Per treure’n pit (UE OLOT 1-0 CD Castellón)

La Unió Esportiva Olot aconsegueix una victòria formidable davant del CD Castellón, un dels aspirants a disputar el play-off d’ascens. Els de Raúl Garrido sotmeten el rival a la segona meitat amb una riquesa futbolística majúscula i gestionant el resultat de meravella. Álvaro Salinas, en estat de gràcia, posa la rúbrica en una contra de manual liderada per Héctor i Xumetra. 33 punts, porteria a zero i quarta jornada sense perdre davant la satisfacció d’un miler d’espectadors a l’Estadi Municipal. 

A les portes dels cent anys i amb una salut de ferro. L’emoció, el sentiment i l’orgull olotí d’ahir a la nit a La Deu s’han traslladat aquest matí a l’Estadi Municipal per obtenir un triomf de valor incalculable. No descobrirem ara el potencial social i esportiu del CD Castellón, destinat a la promoció i tocant el timbre del futbol professional. Primera meitat igualada amb bona arrencada olotina. Control i arribades en el primer quart d’hora abans que el Castellón agafés les mides al terreny de joc. Els d’Óscar Cano també han dominat en una fase d’aquest primer acte i han fet intervenir Ballesté en un parell d’ocasions de Juanto i Ruben Díez. El porter menys golejat de la categoria, però, no s’ha deixat intimidar i ha solventat la feina sense problemes. Per part garrotxina, la millor oportunitat ha estat una gardela de Pedro des de fora l’àrea que ha marxat fregant el pal dret… i perquè l’ha tocada un defensa. Temps de descans amb la sensació d’equilibri, igualtat i que sols un petit detall podria decidir l’enfrontament.

La segona meitat ha estat de les millors de la UEO dels últims temps. Per la intensitat, per la solidaritat col·lectiva, per la manera de competir i per saber gestionar un resultat que s’ha situat a favor ben aviat. Transició ràpida després d’un control excels d’Héctor, que obre a la banda per Xumetra i aquest la serveix en safata per Salinas. L’atacant alacantí ha vist com relliscava el porter Jesús i l’ha picat amb delicadesa cap a l’altre costat (54′). Quarta diana d’un Salinas que repetia titularitat i ho ha aprofitat per tornar a veure porteria. Si parlem de noms propis també ha de aparèixer Lluís Aspar, el jove de Molló, que ha estat imperial, avui des de l’eix central i escortat per Alan Baró i Carles Mas. Sobrevolava el fantasma de les dues darreres jornades (Cornellà i Lleida), en les quals també ens havíem avançat però després el rival havia pogut igualar les forces a pilota aturada. Però avui ha estat molt diferent. Ni una concessió, ni una esquerda, seguretat màxima i fins i tot més ambició per buscar el segon. Chavarria i sobretot Kilian, que ha entrat per un ovacionat Salinas, haurien pogut engreixar la renda. També ha debutat Moha Chabboura, rellevant Xumetra i donant més energia a la punta d’atac. L’Olot ha tancat la porteria amb pany i clau, deixant morir els minuts i defensant com més li agrada, tenint la pilota i fent còrrer al rival. Només hi ha hagut un ensurt amb Cubillas, ja en temps de descompte, que ha tingut una rematada de cap que s’ha escapat per poc. Estava clar que avui el futbol havia de somriure a la valentia volcànica. Tres punts de molt mèrit davant del segon classificat per situar-nos amb 33 i encadenar la quarta setmana seguida sense perdre. Això és el Fortí Olotí i avui hem demostrat tot el que som capaços de fer. Diumenge vinent, cita a Paterna contra el València Mestalla per intentar perllongar aquesta dinàmica positiva. Gràcies al miler d’aficionats que han vingut avui, ens doneu vida i ens feu bategar com mai!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ballesté, Carles Mas, Masó, Héctor (c) (Eloi, 84′), Pedro, Soler, Aspar, Alan Baró, Xumetra (Chabboura, 86′), Chavarria i Salinas (Kilian, 79′).

CD Castellón: Jesús, Satrústegui, Castells (Víctor, 75′), Carles, Rubén D (Muñoz, 67′)., Alcaina (Cubillas, 79′), Gálvez, Ortuño, Kako, Jorge Fernández i Muguruza.

Gols: 1-0, Salinas (54′).

Àrbitre: Fernando Bueno Prieto. Ha amonestat Masó (UEO).

Incidències: partit corresponent a la jornada 23 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència de 1.000 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. En la prèvia s’ha fet un reconeixement a l’empresa Marlex, patrocinador del futbol social, i també s’ha guardat un minut de silenci en memòria de la sòcia Esperança Roura Badosa. 

Foto: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply