Morir de peu (Nàstic 3-1 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot s’acomiada de la Copa del Rei després de resistir fins a la pròrroga davant del Nàstic de Tarragona. Javi Márquez, amb un golàs ben matiner, ha avançat el conjunt de Seligrat, però la testa de Carles Mas ha igualat les forces abans del descans. A la represa, xoc trencat i arribades a les dues bandes. I a la prórroga, aparició decisiva del camerunès Amang amb un doblet, aprofitant el desgast físic dels olotins. Cap ben alt de l’equip i de l’afició olotina, que també s’ha fet notar al Nou Estadi. 

Un adéu sense retrets. Ningú pot dir que la UEO no ha buidat tot el dipòsit de la seva gasolina per intentar accedir a la següent ronda. Una competició que ens feia moltíssima il·lusió i que ens hem près amb la seriositat que requeria, conscients que al davant hi havia un rival de gran magnitud que podria despertar en qualsevol moment. Un Nàstic farcit d’individualitats com per exemple Javi Márquez, que ha inaugurat el marcador amb un míssil impressionant just passat el primer quart d’hora (16′). Era la primera arribada dels grana davant d’un Olot que proposava i que tenia minuts de bon futbol amb Pedro i Eloi remenant les cireres. Però curiosament la diana de l’empat no ha vingut en jugada associativa sinó a pilota parada. Carles Mas, anticipant-se al seu marcador, ha rematat amb el cap al fons de la xarxa el servei de córner d’Eloi Amagat (30′). Mitja hora de joc i tot tornava a començar. Abans del descans han arribat els millors moments dels garrotxins, que han tingut més presència a l’àrea i oportunitats per a Xumetra i Kilian Grant.

La represa ha començat frenètica. Roger Brugué ha etzibat un tir espectacular que s’ha trobat amb la resposta encara millor de Marc Vito, que disputava el segon matx consecutiu sota pals. A l’altre costat, s’endinsava Pep Chavarria per l’esquerra servint un caramel que Kilian estava a punt d’aprofitar. A partir d’aquí, canvis, targetes i un duel ben obert d’anada i vingudes. El desgat físic cada vegada passava més factura però cap dels dos donava el braç a tórcer. Brugui ha fet tremolar el travesser amb un altre cacau potentíssim i Xumi, a l’altra porteria, també ha disposat d’una opció abans de marxar a la pròrroga.

En el temps extra, la UEO ha continuat defensant-se amb valentia i contundència però cada vegada li costava més enllaçar accions d’atac. Garrido ha anat regenerat l’entramat defensiu però de cop i volta ha aparegut Thomas Amang per sacsejar l’enfrontament. El camerunès, acabat d’ingressar al camp, ha signat el 2-1 amb un gran xut escorat que ha desviat lleugerament Aspar (110′). Hi havia temps per reaccionar però la segona meitat de la pròrroga ha estat farcida d’interrupcions i de moments d’ofici del conjunt local, intentant esgarrapar el màxim de segons possibles. Amb l’Olot bolcadíssim a l’àrea de Bernabé, Valentín ha muntat un contraatac i ha cedit a plaer per Amang, que ha endreçat el tercer (121′). Un resultat exagerat i enganyós pel que ha s’ha vist sobre el camp. Al final, Jose Martínez hauria pogut retallar distàncies però la seva rematada ha marxat per sobre el travesser. Decebuts i dolguts, diem adéu a la Copa del Rei oferint una imatge digníssima tant dins com fora del camp, amb la seixantena d’aficionats que ens han mostrat suport, escalf i afecte durant tot el partit. Res a retreure, toca centrar-se en la lliga i en la visita immediata del Barça, aquest diumenge a les 17h a l’Estadi Municipal. Revertim-ho!

FITXA TÈCNICA:

Nàstic de Tarragona: Bernabé, Bonilla, Goldar, Juan Rodríguez, Lolo Plà (Pol Valentín, 82′), Petcoff, Javi Márquez (Viti, 61′) (c), Brugui, Pedro (Gerard Oliva, 66′), Pol Ballesteros (Amang, 106′) i Albarrán.

UE OLOT: Marc Vito, Carles Mas (Jose, 106′),Comas (Aspar, 100′), Pedro, Soler (Salinas, 78′), Alan Baró, Xumetra, Chavarria, Eloi Amagat (Masó, 93′), Vivi i Kilian.

Gols: 1-0, Javi Márquez (16′), 1-1, Carles Mas (30′), 2-1, Amang (110′), 3-1, Amang (121′).

Àrbitre: Sergio Escriche Guzmán. Ha amonestat Bernabé, Golardar, Juan Rodríguez i Lolo Plà (Nàstic) i Carles Mas, Comas, Eloi i Jose.

Incidències: partit corresponent a la primera eliminatòria de la Copa del Rei disputat al Nou Estadi amb la presència d’un miler espectadors, una seixantena d’aquests vinguts des de la Garrotxa. 

Leave a Reply