Per seguir somiant (Espanyol B 1-5 UE OLOT)

Cop d’autoritat i golejada espectacular de la Unió Esportiva Olot a la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Després d’un intercanvi de cops en la primera meitat davant d’un perillós RCD Espanyol B, els de Raúl Garrido s’han embalat a la represa amb els gols de Masó, Xumetra, que n’ha fet dos, i Kilian Grant, també autor d’un doblet entrant en els últims minuts. Els olotins s’enfilen a la setena posició amb 41 punts i encadenen la vuitena jornada sense perdre. Proper rival, Badalona a casa. 

Primera meitat oberta i amb moltes alternatives, un escenari que ja es preveia en la Ciutat Esportiva Dani Jarque tenint en compte les propostes dels dos equips. L’Espanyol B ha sortit portant la iniciativa i amb un punt més d’intensitat, com demostra el tir al pal d’Iván Gil. Poc a poc, l’Olot ha anat despertant i ha pogut inaugurar el marcador des del punt de penal. Empenta clara de Carles Sòria a Xumetra, que ha caigut dins l’àrea després de la centrada de Soler. El mateix empordanès ha transformat la pena màxima pel centre, enganyant així a Adri López (14′). A partir d’aquí, més domini i possessió olotina, per bé que el filial perico també ho provava mitjançant Soni, obligant a Ballesté a fer una bona estirada. També des dels onze metres han aconseguit l’empat els locals. Ha estat en una jugada de Carles Sòria, aquest cop atacant, que ha topat amb el peu d’Arnau Comas. Moha Ezzarfani, pitxitxi del grup, no ha fallat per situar les taules en el marcador (34′). Abans dels descans, dues oportunitats clares dels de Raúl Garrido per tornar a capgirar la situació. Primer Xumetra, enganxant-la des de la mitja lluna, i després Pedro del Campo, amb una maniobra dins l’àrea que s’ha estavellat a la fusta. Temps de descans amb la sensació que el duel podria caure de qualsevol de les dues bandes.

La segona meitat ha estat excepcional amb una autèntica exhibició ofensiva de l’Olot. Els primers intents de Chavarria i Eloi, cuinant bones transicions, feien presagiar que hi podria haver moviments en el marcador. Curiosament, però, el gol ha arribat de la forma més estranya; falta lateral que penja Eloi, la toca Comas, intenta blocar Adri López però amb la mala fortuna que se li escapa i Jordi Masó, ben atent, hi posa la testa per marcar (62′). Aquest gol ha estat un cop moral important per al filial de l’Espanyol, que encadenava cinc jornades sense guanyar i ha notat aquests dubtes sobre la gespa. Tot i això, Ezzarfani ha enviat un tir al lateral de la xarxa després d’una combinació de mèrit. Ha estat un miratge ja que en un altre contraatac, Salinas ha habilitat a Xumetra i la bala l’ha clavat a l’escaire (69′). Doblet de Xumi amb el seu setè gol del curs per donar més calma i tranquil·litat. En els últims minuts, el matx ha tingut ben poca història ja que la UEO ha gestionat de meravella l’avantatge i ha desplegat el seu futbol a plaer i amb ganes d’ampliar la renda. Kilian Grant, que ha sortit a falta de cinc minuts, ha estat l’altre protagonista amb dos gols més. El primer, amb un cacau ajustadíssim amb la cama esquerra (88′) i el segon després d’una acció per banda de Chabboura, que li ha servit en safata per tancar la golejada (94′). Una tarda per emmarcar en tots els sentits, per la victòria però també de la manera que s’ha produït. El què i el com que tan sentit prèn en els esquemes de Raúl Garrido. 41 punts, setena posició i vuit jornades sense perdre (quatre triomfs i quatre empats). Són números impressionants d’un equip que té ganes de seguir mirant amunt, un equip que vol seguir lluitant per fer-la cada vegada més grossa. Estem contents i cal refermar-ho diumenge amb la visita del CF Badalona. Cal que la ciutat també estigui a l’alçada i ompli a vessar l’Estadi Municipal. Aquests jugadors s’ho mereixen!

FITXA TÈCNICA

RCD Espanyol B: Adri López, Sòria, Iago, Damià, Moha, Kevin Soni (Alberto, 45′), Jutglà (Pau Martínez, 81′), Iván Gil (Josimar, 52′), Pujol, Nico i Alejandro.

UE OLOT: Ballesté, Comas, Masó (Kilian, 81′), Blázquez (c), Pedro, Soler, Alan Baró, Xumetra (Chabboura, 70′), Chavarria, Salinas (Peque, 76′) i Eloi Amagat.

Gols: 0-1, Xumetra, de penal (14′). 1-1, Moha (34′), 1-2, Masó (62′), 1-3, Xumetra (69′), 1-4, Kilian (88′), 1-5, Kilian (94′).

Àrbitre: Jorge Díaz Escudero. Ha amonestat Sòria i Iván Gil (RCDE) i Jordi Masó i Chavarria (UEO).

Incidències: partit corresponent a la jornada 27 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència d’uns 500 espectadors.

Foto: Nuri Marguí-UE Olot

 

Leave a Reply