Protegir el fortí

La Unió Esportiva Olot afronta aquest diumenge (17h, Footters) el primer dels dos partits consecutius a casa davant del CF La Nucía, rival directe en la lluita per la Copa del Rei amb dos punts menys que els olotins. Males notícies per a Raúl Garrido, que perd Aspar i Kilian per lesió i té els dubtes de Carles Mas i Albert Vivancos. Encadenar el sisè triomf seguit sense perdre i mantenir-se a prop del grup capdavanter és el doble propòsit en una jornada on recuperem l’horari habitual del a tarda. 

Després de l’empat a Paterna, la UEO vol tornar a somriure com a local i obtenir tres punts que poden ser clau per diversos aspectes, i més tenint en compte que la setmana vinent repetirem a l’Estadi davant del Sabadell. El primer, per fer un pas gairebé decisiu cap a la permanència i garantir-se el quart curs consecutiu a Segona B. El segon, per distànciar-se d’un rival immediat (dos punts per sota) i agafar coixí en la cursa pel bitllet per la Copa del Rei. I el tercer, segurament el més ambiciós, per no despenjar-se del seguit d’aspirants que desitgen plantar-se en les posicions de privilegi. Però per a que passi tot això, ho recalca Garrido, s’ha de treure de l’armari el vestit de gala, la “versió excel·lent” que ens ha permès tombar gegants com el Nàstic de Tarragona, el Barça B o recentment el CD Castellón. Competir, sumar i gaudir, és el camí que ha d’agafar l’Olot per arribar a bon port. I de passada, recordar la malastrugança del duel de la primera volta en un dels millors partits a domicili que va acabar amb una derrota inexplicable al Camilo Cano. Un plus de motivació per si faltaven al·licients.

El Club de Futbol La Nucía, ciutat amb una població d’uns 18.000 habitants, és una entitat relativament jove dins del futbol espanyol, ja que es va fundar el 1995. Juga a l’Estadi Olímpic Camilo Cano, amb capacitat per a 5.000 espectadors i enmig d’unes instal·lacions esportives de primer ordre. Primer curs de la seva història a Segona B amb l’experimentat César Ferrando com a tècnic (ex de l’Atlético de Madrid i l’Albacete a Primera Divisió). Una plantilla que compta amb futbolistes de qualitat com Javi Cabezas, Fofo, Fran Moreno, Morgado o Hermosa, i que s’ha reforçat amb sis jugadors en aquest mercat d’hivern: Conesa, Óscar Prats, Javi Martín, Kun, Perales i Eusebio. I sota pals, tornarà un vell conegut, el veterà Óscar Fornés, porter del primer ascens de l’Olot a Segona B. Els màxim golejadors són Titi, autor de sis gols, i Agüero, que n’ha marcat quatre. Després de l’última victòria contra el lider, el CE Sabadell (1-0), el conjunt de la Marina Baixa s’ha col·locat amb 32 punts i ocupant la desena posició igualat amb l’Atlético Levante.

El partit, corresponent a la jornada 25 del campionat de lliga del grup tercer, es disputarà aquest diumenge a les 17h en directe per Footters i Ràdio Olot. Tornem a l’horari habitual en una jornada en la qual Garrido tindrà les baixes per lesió del jove Lluís Aspar, quatre setmanes fora de combat per una ruptura a l’isquio, i Kilian Grant, amb una fractura al dit polze de la mà dreta. Són dubte Carles Mas, amb una elongació muscular, i Albert Vivancos, que té molèsties al pubis. Som-hi, vermells! Junts sumem més!

BAIXES: Aspar i Kilian (lesió).

La prèvia de Raúl Garrido

“És la lluita per l’excel·lència el que ens ocupa, més que no pas els punts, la classificació o el rival. Tenim objectius molt propers que donen una gran rellevància al partit de diumenge contra CF La Nucía”.

“El CF La Nucía és un club que està creixent amb ambició. Té una plantilla molt ben configurada amb jugadors experimentats de la categoria que encaixen amb la idea de l’entrenador. És un rival atractiu per intentar ser millors que ells i agafar-los més distància”.

“No té sentit anar més enllà i fer càlculs, no val per a res. No podem pensar en coses que et descentren del més important, el joc i la pilota. Fer el que ens agrada és un moment màgic, competir amb la nostra identitat i jugar de la manera que sentim”.”

“Hem de ser conscients que cada partit ens dona la possibilitats que ens passin coses boniques. És un rival que està dos punts per darrere, tenim l’objectiu de continuar davant d’ells i intentar possible atrapar el vuitè. Hem d’afrontar el partit pensant que és súper important i vital”

Precedents

Aquesta serà la primera visita del CF La Nucia a La Garrotxa. A terres alacantines, el resultat final va ser de 2-1 amb gol de Natalio i nombroses ocasions desaprofitades dels garrotxins.

Foto: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply