Un caramel irrebutjable

La Unió Esportiva Olot visita aquest dijous (20:30h) el Nou Estadi de Tarragona en la primera eliminatòria del nou format de la Copa del Rei. Tant la UEO com el Nàstic hi arriben després de dues derrotes a la lliga i amb la voluntat d’accedir a la següent ronda per trobar-se a un conjunt del futbol professional. Raúl Garrido recupera Pep Chavarria i Pedro del Campo per afrontar un premi llaminer que es va guanyar per mèrits propis el curs passat. Una seixantena d’aficionats garrotxins donaran suport a l’equip amb el viatge gratuït que ha organitzat el club. 

Un tren que passa ben poques vegades. La Copa del Rei és una alenada d’aire fresc enmig de la rutina diària, un al·licient immens per avançar en una competició prestigiosa d’àmbit estatal i un estímul enorme per tancar ferides de la lliga i viure un Nadal encara més màgic i il·lusionant. A tot això, se li ha de sumar la vessant econòmica que també és un incentiu important per al projecte. Hi hem arribat per mèrits propis després d’un any molt remarcable coronat amb la golejada a Pinilla contra el CD Teruel que segellava la desena posició i l’accés al reformat i atractiu torneig del K.O. I és que aquí tot es redueix a noranta minuts, no hi ha especulacions que valguin i s’ha de sortir amb la màxima intensitat i concentració per evitar naufragar a la primera de canvi. Llagostera ja és història, l’equip ha canviat el xip i s’ha mentalitzat per intentar superar l’eliminatòria i somiar amb rivals de Primera Divisió a l’Estadi Municipal. Però primer s’ha de vèncer un Nàstic que també té el mateix propòsit entre cella i cella.

Amb l’experimentat Toni Seligrat agafant la batuta fa poc més d’un mes, els grana semblava que havien revifat amb dues victòries seguides però de cop han patit dues sotragades contra Villarreal B i Atlètico Levante que de moment els fan ocupar plaça de promoció de descens amb 17 punts. Però el fons d’armari i el potencial dels tarragonins és innegable i aquesta copa, per ells, podria ser una rampa d’enlairament per a la competició domèstica, on més d’hora que tard escaparan de la zona calenta. No descobrirem ara els Pedro Martín, Petcoff, Javi Márquez, Pereira… sumat als joves emergents com Ballesteros, Valentín o Brugui. Plantilla de molts quirats destinada a despertar aviat, tot i que pels nostres interessos esperem que sigui després d’aquestes festes.

El partit, corresponent a la primera ronda de la Copa del Rei, es disputarà demà a les 20:30h al Nou Estadi de Tarragona. Un autocar ple de seguidors de la UEO farà costat a l’equip amb la promoció que ha ofert el club (viatge, entrada i sopar de franc). Pel que fa a l’àmbit esportiu, Garrido recupera Chavarria i Pedro i podrà comptar amb Xumetra i Comas, que això sí, es perdran el partit de lliga contra el Barça B per les expulsions a Llagostera. L’única baixa és la d’Albert Blázquez per la lesió que arrossega a l’adductor. Som-hi, vermells! Volem passar ronda!

BAIXES: Blázquez (lesió).

La prèvia de Raúl Garrido

“A l’Olot li falta una nit meravellosa i inoblidable de poder jugar amb un Primera o Segona A i per això demà hem d’estar molt presents per entendre que tenim una il·lusió tremenda per gaudir d’aquest dia. Anem a competir al màxim i a donar el millor de nosaltres, hem de posar de manifest que volem aquest torneig perquè és el fruit d’un treball de 38 partits anteriors”.

“Venim de dues derrotes, l’última és molt positiva en quant a sensacions i hem de reflectir aquesta millora essent competitius a Tarragona i intentar passar l’eliminatòria. Seria molt bonic per a tots”.

“Serà molt difícil i exigent, el Nàstic està en una situació inesperada per ells però tenen una plantilla extraordinària i és un club molt gran. M’espero una dificultat extrema, voldran agafar sensacions positives per sortir de la seva situació a la lliga”. 

“És molt bo que ens hagi vingut la Copa per refer-nos d’una derrota tan cruel, estic molt orgullós de l’actuació de tots els meus jugadors a Llagostera. La millor manera de superar-la és jugar ràpid, tenim fam de demostrar que podem guanyar partits”. 

“Vindrà un autobús d’aficionats des d’Olot en un dia laborable a dos quarts de nou de la nit. Em sento molt orgullós i donaria la meva vida per a que es sentin feliços de nosaltres al final de partit. És una motivació més per lluitar, veure aquest esforç immens que fan els nostres incondicionals”. 

Precedents

Dues participacions de la UEO a la Copa del Rei en els últims anys. La primera, en el curs 2013-14, la UEO va superar l’Huracán en la primera ronda (3-2), però després va quedar eliminat a mans del Sant Andreu (2-0). En la segona, en el curs 2017-18, els olotins van desfer-se de l’Olímpic de Xàtiva i del CD Alcoyano abans de caure a la Nueva Condomina contra el Real Murcia (3-1).

Foto: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply