Amb pas molt ferm (UE OLOT 4-0 CF La Nucía)

La Unió Esportiva Olot torna a fer gala del fortí per esborrar del mapa el CF La Nucía amb un recital de joc i un alt encert ofensiu. Els gols han estat de Jordi Masó, un doblet d’Álvaro Salinas i el quart de Chabboura, que s’ha estrenat com a realitzador. Més notes destacades, el retorn de Blázquez i el debut del jove del filial Albert Julià. Tot plegat, en la sisena jornada sense perdre i la consecució d’un triomf que ens enfila als 37 punts, assolint la vuitena posició. Propera cita, repetim a casa amb el líder, el CE Sabadell.

Un raig de gols. L’Olot ha vençut les pors, les incerteses i els dubtes per demostrar que no té límits, que no té sostre i que té una voracitat insaciable per crèixer i progressar en aquesta categoria. Només començar, Jordi Xumetra ja ha posat a prova Fornés, que ha fet una bona aturada. L’ex-porter de l’Olot, malgrat que ha tocat la pilota, no ha pogut fer res en un cop de cap incontestable de Jordi Masó a la sortida d’un còrner servit per Héctor (15′). El fontcobertí encetava el marcador just sobre el quart d’hora de joc. Una primera meitat amb trams de domini de la UEO i d’altres de La Nucía, que volia però no podia perforar la teranyina garrotxina. Una de les grans notícies ha estat el retorn de Blázquez després d’uns mesos de lesió, el besaluenc ha fet un partidàs amb col·locació, criteri i la seva privilegiada sortida de pilota. L’única opció clara dels de Ferrando, un tir de Fran Moreno que ha marxat ajustat a la base del pal dret de Ballesté, molt segur i concentrat com sempre. En canvi, a l’altra banda, l’encert ha tornat a fluir de manera natural com en les últimes jornades. Cavalcada per banda dreta de Soler, que arriba a la línia de fons i fa una centrada al primer pal, on apareix el seu amic Álvaro Salinas per marcar amb el pit i un xic de fortuna (39′). En un moment de forma espectacular, l’alacantí també seria protagonista a la segona meitat per allargar el seu xou particular. Descans amb un avantatge còmode però també amb el toc d’atenció de la setmana anterior a Paterna sobrevolant per l’Estadi Municipal. I per cert, amb Roger Barnils tornant a la convocatòria després de superar una llarga lesió de creuats.

I és que en aquesta Segona B els partits solen ser molt llargs i complicats, més enllà del coixí en el marcador del que disposis. Així que l’Olot ho ha tingut clar i aquest cop ha anat per feina, conscient que no podia deixar escapar l’oportunitat de sumar tres punts més davant de l’afició. Només sis minuts ha trigat Salinas a tornar a veure porteria després de la jugada de Xumetra. La bala de l’Estartit, profunda i vertical, s’ha endinsat pel carril esquerre i l’ha deixat endarrere per al d’Albatera, que ha llegit el mal refús del defensa visitant i ha definit amb la classe habitual al pal llarg (52′). Sisena barraca del curs de Salinas, que s’ha convertit en el màxim golejador de l’equip i s’ha endut una sonora ovació quan ha estat substituït per Chabboura, que més tard també s’apuntaria a la festa. Una segona meitat amb ben poca història on els de Raúl Garrido han sabut moure la pilota d’un costat a l’altre i han fet gaudir els aficionats amb detalls de qualitat. Ballesté també ha reclamat la seva quota de protagonisme amb una estirada brutal a un tir que es dirigia a l’escaire. Encara quedava temps per a l’estrena somiada d’Albert Julià a Segona B. El jove anglesenc, jugador del CF Sant Jaume, ha tingut deu minuts per ensenyar que és descarat, ràpid i que té molta projecció. També ha tingut el seu moment de glòria Moha Chabboura, que primer li han anul·lat un gol però després ha rematat de forma impecable al segon pal una centrada de Soler (92′). El de l’Armentera completava el recital just en el moment que l’àrbitre xiulava el final i sonava “I will Survive” pels altaveus. Perquè aquest Olot no només sobreviu a Segona B sinó que competeix, gaudeix i creix a una velocitat desmesurada. Són 37 punts, és quasi mitja salvació i és l’assalt a la vuitena posició (igualat amb l’Andorra). Són sis jornades sense perdre (3 victòries i 3 empats) i una altra porteria a zero. Són números per estar immensament orgullosos d’aquest equip i del quasi miler d’espectadors que ens han acompanyat aquesta tarda. Esperem engrescar-ne més per diumenge vinent, on tindrem la visita del primer classificat, el CE Sabadell. Això sí, tingueu sempre present que aquí tenim el Fortí Olotí!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ballesté, Comas, Masó, Blázquez (Julià, 79), Héctor (c) (Eloi, 66′), Pedro, Soler, Alan Baró, Xumetra, Chavarria i Salinas (Chabboura, 62′).

CF La Nucía: Fornés, Óscar Prats, Hermosa, Forte, Juanan, Titi (Perales, 60′), Fran Moreno (Fofo, 45′), Neftali (c), Agüero, Javi Cabezas (Kun, 60′) i Pedraza.

Gols: 1-0, Masó (15′), 2-0, Salinas (39′), 3-0, Salinas (52′), 4-0, Chabboura (92′). 

Àrbitre: Borja Martínez García. Ha amonestat Salinas (UEO) i Javi Cabezas (Nucía).

Incidències: partit correponent a la jornada 25 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència de 974 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. Abans del partit s’ha guardat un minut de silenci en memòria de Joan Plana i Antiga, ex-president de l’Atlètic Olot i un dels precursors del futbol social a la ciutat. Els jugadors del primer equip també han tingut un gest de suport a la campanya “T’ho estàs perdent” per fomentar i reinvindicar l’esport femení de casa nostra. 

Leave a Reply