La UEO SAD presenta els comptes tancats amb resultat positiu a la Junta d’Accionistes

En un context d’incertesa per la pandèmia i en un gest pràcticament insòlit en el futbol estatal, el Consell d’Administració de la Unió Esportiva Olot SAD, que comptarà amb les altes de Núria Fité i Sílvia Martí, va dur a terme aquesta setmana la Junta General d’Accionistes. Una assemblea garantint tots els protocols sanitaris i en la qual es va oferir un nou exercici de rigor econòmic, transparència i esforç majúscul davant de més de la meitat del capital representat. 

Mentre la majoria de clubs encara no han presentat els seus comptes, fins i tot de temporades anteriors, la UEO ja ha celebrat, abans que acabi el mes d’agost, la seva Junta General d’Accionistes. Va ser el passat dimecres al Restaurant La Deu amb una assistència de 35 accionistes i un 52% del capital accionarial representat. Una assemblea que complia les mesures de seguretat vigents fins al moment i en la qual es van aprovar els comptes anuals i l’informe de gestió de l’exercici 2019-20 amb un resultat positiu de 2.000€, a més de validar el pressupost per a la temporada 2020-21, ajustat al màxim i difícil de complir les circumstàncies adverses. Un detall més del rigor, responsabilitat econòmica i transparència que s’emmarquen en els valors i posicionament del club.

DUES CARES NOVES AL CONSELL. El Consell d’Administració de la UEO SAD queda conformat per Joan Agustí com a president, com a vicepresidents Dionís Cros, Albert Pallàs, Enric Vila i Núria Fité, com a secretària Sílvia Martí i com a tresorer Eudald Morera, a més de la resta de vocals (Josep Sala, Tomàs Feliu, Joan Salvador, Josep Ros, Manel Fernández, Jordi Reyes, Abel Solé i Pere Reixach). La principal novetat és l’entrada de Núria Fité i Sílvia Martí, que ocupen el lloc d’Helena Martínez i Quim Danés, els quals els agraïm enormement la seva aportació, professionalitat i compromís amb el projecte al llarg de tots aquests anys.

ESFORÇ I RIGOR PER QUADRAR NÚMEROS. Amb un pressupost ajustadíssim de 1.124.000€, que deixa un marge de maniobra pràcticament inexistent, estem davant d’una temporada imprevisible, dura i complicada a tots els nivells, un any en el qual el futbol ocupa un paper secundari però pot ser un estímul per recuperar l’autoestima de la societat garrotxina. En paraules del mateix Joan Agustí, la situació és, per moments, de “tensió, intensitat, ansietat i incertesa de no saber què passarà l’endemà”. En aquest sentit, cal posar en valor la voluntat de servei de la junta directiva, no només per les hores invertides en resoldre els entrebancs diaris del panorama actual, sinó fent un esforç econòmic amb les mesures compensatòries per als socis (retorn del 20% de l’import del curs 2019-20) i també fent un esforç financer, retardant el cobrament de les quotes fins octubre-novembre. Infinitat de recursos (aportar capital en cas de pèrdues) i implicació gairebé impensable de tots els directius per fer crèixer la UEO malgrat la tesitura del COVID.

PROJECTE FORMATIU, SOCIAL I SOSTENIBLE. La idea del club, tal i com va detallar Agustí, és llançar properament una bona campanya de socis per eixamplar la massa social tot i el context delicat, acompanyada d’una campanya de captació de patrocinadors/col·laboradors i un micromecenatge (crowfunding) per impulsar el projecte de futbol social sostenible, conscients que cada vegada es treballa en condicions més difícils i amb recursos limitats. Ens refermem amb el projecte formatiu (futbol base, futbol social, futbol femení, escola de futbol), inclusiu (Club Atletisme Garrotxa) i amb un fort vincle amb entitats socials de la ciutat (INTEGRA, Tea Garrotxa, Càritas Garrotxa, Banc de Sang i Teixits). Amb algunes d’aquestes entitats teixiriem noves sinergies per a la venda i distribució de la roba esportiva del club.

CONTINUÏTAT I PROXIMITAT A LA GESPA. A nivell esportiu del primer equip, l’objectiu no és cap altre que repetir la campanya anterior a Segona B, aquest cop sortint des de zero i sense l’acceleració competitiva que duia el conjunt de Raúl Garrido. Per Agustí, la continuïtat a la plantilla torna a ser un gran tret diferencial de l’Olot, en el qual només han marxat jugadors que ens han fitxat o que tornaven de cessió. El quilòmetre zero i el compromís irrenunciable amb el territori és fa palès en la confecció de l’equip, format per futbolistes que representen amb orgull i talent la ciutat, la comarca, la província i el país.

Aquests són alguns dels punts destacats que es van exposar en la Junta General d’Accionistes, una trobada anual amb tots els propietaris de la Unió Esportiva Olot, un projecte que creix, que guanya adeptes, que es dóna a conèixer arreu i que suma esforços per mirar endavant amb passió, treball i responsabilitat. Gràcies a tots!

 

Leave a Reply