Sense vertigen

La Unió Esporiva Olot buscarà aquest diumenge (12h, Footters) la quarta jornada seguida sense conèixer la derrota davant d’un dels favorits al play-off, el CD Castellón. Raúl Garrido, que té les baixes de Comas i Vivi però ja pot disposar de Chabboura, vol demostrar que l’equip està preparat per competir entre els millors. Últim dia de mercat ben mogut al conjunt de Castàlia, un històric que lluita per tornar al futbol d’elit. Serà un cap de setmana ben especial amb el sopar del Centenari, que congregarà més de 300 convidats al Restaurant La Deu. 

Un test d’alçada. Després d’un mes de gener amb certa diversitat de resultats, encetem el febrer amb la visita d’un peix gros de la categoria. Una nova oportunitat per demostrar el bon estat de forma dels olotins, que encadenen dos empats consecutius i tres jornades sense perdre. Dos empats contra conjunts de la part alta (Cornellà i Lleida) i amb un guió similar; t’avances, domines, el rival desperta i acaba marcant a pilota aturada. De tot se n’aprèn, i si alguna cosa caracteritza a aquesta UEO és la capacitat de superació, de fer autocrítica i de reinventar-se a còpia de rebre garrotades. I tot plegat, amb 30 punts i guaitant l’horitzó des de la novena posició, una “zona de ningú” on molts ja voldrien estar. Moment per valorar el que s’ha fet, com s’ha fet i per plantejar el que es vol fer, que no és cap altra cosa que seguir discutint la pilota a qualsevol adversari, refermar la seguretat defensiva amb l’etiqueta de conjunt menys golejat i plantar cara a la resta d’equips del grup tercer. Aquesta és la nostra fòrmula.

El rival d’aquest diumenge és el Club Deportivo Castellón, un club històric del futbol espanyol, tant per massa social (al voltant dels 14.000 socis) com per trajectòria futbolística, ja que compta amb una desena de temporades a Primera Divisi i una quarantena a Segona Divisió A. Després d’una reestrena a Segona B amb certs dubtes, patiments i resultats irregulars, enguany les coses els surten molt diferents, col·locant-se en la zona on li pertoca, concretament en segona posició amb 40 punts i lluitant aferrissadament per garantir-se plaça de play-off. Una plantilla dirigida per Óscar Cano i amb noms destacats com Álvaro Campos, Satrústegui, Ruben Díez o Cubillas. A més, en aquest mercat d’hivern s’han reforçat amb Juanto Ortuño (Cordoba), que forma una parella temible amb César Díaz, màxim golejador amb deu dianes. Un últim dia ben mogut als despatxos amb la rescissió d’Héctor Verdés, el traspàs de Calavera a l’Atlético B i les arribades del central Adrián Lapeña (Kas Eupen belga) i dels migcampistes Kako (cedit pel Numància) i Mikel Carro (cedit per l’Atlético)

El partit, corresponent a la jornada 23 del campionat de lliga de Segona B, es disputarà diumenge a les 12h a l’Estadi Municipal i es podrà seguir en directe per Footters i Ràdio Olot. Garrido no podrà comptar amb Vivancos, que compleix cicle de sanció, ni tampoc amb Arnau Comas, que es recupera d’un edema ossi. En canvi, Masó tornarà a la llista on també entrarà Moha Chabboura, el fitxatge d’hivern a la davantera procedent de l’AE Prat. Tot plegat, en el marc d’un cap de setmana intens amb el sopar que obre les portes del Centenari de la UEO i que comptarà amb més de 300 persones vinculades al club. Abans, dissabte a la tarda, es jugarà un partit de veterans entre l’Olot i el Girona FC. I per rematar-ho, vermut a El Fortí Olotí amb la visita d’un històric. No us ho perdeu! Orgull olotí!

BAIXES: Vivi (sanció) i Arnau Comas (lesió).

La prèvia de Raúl Garrido

“Lluitarem de tu a tu contra un gran equip com CD Castellón. És un repte molt bonic i una oportunitat meravellosa per demostrar que volem estar a prop d’aquests clubs. Hem de ser conscients de les nostres virtuts i reforçar-les”

“No descobrirem ara el potencial del CD Castellón, una institució enorme amb el suport d’uns 14.000 socis. Té una plantilla molt àmplia ben dirigida i amb jugadors diferencials. És un club que vol créixer i que vol estar a la lliga de futbol professional”.

“Tinc la plantilla amb moltes ganes i amb la intenció de treballar fort i unir-nos tots per un objectiu comú, que és progressar. Estic encantat amb els que som i la meva feina és treure’ls-hi rendiment. Chabboura ens aportarà coses diferents del que tenim”

“El sopar del Centenar, és un moment molt bonic i amb molt de sentiment, som un club especial i aquests cent anys així ho reflecteixen. Animo a la gent que té aquest sentiment, que el faci present i que diumenge es vegi una bona entrada davant d’un rival molt atractiu. que es vegi una bona entrada. Estem fent coses molt bé per merèixer aquest suport”.

“El nostre objectiu és ser el més competitius possibles i que això ens doni resultats i victòries. Juguem contra equips que tenen un gran potencial social, econòmic, mediàtic i institucional. I nosaltres om capaços de plantar-los cara i en alguns casos ser millors en joc i resultat. És un repte complicat però l’afrontem amb la il·lusió i la intenció clara de ser millors”.

Precedents

Tan sols hem localitzat una visita del CD Castellón a l’Estadi Municipal. Justament va ser en la temporada passada i en un duel marcat per una forta tempesta que va deixar el camp impracticable. El resultat va ser d’empat a un; Kilian Morante va avançar els orelluts i Albert Blázquez va aconseguir la igualada poc després. Tampoc hi ha hagut sort en les dues visites a Castàlia; derrota per la mínima en el duel de la primera volta (1-0) i repartiment de punts en el xoc del curs passat (1-1). Curiosament, l’autor del gol olotí va ser Alfredo Gutiérrez, ara a les files del conjunt albinegre.

Leave a Reply