Per arrodonir la setmana

Després de la victòria amb remuntada al camp del CD Ebro, la Unió Esportiva Olot busca aquest diumenge (12h, Footters) completar la setmana perfecta davant de la UE Cornellà. El conjunt verd, que també arriba amb confiança després de superar La Nucía, ha guanyat quatre dels últims cinc partits i s’ha situat a només un punt del play-off. Garrido recupera Carles Mas i manté el dubte d’Arnau Comas però perd José Antonio Soler, expulsat a Saragossa. Torna l’horari del migdia en el primer enfrontament del 2020 a l’Estadi Municipal. 

A la recerca del sis de sis. La segona volta s’ha encetat de forma immillorable pels interessos de la UEO, que va saber arreglar una mala entrada al Pedro Sancho per capgirar la truita i endur-se tres punts de gran valor. Victòria clau per diverses raons, la primera per agafar més marge respecte un rival directe com l’Ebro i la segona per establir un coixí més ampli a la zona perillosa. I pels més ambiciosos, més opcions d’estirar el fil d’equips que somien en colar-se entre els millors. Però en aquesta categoria l’alegria és efímera i cal recuperar, preparar-se a fons i exigir-se un altre cop estar en disposició d’enllaçar un altre triomf. No perdem de vista que tenim 28 punts i arrenca el tram decisiu del campionat, cal anar amb peus de plom i humilitat per lligar la permanència com més aviat millor. I després ja parlarem de les coses que a tots ens agraden.

El proper rival és la Unió Esportiva Cornellà, club del Baix Llobregat fundat l’any 1923, disputa la seva sisena temporada consecutiva a Segona Divisió B, on ha realitzat un gran paper en els últims cursos, classificant-se fins i tot per a la promoció d’ascens al futbol professional. Des del passat estiu el seu tècnic és Guillermo Fernández Romo, madrileny de 40 anys amb experiència a la SD Ejea, CE Sabadell i Olímpic de Xàtiva. Actualment, el conjunt verd ocupa la setena posició de la classificació amb 33 punts (a un del quart) i el seu màxim golejador és el migcampista canari Leo Ramírez (ex-Llagostera), que ja ha marcat sis dianes, la majoria des de la distància amb la seva esquerra de seda. Altres jugadors destacats són Eloy Gila, Carlos Esteve, Fer Pina o l’ex-Olot Iván Guzmán. Un Cornellà que també arribarà a Olot després guanyar entre setmana el CF La Nucía amb una diana afortunada de Cristian Lobato (1-0). Un club plenament establert a la categoria qu sempre mostra una idea ferma i consistent per donar estabilitat al projecte i fins i tot guanyar-se el dret a somiar en cotes més ambicioses.

El partit, corresponent a la jornada 21 del campionat de lliga del grup tercer, es disputarà aquest diumenge a les 12h a l’Estadi Municipal d’Olot i es podrà seguir en directe per Footters i Ràdio Olot. Garrido recuperar una de les peces defensives com Carles Mas o fins i tot Arnau Comas, dubte per unes molèsties musculars. Qui no hi participarà segur és Soler, expulsat amb vermella directa al Pedro Sancho i a qui li ha caigut un partit de sanció. I un altre que no hi serà és el capità Jose Martínez, que ahir va rescindir contracte després de 4 temporades i mitja i 114 partits al club. Torna l’horari del migdia en el primer compromís del nou any a l’Estadi Municipal, en el qual també es vendran tiquets del sopar del Centenari (1 de febrer a La Deu). Comptem amb vosaltres! Tornem a vibrar!

BAIXES: Blazquez (lesió) i Soler (sanció)

La prèvia de Raúl Garrido

“El de l’Ebro era un partit vital, això ens dóna moral, alegria i il·lusió i ara veiem les coses d’una altra manera. En el futbol i en la vida és clau donar respostes a les situacions adverses i aquest equip ha demostrat sobradament que ho sap fer”.

“El Cornellà és un grandíssim equip, arriba en molt bona dinàmica i ens ho posarà molt difícil. Confiem en nosaltres i tractarem de fer un passet que ens apropi als equips grans per intentar lluitar amb ells”.

“El Cornellà té un equip molt potent i està ben treballat, no era normal la seva situació inicial. És un rival molt complicat amb molt bones individualitats i una idea de joc molt ben establerta”. 

“Jugar a l’Estadi sempre és bonic, ens sentim molt còmodes. En tenim moltes ganes, espero que la gent vingui i ens animi, ja que és un partit important. Volem sentir el suport de la nostra gent”

“Podem guanyar, empatar o perdre, però tenim un estil molt clar i una identificació dels jugadors amb aquesta idea. Tant de bo arribin els resultats però està clar que estem creixent en tots els sentits i esperem donar aquest pas endavant que tan costa”.

Precedents

L’evolució en l’última dècada de UE Olot i UE Cornellà dibuixa certes similituds, amb una certa hegemonia a Tercera Divisió i posterior consolidació a la divisió de bronze. Pel que fa als 9 enfrontaments que s’han viscut prèviament a l’Estadi Municipal, els registres són de 4 victòries olotines, 2 empats i 3 victòries visitants. En l’últim precedent a La Garrotxa, un 26 d’agost de 2018, els dos equips es van repartir els punts (1-1). Goldar va avançar els visitants a pilota aturada però poc després, Marc Mas va firmar l’empat precisament a centrada de Guzmán, ara a l’altre bàndol.

Leave a Reply