Raúl Garrido accepta el repte i signa la renovació

Projecte de continuïtat. Raúl Garrido i el seu ajudant Kevin Martínez allarguen el seu vincle i seguiran un curs més a la banqueta de la Unió Esportiva Olot. Els tècnics valencians compliran la quarta temporada al club, quasi 100 partits en els quals han implementat un model de joc, han viscut una salvació agònica, una classificació per a la Copa del Rei i una temporada històrica només escapçada per l’aparició d’una pandèmia mundial. El club ha fet un esforç majúscul abans d’encetar un curs que es preveu incert a nivell econòmic i esportiu. 

Ha plogut una mica des d’aquell 14 de novembre de 2017 en el qual un tal Raúl Garrido firmava per la UEO en substitució de Martín Posse. El valencià, més enllà de ser el segon del seu germà al primer equip del Villarreal CF, tenia poc currículum com a entrenador professional però ja havia viscut situacions delicades com la que patia el club. Un home de caràcter, optimista i competitiu que mica en mica es va anar posant l’afició a la butxaca a mesura que els resultats començaven a arribar i l’equip treia el cap de la zona de descens, on va arribar a estar a set punts de la permanència. El gol de Barnils contra l’Elche CF en el minut 92 de l’última jornada va ser el punt d’inflexió per un club que es volia consolidar a la categoria de la mà de Garrido i Kevin Martínez, jove segon entrenador però preparadíssim i especialista en l’estratègia. El curs següent (2018-19) va ser el de la consolidació d’una idea i un segell propi amb un projecte de proximitat liderat per la motivació i la rauxa de Garrido. L’equip es va classificar en la desena posició i a Teruel va aconseguir el bitllet per a la Copa del Rei del curs vinent. I aquest tercer any havia de ser el del famós pas endavant… i els registres anaven per aquest camí sinó fos per la irrupció del maleït coronavirus. Garrido va inculcar més ambició i valentia als seus homes, que van acumular dues sèries de nou partits sense perdre i es van convertir en el menys golejat del grup. Una estadístiques que a la jornada 28 ens van deixar a cinc punts del segon classificat i no sabrem mai què hauria pogut passar. Una temporada de somnis estroncats que buscarà tenir continuïtat amb la batuta dels mateixos inquil·lins a la banqueta. En un any que es preveu complicat econòmicament per la crisi provocada per la pandèmia, el club ha fet un gran esforç per retenir Garrido i Martínez i així refermar la línia marcada, una excel·lent notícia per als socis i aficionats garrotxins que valoren i aprecien el tarannà i la responsabilitat dels valencians. Enhorabona, Raúl i Kevin! Junts seguim creixent!

Declaracions de Raúl Garrido

“Sento que un ha d’estar on l’estimen de veritat i sento que a Olot m’estimen, estic molt feliç. Per prendre aquesta decisió he valorat l’afecte que sent l’afició i el club per mi. Agraeixo l’esforç que ha fet l’Olot”. 

“Sento que és una obra inacabada, tinc la il·lusió d’acabar el que aquesta temporada no hem pogut fer. Aquests tres anys han estat molt bonics i tinc una il·lusitó tremenda per a que surti millor en aquest quart any”. 

“Molt feliç de seguir junts, és el que les dues parts volíem. Estic on vull estar i on des del principi m’han mostrat molta estima”. 

Foto: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply