Sense temps per lamentar-se

Després de l’eliminació de la Copa del Rei i d’un peatge físic evident, la Unió Esportiva Olot rep aquest diumenge (17h, Esport3) el FC Barcelona B amb la obligació d’alçar-se de manera immediata per competir a bon nivell. Els de Garcia Pimienta són un filial de moltíssima projecció i qualitat que enguany hi han afegit regularitat amb deu jornades sense perdre. Garrido té les baixes d’Arnau Comas i Xumetra per sanció en una tarda en la qual es preveu un magnífic ambient a l’Estadi Municipal. Això sí, la millor prèvia serà a la Sala Torín d’Olot amb el dinar de germanor entre les dues aficions. 

Setmana sense treva i última cita de l’any. La visita del Barça B tanca un 2019 molt positiu a la UEO en el qual no només s’ha consolidat a la categoria amb un segell propi, sinó que ha assolit èxits com la participació a la Copa del Rei. Precisament el somni del torneig del K.O es va esvair aquest dijous a Tarragona després de posar contra les cordes a tot un Nàstic. Els grana van necessitar la pròrroga i una genialitat d’Amang per enderrocar les il·lusions dels olotins, valents i decidits a lluitar fins al final. La despesa física i mental d’una pròrroga amb derrota és considerable, però hi ha marge de recuperació i efectius suficients per evitar que passi factura. Aquí també hi jugarà un paper clau el factor Estadi, en el qual s’espera una de les millors entrades del curs per rebre un dels rivals més atractius.

L’adversari d’aquest cap de setmana és el filial del FC Barcelona, que va ser fundat l’any 1970 i ha militat fins a 22 temporades a Segona A i el mateix número Segona B. El seu tècnic és Francesc Xavier García Pimiento, un dels entrenadors amb més coneixements i trajectòria en la Masia blaugrana. “Pimi” compta amb una fornada de futbolistes de gran projecció i que ja treuen al cap al primer equip com Riqui Puig, Carles Pérez, Araujo, Collado, Abel Ruiz o Monchu. Aquest últim, tot i ser pivot defensiu, és el màxim golejador amb cinc dianes. Un Barça B que encadena fins a nou jornades sense conèixer la derrota amb una sèrie de quatre victòries i cinc empats. Unes estadístiques que han elevat el conjunt blaugrana fins a la cinquena posició amb 29 punts, a només un de les places de play-off. Una plantilla d’un talent i una fam indiscutible que ara també gaudeix d’una bona regularitat de resultats, una barreja infal·lible per postular-se com un dels candidats a estar entre els millors.

El partit, corresponent a la jornada 18 del campionat de lliga del grup tercer, es disputarà aquest diumenge a les 17h en directe per Esport3 i Ràdio Olot. Garrido no podrà comptar amb Blázquez, en l’últim tram de la seva recuperació, ni tampoc amb Xumetra i Comas, expulsats a Llagostera. En l’àmbit social, s’ha organitzat un dinar popular a la Sala Torín amb La Grada UE Olot, Almogàvers Garrotxins i Penya Barcelonista d’Olot i Comarca (*tiquets en els punts de venda habitual) en el qual hi haurà sortejos, quines i convidats d’excepció com Patrick Kluivert, director del futbol formatiu del FCB. També comptarem amb el reconeixement al patrocinador Olot Meat i rebrem l’escola Les Escomes de Sant Jaume de Llierca. Un dia marcat en vermell que desitgem que acabi ben vermell. Tots junts al Fortí Olotí!

BAIXES: Blázquez (lesió), Xumetra i Comas (sanció)

La prèvia de Raúl Garrido

“La copa era un somni i una oportunitat molt bonica per a tots, ho vam intentar i vam estar al partit fins al final de la pròrroga davant d’un equip molt competitiu. Ens queda l’orgull d’un treball molt ben fet, hem de descansar per estar física i emocionalment preparats per al diumenge”.

“Hem de tenir equilibri i tranquil·litat, estem en una bona disposició a la lliga i diumenge sortirem a competir com venim fent. Ni abans érem uns fenomens ni ara som tan dolents”. 

“El Barça B té un nivell individual altíssim amb jugadors que estaran a Primera o Segona Divisió. Sabem que té la idea de tenir la pilota i ser dominador, tractarem de discutir-la i a veure qui pot ser més efectiu amb aquesta possessió. Estic convençut que donarem una bona resposta”.

“En un context on el Barça B no tingui la pilota pot patir més. Les xifres diuen que som l’equip menys golejat i nosaltres estem acostumats a patir. Quan hem de replegar i defensar la pilota parada ho fem molt bé, estem preparats per a tot tipus de partit”.

Precedents

Hem localitzat dues visites recents del FC Barcelona B a La Garrotxa amb records ben diferents. En positiu, l’empat de la temporada passada amb gol in-extremis de Carles Mas (1-1). En negatiu, la derrota per la mínima de la temporada 2015-16 amb barraca de falta de Maxi Rolón (0-1). Els precedents al Miniestadi, un escenari que ja ara és història, tampoc van ser agradables amb dues desfetes (2-0 i 2-1). Veurem si en el nou Estadi Johan Cruyff es pot capgirar aquesta tendència.

Leave a Reply