dubte de Natalio en el que significarà el retrobament dels dos equips després de l’emocionant epíleg del curs passat a La Garrotxa. 

Setena estació d’una competició que al final acaba posant tothom al seu lloc. De la frustració i la impotència de la Nucía se n’han extret estímuls positius durant la setmana i un reforç mental a nivell col·lectiu que ens ha de catapultar per a la segona sortida consecutiva, en aquest cas a la capital del Vallès Occidental. Més enllà dels punts i dels resultats, aquesta és la Unió Esportiva Olot que desitgem veure cada cap de setmana. Un equip valent, atrevit, amb un segell propi i un estil innegociable, una manera d’atacar i de veure el futbol que ens representa i ens identifica amb la nostra gent. I més d’hora que tard s’ha de treure el suc i han de sortir els fruits d’aquesta proposta que només li manca un xic d’encert, inspiració i la sort de cara en els últims metres. Convençuts i amb la moral intacta, anirem a Sabadell a provar de competir de la mateixa manera per obtenir una recompensa més justa.

El rival és un CE Sabadell que ha canviat totalment l’estat d’ànim respecte el curs passat. De fet, l’arribada d’Antonio Hidalgo ja va provocar una sacsejada positiva que els va permetre salvar la categoria en l’última jornada, precisament al camp de l’Olot. Els vallesans s’han reforçat amb jugadors de renom com Boris Garrós, Manu Lanzarote, Jesús Olmo o Xavi Boniquet per intentar acostar-se a les primeres posicions. Tot i perdre homes com Ballesteros, Migue, Felipe o Nico Delmonte, el conjunt arlequinat manté pesos pesants com Édgar, Adri Cuevas, Angel Martínez, Néstor Querol o Óscar Rubio, màxim golejador amb tres dianes. Un Sabadell que ve d’empatar al camp de l’Orihuela CF (1-1) i es situa a la setena posició amb 11 punt, un per sota del CD Castellón, que marca la zona de play-off. Precisament des de la derrota inicial contra els castellonencs (0-2), els d’Hidalgo enllacen cinc jornades sense perdre i per tant, arriben en un moment òptim, ben diferent a la tensió i els nervis de l’últim duel a l’Estadi.

El partit, corresponent a la setena jornada del campionat, es disputarà aquest diumenge a les 18h a la Nova Creu Alta de Sabadell i serà retransmès en directe per Esport3 i Ràdio Olot. Garrido tindrà la baixa de Pedro del Campo, encara recuperant-se de la lesió a Castàlia, i el dubte de Natalio, amb unes molèsties a l’esquena. Som-hi, vermells! Conjurats per cantar el primer triomf fora de casa!

BAIXES: Pedro (lesió).

La prèvia de Raúl Garrido

“El partit de La Nucia ens va reforçar en moltes situacions, tenim la responsabilitat de transformar les ocasions per reflectir aquest treball en el marcador. Som un equip molt madur, les coses ens afecten unes hores i després ja preparem el següent partit amb energia i determinació”.

“La Nova Creu Alta és un estadi clàssic del futbol professional, un lloc bonic per jugar i que ens facilita poder desenvolupar el joc que nosaltres volem, conscients que hi ha un rival molt fort i difícil que ens ho voldrà impedir. És un escenari que m’agrada molt”.

“El CE Sabadell és un gran equip, està molt ben treballat i dirigit. Té una idea clara de joc i els jugadors creuen en les directrius marcades. És un equip molt complert que domina diversos posicionaments i que has de ser molt bo per contrarestar-los. Els hi tinc una gran valoració i respecte, des de l’arribada d’Antonio Hidalgo han aconseguit desenvolupar aquesta idea dins del camp. 

“Estic content i satisfet del treball que fem. Això a curt, mitjà o llarg termini ens ha de donar fruits. El més important és l’actitud, el comportament, l’estil, la idea i el missatge que volem traslladar. I crec que això ho estem fent i ens portarà coses boniques”.

“La justícia en el futbol no existeix. Hem de valorar que estem a la part mitja però també ser conscients que hem pogut sumar més punts. Aquest grup és el més complicat de la Segona B, no són sensacions sinó realitats. Hem de fixar-nos en nostres mateixos i continuar en la línia de joc per a que ens porti a bons resultats”.

Precedents

En campionat de lliga, la UEO només ha visitat quatre vegades el primer equip del CE Sabadell a la Nova Creu Alta. La primera va ser en el curs 1993-94 en un partit que va acabar en empat (1-1). La segona, més recent (2015-16) va tenir un pitjor regust amb una dura derrota (3-0). La tercera, la més positiva per als nostres interessos, va acabar amb victòria de la UEO al Vallès amb dianes de Blázquez i Toril (1-2). I pel que fa al curs passat, just entrant al 2019, duel sense gols i repartiment de punts (0-0).

Foto: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply