Sergi Vila “Ketxa”: “No tenim pressió però sí l’objectiu de pujar de categoria”

Aquest dimarts conversem amb en Sergi Vila Serrat (Sant Joan Les Fonts, 1981), més conegut en el món del futbol com en “Ketxa”. Actualment dirigeix el Cadet A de la Fundació UE Olot i és el tècnic que encadena més temporades consecutives al planter del club. Sis anys donen per molt i és moment de posar-ho sobre la taula amb l’entrenador garrotxí, un referent en la formació i l’aprenentatge de l’etapa competitiva dels joves olotins.

Bona tarda, Ketxa. El Cadet A és líder destacat del grup 17 de Segona Divisió i veniu de golejar el Figueres per 5-0. Entenem que satisfet amb aquest primer tram de competició, oi?

Sí, molt. Primer pels resultats però també per la intensitat i les ganes d’aprendre que tenen els jugadors. És un grup de nois que fa molts anys que juguen junts, que escolten, treballen i són molt ambiciosos. És tot mèrit seu aquesta bona arrencada.

Per tant, podríem dir que sou el rival a batre.

De moment, les coses van sortint bé i estem tenint marcadors contundents. Hem vist que hi ha dos o tres rivals que ens poden plantar cara, però si no hi ha res de nou hauríem de fer una bona campanya.

Quins objectius et marques, tant a nivell competitiu com d’aprenentatge?

A nivell de formació, el que volem és que els nens entenguin la filosofia de joc i que vagin agafant les dinàmiques de partits i situacions reals. És evident que treballem per guanyar tots els partits i de moment ho estem aconseguint.

Creus que hi ha pressió per pujar de categoria?

Jo no diria pressió, però com que l’any passat es va baixar de categoria i aquest és un molt bon bloc, doncs l’objectiu sí que seria pujar de categoria.

Els números diuen que aquesta és la teva sisena temporada al planter del club. Què representa això de ser el tècnic que porta més anys al futbol base de la Fundació UE Olot?

Això està molt bé, vol dir que em sento valorat per seguir treballant i aprenent. En un club com l’Olot, que ara mateix és un referent, és tot un orgull poder entrenar-hi i espero que duri molts anys.

Està clar que n’has viscut de tots colors en aquesta llarga etapa. Amb quins records et quedes?

Amb en Llorenç, el meu ajudant, vam començar agafant l’Infantil C, tinc bons records de tots. El que més em satisfà és que he entrenat molts jugadors que ara estan al Juvenil A de Preferent i veig que alguna cosa els hi hem ensenyat. També em quedo amb el títol de lliga i l’ascens del Cadet A fa dues temporades.. Al cap i a la fi estem aquí per aconseguir resultats.

Personalment, què t’ha donat l’Olot?

En el dia a dia amb entrenadors, coordinadors, companys i nens és quan vas aprenent de tots. Aquí futbolísticament aprenem moltíssim però de valors també. Intentem respectar sempre el rival, donar el màxim sobre el camp i respectar-nos a nosaltres mateixos. Sempre els dic als meus jugadors que primer de tot som amics i hem d’anar millorant dia a dia. A l’Olot et deixen treballar amb total llibertat i t’ajuden moltíssim.

Sempre t’has mogut entre les franges de cadets i juvenils, és una etapa especialment complicada?

Per mi no. Els grups que he dirigit són de nens que tenen il·lusió per jugar a futbol i venen a entrenar amb moltes ganes. Tenen les seves coses perquè estan a l’adolescència però he tingut la sort que sempre m’he trobat amb bona gent. Estic molt content i no tinc cap queixa de cap jugador.

S’ha de tenir mà esquerra per saber-los tractar?

Ja tinc els meus anys però fa poc que vaig deixar de jugar, també els entenc i a vegades em poso a la seva pell. Tots volem jugar, participar i ser importants dins l’equip. La mà esquerra la té el meu company, en Llorenç, que hi dona aquest to i els hi pregunta per la xicota, la moto i els amanyaga. Jo més que res els dono aspectes tècnics. En general ho portem força bé.

Creus que hi ha potencial i futur per nodrir el primer equip?

Jo crec que sí. Sí que s’ha perdut alguna categoria, però ja es veu que en el filial (CF Sant Jaume hi ha molts jugadors que han sortit del juvenil. El Juvenil A també molt bons jugadors i alguns fins i tot en dinàmica de primer equip. La nostra fornada del Cadet A és un bon equip, el Juvenil B també ha començat molt bé. S’està treballant bé i tots els jugadors són vàlids, crec que pot haver-hi futbolistes de futur al primer equip.

S’haurien de guanyar categories per a que el salt no fos tan gran?

Sí, és aquí la clau. Poder competir cada dissabte en categories més elevades i amb més intensitat per tenir aquell punt que es necessita. S’ha d’anar pas a pas, però penso assentar aquesta base pot anar molt bé per recollir-ne els fruits.

Moltes gràcies, Ketxa. I molta sort per a la resta de temporada!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply