Apunten maneres (UE OLOT 2-0 FC Andorra)

Declaració d’intencions de la Unió Esportiva Olot, que s’omple de confiança després de superar el FC Andorra a les instal·lacions de Royalverd. Dos gols de Xumetra, el primer de penal i el segon en un contraatac, han donat una victòria de prestigi al conjunt de Raúl Garrido davant d’un dels favorits del subgrup català. Els olotins han obtingut el primer triomf de la pretemporada a còpia d’intensitat, sacrifici i punteria. La mala notícia, el cop al cap que ha rebut Juan Delgado en un salt amb Riverola que finalment ha quedat en un petit ensurt. 

Si després del partit a Manresa fèiem una crida a la tranquil·litat i a la paciència més enllà del resultat, el duel d’aquest migdia ha servit per confirmar l’evolució positiva i el creixement de la UEO durant aquesta temporada. Avui, i davant d’un rival de molts quirats, l’equip ha ofert la seva versió més competitiva que, aquest cop sí, s’ha reflectit en el marcador. Un fet relativament anecdòtic a aquestes alçades de pretemporada però que reforça i empeny al grup per sentir-se més fort i ferm en la idea del míster. L’arrencada sobre la catifa de Royalverd ha estat pràcticament immillorable. Xumetra, just al primer minut, ja ha alertat que avui venia amb fam de gol. Poc després, una acció del mateix empordanès ha provocat les mans dins l’àrea d’un defensa andorrà. L’àrbitre ha xiulat penal i Xumi no ha perdonat des dels onze metres (4′). Pressió alta i joc fluid han estat una constant en aquest primer tram en el qual els de Nacho Castro s’han vist desbordats. Alan Baró, caçant una pilota a la frontal, ha fet lluir Bañuz, que l’ha enviat a còrner. La jugada desgraciada d’aquest primer temps ha estat una topada fortuïta entre Juan Delgado i Riverola. Els dos jugadors s’han marejat amb el xoc i l’eldenc ha estat traslladat a l’hospital d’Olot on li han posat punts a l’orella i han descartat qualsevol altre tipus de lesió. Pel que fa al joc, poc a destacar fins al descans, només un tir de Pedro del Campo que ha sortit per sobre el travesser.

La primera oportunitat de la segona meitat ha estat per l’Andorra, en concret per les botes de Sergi Serrano, que ha etzibat un xut molt ajustat a l’esquerra de la porteria de Batalla, que ha substituït a Ballesté. Però Xumetra estava entestat en mantenir el seu idil·li amb Royalverd i ha pogut ampliar l’avantatge. Roba Chabboura al centre del camp, fa la passada cap a l’empordanès, que es fa espai i defineix amb l’interior i lluny de l’abast de Bañuz (49′). Una transició de manual per obrir forat al marcador. Castro ha posat més carn a la graella amb l’entrada del sempre estimat ex-Olot Carlos Martínez, Pedraza, Pau o Adri Lledó. El mateix Carlos ha tingut una rematada de cap massa tova que ha mort mansament a les mans de Batalla. Més clara ha estat la de Borja, amb una centrada perillosa que el balaguerí ha pogut desbaratar. A l’altre costat, l’incansable Chabboura ha estat a punt de marcar el tercer però Bañuz ha endevinat la seva idea en l’u contra u. En els últims minuts, domini territorialment dels andorrans davant d’una defensa pràcticament sense esquerdes, generosa en les ajudes i les basculacions. Ressaltem el retorn de Kilian Grant al carril dret després d’unes setmanes amb molèsties físiques. Fins i tot hi ha hagut minuts per joves del filial com Raúl Álvarez o Marc Pijoan. Un matí rodó (ensurt de Delgado a part) per refermar les bones vibracions amb resultats tangibles i a més davant d’un oponent d’entitat, un dels clars favorits del subgrup català de Segona B. És el camí que ens agrada i que ens identifica, l’essència que hem de mantenir i la direcció que hem de seguir. El proper amistós (i últim, en principi) serà el dissabte 10 d’octubre contra el Terrassa FC també a la Vall d’en Bas. Som-hi!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ballesté, Blázquez (c), Alan Baró, Carles Mas, Soler, Escoruela, Vivi, Pedro, Masó, Xumetra i Juan Delgado. També han jugat Chabboura, Batalla, Barnils, Kilian, Aspar, Arumí, Raúl Álvarez i Marc Pijoan. 

FC Andorra: Bañuz, Borja Herrera, Adrià Vilanova, Iker, Riverola, Loureiro, Casadesús, Bover, Isma Cerro, Pastor i Marc Aguado. També han jugat Pedraza, Carlos Martínez, Ballarín, Serrano, Pau i Lledó.

Gols: 1-0, Xumetra (4′), 2-0, Xumetra (49′).

Àrbitre: Carlos Calderiña Pavón. Ha amonestat Chabboura, Masó i Barnils (UEO) i Adri Lledó (Andorra).

Incidències: partit amistós disputat a porta tancada a les instal·lacions de Royalverd a la Vall d’en Bas.

Fotos: Nuri Marguí-UE Olot.

Leave a Reply