Amb regust agredolç (UE OLOT 1-1 UE Cornellà)

La Unió Esportiva Olot s’avança ben d’hora amb gol de Jordi Xumetra en una primera meitat notable de joc i oportunitats dels olotins davant d’un dels equips més en forma de la lliga, el Cornellà. Els verds reaccionen a la represa, on són dominadors i disposen de les millors arribades fins a trobar el premi amb la rematada de Becerra a falta de pocs minuts per acabar. Repartiment de punts en un matí gèlid a La Garrotxa per tancar una setmana amb victòria i empat abans de visitar el Camp d’Esports de Lleida. 

A mig camí. La UEO suma un punt més que deixa diverses lectures tenint en compte en compte el desenvolupament global del partit. Primera meitat molt bona dels garrotxins, fent-se amos de la pilota i acostant-se amb facilitat a l’àrea de Ramon. Tot i un ensurt inicial solventat per Pep Chavarria, l’Olot ha inaugurat el marcador en una acció que precisament ha nascut de les botes del figuerenc. Centrada llarga al segon pal, la deixa passar molt hàbil Pedro del Campo, controla Xumetra davant la sortida del porter i etziba un tir potent per tot l’escaire (17′). L’extrem empordanès ha estat un dels més participatius amb dues rematades més per amplir el marcador. Bona associació amb Vivi, un altre dels noms a destacar, que li ha deixat d’esperó abans de finalitzar. Per part visitant, únicament tenim anotada una jugada de Javi Jiménez, amb poc angle i un tir molt escorat. Temps de descans amb la sensació de seguretat defensiva i també d’efectivitat en atac, aprofitant el moment clau per donar el cop.

Ha estat una matinal gèlida a l’Estadi Municipal, que ha presentat una entrada discreta amb 646 espectadors. I la segona meitat encara ens ha deixat més glaçats amb un Cornellà que ha sortit decidit a puntuar a Olot. Un conjunt en plena forma i amb futbolistes diferencials que han fet un pas endavant a la represa a la recerca de l’empat. Primer ha estat Pablo Fernández, segurament amb l’opció més clara. Sol com un mussol al punt de penal, el davanter l’ha enviada fora per centímetres. Un dels protagonistes, com no, ha estat Pol Ballesté, que ha hagut d’intervenir de manera decisiva en els xuts d’Eloy Gila, Agus Medina (falta directa) i el mateix Pablo. El saltenc Abde també ha rematat al pal en una acció ràpida on s’ha colat entre porter i central. L’Olot resistia però no es sentia còmode sense la pilota, que era en mans d’un Cornellà molt incisiu i amb la pressió alta. I a falta d’uns deu minuts per finalitzar l’enfrontament ha arribat el gol de la igualada. Ha estat a pilota aturada amb una pentinada de Becerra al primer pal, saltant més que ningú (82′). Garrido, que abans ja havia fet entrar Carles Mas per tornar a la defensa de tres centrals, ha mogut fitxa amb Salinas i Peque per buscar més recursos ofensius. Ha estat però Xumetra qui ha disposat de l’ocasió més perillosa per situar el 2-1. La bala de l’Estartit ha creuat massa la pilota després de l’assistència interior de Pedro del Campo. I el partit ha mort aquí, amb igualtat de forces i dues parts més diferenciades. Aspectes positius i d’altres a millorar, fem autocrítica i treballarem dur per mostrar més valentia i personalitat. Com sempre, ens quedarem amb el got mig ple i els quatre de sis punts possibles amb els quals tanquem la setmana. Ens situem amb 29 punts a la meitat de la taula abans d’afrontar al desplaçament al camp del Lleida Esportiu, un dels candidats al play-off d’ascens. Hi plantarem cara!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ballesté, Masó (Carles Mas, 64′), Héctor (c) (Peque, 88′), Pedro, Aspar, Alan Baró, Xumetra, Chavarria, Eloi (Salinas, 83′), Vivi i Kilian. 

UE Cornellà: Ramon, Pol Moreno, Javi Jiménez, Eloy (c), Guzmán, Cristian Pérez, Agus Medina, Nana, Pablo Fernández (Lobato, 68′), Abde (Mario, 90′) i Becerra (De Baunbag, 85′).

Gols: 1-0, Xumetra (17′), 1-1, Becerra (82′).

Àrbitre: Daniel Yuste Querol. Ha amonestat Vivi, Ballesté, Eloi i Masó (UEO).

Incidències: partit corresponent a la jornada 21 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència de 646 espectadors a l’Estadi Municipal. Abans de començar s’ha guardat un minut de silenci en memòria del soci Segundo Ventulà Dilmé i s’ha fet un reconeixement als patrocinadors del futbol base Ascensors Serra i Meroca.

Fotos: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply