Que no s’apagui la llum

La Unió Esportiva Olot rep l’AE Prat aquest diumenge (17h, Footters) amb el repte majúscul d’acumular la tercera victòria consecutiva i la sisena sense conèixer la derrota. Al davant, un conjunt potablava que és penúltim però només ha perdut un partit fora de casa i es mostra com un bloc sòlid que ha avançat en competicions com la Copa Catalunya i la Copa Federació. El tècnic Raúl Garrido afronta el matx amb les baixes de Blázquez i Joel Arimany, tot esperant mantenir el creixement futbolístic i la cohesió del grup. L’avantmatx a Estadi Municipal comptarà amb la presència del CF Les Preses i el reconeixement a Sant Aniol. 

El Lluèrnia és el festival del foc i de la llum que es celebra aquesta setmana a la ciutat d’Olot. Coincidint amb aquest esdeveniment, la UEO vol mantenir la flama ben encesa i seguir enlluernant amb la seva dinàmica positiva. Un equip que va tornar a brillar al camp de l’Ejea amb una versió més pràctica i efectiva per combatre adversitats climatològiques com el vent. Mantenint la fiabilitat defensiva (Ballesté és el quart que menys encaixa del grup), els de Raúl Garrido s’han il·luminat recentment en els últims metres per trobar la desitjada efectivitat i convertir en gols i punts tots els intangibles que es veien sobre el camp. Cinc duels sense conèixer la derrota i dos triomfs seguits per enfilar-se a una zona de certa comoditat i amb aspiracions més ambicioses a la vista. Sempre amb peus de plom, sempre amb humilitat i sempre amb el respecte que es mereix una categoria tan punyetera com la Segona B. Però ara és el moment de creure’s-ho i de donar una altra estrebada per créixer i sentir que tot és possible.

L’Associació Esportiva Prat va ser fundada l’any 1945 i des d’aleshores ha viscut bona part de la seva trajectòria en categories territorials. Això canvia a partir del canvi de segle, quan els del Sagnier ja comencen a ser un habitual de Tercera Divisió i fins i tot de Segona Divisió B, on hi ha participat en tres temporades. El tècnic Pedro Dólera, un històric del conjunt potablava i del futbol català, ha pogut mantenir el gruix de la plantilla de l’ascens. Pesos pesants com Ricarte, Putxi, Álex Pla, Raíllo o Pedro Bravo porten la batuta de l’equip pratenc, que s’ha reforçat amb futbolistes com Moha Chabboura (Formentera), Jordi Oribe i Adri Arjona (Reus B), Carlos Guzmán (Terrassa) o Javi Morales (Horta). Un Prat amb diversos fronts oberts, ja que s’ha plantat a les semifinals de la Copa Catalunya després d’eliminar el Nàstic i dimeces passat va caure als penals contra el CD Castellón en els quarts de final de la Copa Federació. A la lliga, els resultats fins al moment són de 7 punts obtinguts repartits en 1 victòria, 4 empats i 6 derrotes. Un triomf que es va produir fa quinze dies al camp del Valencia Mestalla, mentre que la setmana passada va caure golejat a casa contra la Nucia (0-3). Els màxims golejadors són Raillo i Àlex Pla, que han marcat dos gols cadascun.

El partit, corresponent a la jornada 12 del campionat de lliga, es disputarà aquest diumenge a les 17h a l’Estadi Municipal d’Olot en directe per Footters i Ràdio Olot. Garrido recupera el cassanenc Arnau Comas però encara no Joel Arimany, mentre que Blázquez va per llarg fins Nadal.Els protagonistes de la prèvia seran els jugadors del futbol base del CF Les Preses i de escola presenca La Bòbila, així com un dels patrocinadors de la samarreta, Aigües de Sant Aniol. També aprofitarem per posar a la venda nou marxandatge de “Jo sóc de l’Olot” com dessuadores, jaquetes i buffs per a la nostra afició. Ara sí que farem goig! Tots al camp i tots de vermell!

BAIXES: Blázquez i Joel Arimany (lesió)

La prèvia de Raúl Garrido

“No pensem amb que sigui la tercera victòria consecutiva, pensem que serà molt complicat perquè és un rival que vindrà molt exigit amb una gran necessitat. El que dóna guanyar o perdre és el joc, hem d’estar centrats en això.

És un dels partits més difícils de la temporada, de veritat que ho sento així. Quan un té necessitats treu forces d’on no n’hi ha, això complicarà el partit. Tenim la voluntat de seguir creixent i donant passos com a grup però hem fer-ho des de la tranquil·litat i confiança.

“El Prat només ha perdut un partit fora de casa i davant del líder (Lleida). És un equip que fa les coses bé i vindrà molt exigit. En aquesta categoria tots els rivals són complicats. Hem de ser conscients que tenim potencial per fer coses més grans ser millors cada partit”.

“Més enllà del joc, hem donat un pas endavant  en sentir que tots estem pel mateix, en saber què volem i on anem. Hem tingut paciència i ara estem desenvolupant-nos com a un equip en majúscules de voluntats, de relacions i interaccions. 

“Eleccions? Espero que la gent voti Olot i que vinguin al camp, estem fent una bona campanya i mereixem aquest punt d’atenció i suport. El soci i ciutadà d’Olot es pot sentir orgullós de nosaltres i per ser més forts necessitem a més gent. Això és cosa de tots”.

Precedents

L’AE Prat no guarda un bon record de l’última visita a l’Estadi Municipal, ja que va suposar el seu descens a Tercera Divisió. Va ser l’11 de maig de 2014 en la darrera jornada de lliga i en un partit en els quals els visitants es van imposar però no va ser suficient per salvar-se (1-3). La UEO, ja amb la permanència a la butxaca, es avançar amb diana de Roger Vidal, però els pratencs van remuntar amb gols de Kante i Rubén Alcaraz (2). Com a curiositat, en aquell Prat també hi jugaven futbolistes reconeguts com Àlex Granell o Boris Garrós.

Foto: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply