Persecució a Sant Adrià

La Unió Esportiva Olot visita aquest dissabte (17h) el RCD Espanyol B amb la voluntat d’avançar-lo a la classificació i intentar allargar les set jornades sense conèixer la derrota. Garrido té el dubte de Carles Mas i les baixes de Vivi i Aspar per enfrontar-se a un conjunt perico que fa cinc partits que no guanya però que es torna a postular com un dels aspirants al play-off amb Ezzarfani com a pitxitxi. Algunes dades per a l’optimisme, les estadístiques dels olotins davant de filials i els últims precedents a la Dani Jarque. 

Perseguint un somni. Com si d’una pel·lícula americana es tractés, l’Olot és aquell taxi de la gran ciutat que circula al màxim de la seva velocitat per intentar atrapar els cotxes d’alta gamma que corren a mil revolucions. El dipòsit, però, esta ben ple de benzina en forma de joc i resultats. Per exemple, en l’última cursa, els garrotxins van accelerar al mateix ritme que el vehicle més potent de tots, el líder sabadellenc, fins acabar d’igualar-lo en la foto finish amb el cop de gas de Peque. Però deixant de banda les metàfores automobílistiques, la sensació és que el millor està per arribar i que aquest equip no només té la permanència virtualment al sac, sinò que demana pujar un esglaó en el nivell d’aspiracions. I, per això, aquest dissabte tenim una oportunitat ideal en un context immillorable. Visita a un rival directíssim (un punt més), que elabora una proposta vistosa i atractiva, fet que dóna a entendre un intercanvi de cops en el qual, almenys contra els filials, en solem sortir ben parats. Gens confiats però totalment convençuts que ho podem tornar a fer possible.

Després d’encadenar una ratxa de set victòries consecutives, uns registres pràcticament impensables en aquesta categoria, els de José Aurélio Gay han vist com es capgirava la dinàmica amb cinc partits seguits sense guanyar (dos empats i tres derrotes). Un RCD Espanyol B que a la Dani Jarque només ha perdut un enfrontament (Badalona), per bé que n’ha empatat cinc, i que compta amb el màxim golejador del grup, Moha Ezzarfani, autor d’onze dianes. Altres futbolistes destacats són Marc Manchón, Nico Melamed, Max Marcet, Ferran Jutglà o Kevin Soni, l’ex del Peralada, que va arribar en el mercat d’hivern. De fet, alguns d’aquests ja piquen la porta al primer equip d’Abelardo, lluitant per sobreviure a Primera Divisió, com han fet els Campuzano, Víctor Gómez, Pedrosa i companyia. En l’apartat de baixes, Pol Lozano i Nacho González es perdran la cita per sanció.

El partit, corresponent a la jornada 27 del grup tercer de Segona B, es disputarà aquest dissabte a les 17h a la Ciutat Esportiva Dani Jarque de Sant Adrià del Besós en directe per Ràdio Olot. Garrido té les baixes de Lluís Aspar i Albert Vivancos, tots dos per lesions musculars, i l’únic dubte de Carles Mas, que arrossega unes petites molèsties. Preparats per seguir amb la ratxa d’imbatibilitat en un magnífic aparador! Som-hi, vermells!

BAIXES: Aspar i Vivancos (lesió)

La prèvia de Raúl Garrido

“Fa temps que estem lluitant i treballant per mirar de lluny el que passa a baix i mirar de prop el que passa a dalt. Som molt regulars en el nostre comportament i amb una idea reconeixible, això és el que em dóna seguretat”.
 
“El de dissabte és un partit que motiva, tenim la possibilitat de guanyar una posició a la taula. El RCD Espanyol de Barcelona B és el favorit; és filial d’un equip de Primera Divisió, està per davant nostre i juga a casa. És un bon camp per lluir les nostres virtuts”.
 
“La diferència amb la temporada passada i l’inici d’aquesta és que ara tenim la possessió però arribem amb més claredat i estem fluint més per fora amb molta decisió. Aquesta és l’evolució que hem donat, la convicció de poder arribar a fer mal al rival”.

“El que passa pel meu cap és què fer i com fer-ho, més enllà de classificació i punts. Hem d’estar focalitzats en fer les coses de manera extraordinària per a que la victòria estigui a prop de nosaltres. Focalitzo la meva energia i predisposició en tractar de ser el millor possible”. 

Precedents

Els records són força esperançadors pel que fa a les últimes sortides a la Dani Jarque, La temporada passada, empat sense gols (0-0), mateix signe que en el curs 2015-16 (1-1) i en l’any del debut a Segona B, el curs 2013-14 (1-1). El millor regust, la remuntada del curs 2014-15 (2-3) amb gols de Carlos Martínez (2) i David López.

Foto: Nuri Marguí-UE Olot 

Leave a Reply