Treure’s un pes de sobre

Després de dos empats consecutius, la Unió Esportiva Olot es marca el propòsit d’aconseguir els tres punts aquest diumenge (17h, Footters) al camp del CF Badalona. Deixant de banda els números i la classificació, els badalonins busquen en l’experimentat i conegut tècnic Manolo González el revulsiu que els tregui d’una situació difícil. Garrido perd Joel Arimany per lesió però recupera Pedro del Campo per intentar caçar el primer triomf lluny de La Garrotxa. 

Del punt als punts. Reproduir els mèrits per multiplicar-ne els resultats és la intenció de la UEO en el seu desplaçament a la ciutat barcelonina. Dels empats de les dues últimes jornades (Sabadell i Espanyol B) se’n poden extreure tant aspectes positius com fer-ne autocrítica i assumir la responsabilitat per millorar-los. El discurs futbolístic i la implicació col·lectiva d’aquest grup està fora de dubte; govern del joc en moltes fases amb un cabal ofensiu que hauria de ser suficient per engreixar el marcador. Però, tal i com va dir el tècnic després de l’última roda de premsa, aquestes actuacions s’han de convertir en elements tangibles com gols i punts per a que es valorin de la forma eficient i pràctica que demana la categoria. Tot és un procés, tot forma part de l’engranatge i tot esdevé part del creixement i aprenentatge, però tenim la sensació que ben aviat la inspiració ha de casar amb la proposta oferta. El nou repte per demostrar-ho és a Badalona i davant d’un rival que també cerca un punt d’inflexió.

És el CF Badalona, un habitual de l’última dècada a la divisió de bronze, que ha viscut una revolució important a la plantilla aquest estiu amb l’arribada de futbolistes com Pablo Pallarés (Guijuelo), Cris Montes (Omonia), Pelón (Sanluqueño), Chema Moreno (Izarra) o Máyor (Burgos). Això sí, s’hi manté la columna vertebral de la rereguarda amb el veterà Morales sota pals i els defenses Robusté, Moyano i Valentín, a més de l’extrem ex-Olot Robert Simón. Els números diuen que és el cuer del grup amb 2 punts i que encara no coneix la victòria en els vuit partits disputats. El cert és que en molts casos s’han quedat ben a prop del triomf, com en l’última jornada al camp de La Nucía (1-1). De fet, aquest va ser el re-debut de Manolo González a la banqueta escapulada després de la destitució de Juanma Pons. Un tècnic, Manolo, que de ben segur els injectarà el seu caràcter i personalitat i que amb la seva experiència i ofici pot ser el sacsejador que es busca per un canvi de dinàmica. Per tant, més enllà del que digui de la classificació, s’ha d’anar amb el doble de prudència, respecte i humilitat cap a un dels històrics del futbol català.

El partit, corresponent a la novena jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B, es disputarà aquest diumenge a les 17h a l’Estadi Municipal de Badalona en directe per Footters i Ràdio Olot. Raúl Garrido tindrà la baixa del davanter Joel Arimany, que pateix una ruptura als isquios i en té per un parell de setmanes, però en canvi recupera Pedro del Campo, que torna després d’un mes allunyat dels terrenys de joc amb l’ensurt a Castelló. Som-hi, vermells! És l’hora de treure’ns un pes de sobre!

BAIXES: Joel Arimany (lesió).

La prèvia de Raúl Garrido

“Com a totes les famílies, hi ha moments en els que és bo reflectir que podem fer les coses millor. S’ha de tenir ambició i un punt d’exigència per ser més competitius. Hi ha hagut situacions puntuals en les que hem demostrat que estem molt capacitats per donar aquest pas. Els jugadors són els primers que volen que ens passin coses bones. tenim un grup que reflexiona i s’adona de les coses, és una meravella entrenar amb ells.

“És una pena que no tinguem fruits a tant de treball i insistència. Tractarem d’imposar les nostres virtuts i que es traslladin en el marcador, aquesta és la lluita que tenim i estic convençuts que anirà bé. Les distàncies a la classificació no són molt grans entre els de dalt i els de baix, si aconseguim donar aquest passet tenim possibilitats de lluitar per coses més bones”.

“El de Badalona serà un partit complicadíssim, és un rival que vol sortir d’allà baix i ho deixarà tot. Han canviat d’entrenador, ja sabem que Manolo és molt competitiu, té molta experiència a la categoria i els seus equips són físics, ordenats i agressius. Qui esperi que juguem davant del cuer i que serà fàcil, és que està en una altra galàxia”

Precedents

Revisant l’arxiu històric, hem rescatat fins a 24 visites de la UEO a Badalona amb 14 victòries locals, 4 empats i 6 triomfs olotins. El millor record va ser fa cinc temporades (2014-15) amb golejada dels garrotxins per 0-4 gràcies als gols de Coro, Robert (ara al Badalona), Héctor (únic supervivent) i David López. En el penúltim precedent a Badalona, derrota per la mínima des del punt de penal (1-0) i en el duel de l’any passat, repartiment de punts sense gols (0-0).

Foto: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply