Cop psicològic (FC Andorra 1-0 UE OLOT)

Una diana de Moha Keita al límit del descans condemna la Unió Esportiva Olot a Prada de Moles en el darrer partit de la primera volta. Els olotins han donat la cara i han disposat de bones ocasions, sobretot una de Kilian Grant només començar. El FC Andorra, amb un potencial ofensiu evident, ha aprofitat els seus moments i ha pogut combatre els intents dels garrotxins, amb més decisió i perill en la segona meitat. La nota negativa, la lesió matinera d’Arnau Comas que ha obligat a reestructura la defensa. Proper desplaçament, CD Ebro. 

Ambient gèlid a Encamp per gaudir d’un duel atractiu entre dos conjunts que els agrada tenir la pilota i ser protagonistes a través del control del joc. La primera meitat ha estat força igualada amb lleuger domini dels andorrans, més verticals a l’hora de buscar la porteria de Ballesté. Tot i això, la primera oportunitat del matx ha estat a les botes de Kilian Grant, que s’ha plantat davant de Nico Rattí i aquest li ha tret un peu miraculós per evitar el 0-1. Uns primers minuts accidentats amb l’entrada de Vivi pel lesionat Comas, situació que ha traslladat Masó a la línia defensiva. Els de Gabri Garcia generaven accions de perill amb facilitat gràcies a la rapidesa i desequilibri dels seus dos extrems, Moha i Musa Jr. Però l’Olot no s’arronsava i discutia la pilota per acostar-se a l’àrea amb un xut d’Héctor Simón. Poc abans del descans, Ballesté ha salvat el gol de Moha Keita amb una magnífica intervenció. L’ex del Peralada, però, no ha perdonat just en temps afegit del primer acte. Servei de cantonada de Riverola, li cau morta al segon pal i executa un tir ben ajustat per donar una garrotada psicològica a l’enfrontament (45′). I és que tot seguit l’àrbitre Baiges Donés ha xiulat al descans amb la lògica frustració i enuig que genera una acció d’aquest tipus en aquest minut determinat.

A la represa, i ja sense res a perdre, s’ha vist una UEO amb una altra cara. Més determinació, més agressivitat i sobretot més sensació de proximitat l’àrea de Nico Ratti. Poc a poc, el sol anava escalfant l’entorn de Prada de Moles a la vegada que s’entonaven els olotins, robant la pilota en camp contrari i frenant les arrencades dels seus puntes. Peque, Kilian i Pedro han estat protagonistes amb arribades ofensives que no han trobat el premi de la xarxa. Ballesté també ha hagut de volar per avortar la rosca de Musa, que ja enflairava l’escaire. Garrido ha mogut fitxa amb Eloi Amagat, buscant criteri i visió de joc a tres quarts de camp, i Jordi Xumetra, més frescor i espais a l’esquena dels centrals. Curiosament, però, la millor opció ha estat per Albert Vivancos, incrustat com a referència, que ha etzibat una mitja volta i s’ha topat amb l’estirada de Ratti. Últims minuts de sotmetre el FC Andorra amb centrades dels dos carrils, Pep i Soler, que no han pogut ser aprofitades amb èxit. Al final, derrota per la mínima en un duel que s’ha decidit per una genialitat puntual en un instant clau del partit. Cal valorar l’esforç i la imatge dels nostres jugadors davant d’un conjunt tricolor que encara no havia perdut a casa i que, amb una injecció econòmica notòria, s’entreveu com un dels candidats a la promoció d’ascens. Tanquem la primera volta amb 25 punts, una llàstima no haver pogut superar el millor curs històric però un indicatiu que estem en la direcció correcta. Ens cal aquest pas endavant que, si seguim junts, units i convençuts, serem capaços de fer en el futur. Tornem del Principat sense punts però ja pensant en la sortida al camp del CD Ebro (dimecres 15 de gener a les 16h) amb l’objectiu de sumar la primera victòria del 2020. Seguim!

FITXA TÈCNICA

FC Andorra: Ratti, Martos (Vilanova, 88′), Keita, Riverola, Rai, Loureiro, Gaffoor, Jilmar, Casadesús, Bover (c) (Adri Lledó, 82′) i Musa (Iker, 86′). 

UE OLOT: Ballesté, Comas (Vivi, 6′), Masó (Eloi, 61′), Héctor (c), Pedro, Soler, Aspar, Alan Baró, Peque (Xumetra, 72′), Chavarria i Kilian

Gols: 1-0, Moha (45′).

Àrbitre: Daniel David Baiges Donés. Ha amonestat Riverola (FCA) i Héctor i Eloi (UEO).

Incidències: partit corresponent a la jornada 19 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència d’uns 750 espectadors a l’Estadi Prada de Moles d’Encamp.

Fotos: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply