Cavalcada al Principat

La Unió Esportiva Olot inaugura el 2020 amb el desplaçament d’aquest diumenge (12h, Footters) al camp del FC Andorra, recent aterrat a Segona B en un projecte ambiciós de la mà de Gerard Piqué. Raúl Garrido, que assumeix el repte de reprendre el fil del nucli capdavanter, perd Carles Mas per unes molèsties musculars davant d’un bloc tricolor que encara no ha perdut com a local. Aclimatar-se a les baixes temperatures de Prada de Moles i controlar el perill ofensiu dels andorrans són les principals premisses dels olotins. 

Per trencar el gel. La parada tècnica de Nadal ha servit per desconnectar i a la vegada per agafar l’energia necessària per encarar el segon tram de competició. La dolça ressaca del triomf contra el Barça B ha de tenir continuïtat davant d’un altre oponent d’entitat i que està exclusivament dissenyat per picar la porta al play-off. Un cop cremats els torrons, canelons i polvorons amb un bon gruix de sessions, els olotins sospiren amb l’al·licient de d’arrabassar la millor primera volta de la història a Segona B (27 punts). Per això, caldrà combatre l’alçada i el fred andorrà, aspectes relativament assumibles tenint en compte la situació geogràfica d’Olot, i adaptar-se a la sempre temuda la gèlida gespa artificial d’un camp, això sí, de bones dimensions per a la pràctica del futbol. Començar l’any més a prop dels aspirants seria la millor manera d’agafar embranzida per donar forma a una idea consistent i cada vegada més ferma. I fer-ho el dia que passen els Reis seria un regal màgic per cloure aquestes festes.

El rival és el FC Andorra, degà del futbol andorrà fundat l’any 1942. El club més important del país que compta gairebé amb una vintena de temporades a Segona B. Un conjunt, per cert, en el qual va militar el tècnic Raúl Garrido durant el curs 1997-98. Sacseig important a mitjans de la temporada passada, quan el grup Kosmos (empresa de Gerard Piqué) va comprar el club per liquidar-ne el deute i intentar acostar-lo al futbol professional. Els tricolors van conquerir el títol de Primera Catalana i van ascendir directament a Tercera Divisió. Un cop coneguda la vacant del CF Reus Deportiu, el FC Andorra va adquirir-ne la plaça als despatxos per poder competir al bronze. La inversió econòmica s’ha fet sentir amb els reforços de Víctor Casadesús, Moussa Sidibé, Moha Keita, Nico Ratti, Martí Riverola o Ernest Forgas, que està lesionat i és el màxim golejador amb 8 dianes. Tot plegat, dirigit per dos ex del FC Barcelona com Gabri Garcia i el bescanoní Albert Jorquera. Els resultats han estat immediats i els del Principat s’han postulat de seguida entre els aspirants a la promoció d’ascens. De fet, hores d’ara són quarts amb 31 punts (sis més que la UEO) i encara no coneixen la derrota al seu camp (6 victòries i 3 empats).

El partit, corresponent a la jornada 19 del campionat de lliga, es disputarà aquest diumenge a les 12h a Prada de Moles (Encamp) i es podrà seguir en directe per Footters i Ràdio Olot. L’expedició olotina sortirà aquest dissabte a la tarda amb autocar i farà nit a la mateixa capital andorrana. Raúl Garrido tindrà les baixes d’Albert Blázquez i Carles Mas, aquest últim amb una microruptura muscular a la cuixa que va patir contra el Barça B. Primer compromís de l’any amb la mateixa voluntat i determinació que vam acabar el 2019, desitjant que la cavalcada reial faci parada als Pirineus en forma de tres punts d’or, encens i mirra. Som-hi, vermells! 2020, més i millor!

BAIXES: Blázquez i Carles Mas (lesió).

La prèvia de Raúl Garrido

“Som conscients que encara podem arribar més lluny. Volem superar la millor primera volta de la història, estem donant continuïtat al treball i podem fer millors números. És una motivació extra i una oportunitat magnífica per a tota aquesta consolidació que siguem capaços de donar el pas a Andorra. Aquesta possibilitat ens la dóna el treball ben fet i l’estar presents en la classificació”.

“L’Andorra té una idea de joc molt clara i bons jugadors, té molta ambició per progressar en la competició. No ha perdut a casa i està a la quarta posició, això demostra l’entitat del rival, que té una idea valenta i atractiva que desenvolupa de manera efectiva. És un model diferent al nostre però igual de vàlid i que mereixo tot el respecte. Tenen una injecció econòmica que els dóna un plus per fer una plantilla àmplia i bona. Nosaltres tenim altres armes que també són molt bones”

“M’espero un partit competit, igualat i difícil en un escenari diferent a la resta. Ens hem d’adaptar i ser conscients del retorn a la competició. Hi ha la dificultat afegida de la climatologia i el fred, però aquí a Olot tenim un clima semblant i ja estem acostumats a jugar en diversos contextos. Sabem el que ens espera”. 

Precedents

Ens hem de remuntar als anys setanta per trobar enfrontaments de la UEO a Andorra. Van ser quatre visites, tres a Preferent i una a Tercera Divisió amb un balanç de tres derrotes (2-0, 1974-75 / 2-1, 1975-75 i 2-1, 1979-80) i un empat (1-1, 1973-74). Sí que hem rescatat una victòria fora de la competició oficial, va ser en el Trofeu General Moscardó del curs 1968-69 (2-3).

 

Leave a Reply