Carta de la Unió Esportiva Olot en reconeixement a Joan Plana

Homenatge al precursor del futbol social a Olot

La pèrdua de Joan Plana i Antiga ens deixa un buit immens en el desenvolupament del futbol social i formatiu a la ciutat d’Olot. Un home que amb treball, dedicació i il·lusió va presidir l’Atlètic Olot durant 17 temporades (24 anys com a directiu) i va deixar un llegat exemplar amb una filosofia de club social, multicultural i integrador que es va convertir en un referent a la ciutat.

L’Atlètic Olot va ser fundat l’any 1972 amb l’objectiu de fomentar el futbol base des de la formació i l’aprenentatge però sense perdre la vista la diversió i la passió per aquest esport tan bonic. Inculcant valors com el respecte, la humilitat o l’esperit d’equip que també compartim des de la Unió Esportiva Olot, on sempre hem gaudit d’un vincle especial i una gran simpatia amb l’Atlètic Olot. Un club d’acollida per als nens nouvinguts i que, tot i les limitacions de recursos, mitjans i equipaments, ha anat progressant al llarg dels anys, en part per la gestió i la implicació de persones com en Joan Plana. Perquè l’Atlètic Olot tenia la voluntat, bàsicament, de formar persones, més enllà de la seva procedència i de l’estatus econòmic que tinguessin. Ras i curt, que qualsevol nen o nena de la ciutat pogués practicar el futbol sense cap tipus de problema ni impediment. Representar el cent per cent de la societat, un altre punt en comú amb la la Unió Esportiva Olot. I això diu molt d’un club humil, sense pretensions i amb un marcat component social i solidari que s’allunya de la competitivitat i dels focus mediàtics i que s’acosta a la realitat i a fer sentir futbolista a tothom qui ho desitgi.

En Joan Plana, doncs, va ser un pioner del futbol social a Olot i ens va marcar el camí a seguir per tal que ara la Unió Esportiva Olot també refermi aquesta sensibilitat social en les categories de formació del planter.

Unió Esportiva Olot

13 de febrer de 2020

Leave a Reply