PRÈVIA J3: El test més fiable

Després de dues setmanes sense poder competir per culpa de la pandèmia, la Unió Esportiva Olot entra en acció a la lliga amb la visita per Tots Sants (diumenge, 12h) al camp del Nàstic de Tarragona. El conjunt de Toni Seligrat, que ha sumat un empat i una derrota, torna a ser un dels aspirants principals a governar el subgrup català amb una plantilla de categoria superior. Raúl Garrido, que ja recupera tots els jugadors positius, afronta el matx amb les absències de Salinas i Batalla però amb el convenciment i l’entusiasme de poder tornar a La Garrotxa amb quelcom profitós. 

Després de testos, resultats, comunicats i ajornaments, per fi l’Olot podrà parlar al camp. Malauradament, ens hem anat familiaritzant a marxes forçades amb la situació de la pandèmia i els rebrots de coronavrius que estan afectant al nostre territori i que estem patint en primera persona. La solució del club ha estat admirable i responsable posant a disposició proves ràpides per cada 72 hores i així testejar la plantilla per intentar frenar l’impacte del virus en la rutina de l’activitat esportiva. I ara és l’hora de la pilota, de la tàctica, de la qualitat, de la tensió i dels nervis en aquest cas per obtenir un altre tipus de resultats. Amb obstacles diversos pel camí, l’equip s’ha preparat a consciència amb una pretemporada llarga i en la qual s’ha traçat una línia ascendent que ens convida a l’optimisme. L’anterior curs precisament es va acabar just abans de trepitjar el Nou Estadi (9 partits sense perdre) i el que desitgem és que això només sigui un fil de continuïtat just d’aquell moment, tant de dinàmica com de joc i d’estat d’ànim.

El Nàstic de Tarragona és un dels peixos grossos del grup tercer i  fins i tot de la resta de la categoria, això no ho pot discutir ningú. Fins a 26 temporades al futbol professional (4 a Primera i 22 a Segona A) denoten la magnitud del club contra el qual ens enfrontem diumenge. A la banqueta, l’experimentat i competitiu Toni Seligrat compta amb un bloc de futbolistes excepcionals i aptes per a tots els registres. Davanters de la talla de Pedro Martín, Gerard Oliva o Fran Carbia, extrems com Amang o Brugui, migcampistes com Fran Miranda, Bonilla o Tienza… I li hem de sumar les novetats de l’ex-Olot Wilfred, Francesc Fullana o Marc Trilles. En els dos partits disputats, el Nàstic ha acumulat una derrota (1-0 contra el FC Barcelona B) i un empat (0-0 contra el CF Badalona). Per tant, de moment es situa en la zona baixa de la taula i sortirà amb la necessitat i obligació de quedar-se amb els tres punts i d’aquesta manera intentar escalar posicions.

En l’àmbit purament esportiu, Raúl Garrido ja podrà disposar dels jugadors que van ser positius de COVID-19 i s’han anat reincorporant progressivament en els entrenaments. Qui encara no hi serà és Álvaro Salinas, que té el turmell cada vegada millor i la setmana vinent ja podria entrar amb el grup. També serà baixa el porter Albert Batalla, que arrossega un partit de sanció de l’Almeria B. Per tant, entrarà el porter juvenil Martí Gayolà i també el jove del filial Albert Julià. Tenint en compte l’hora de l’enfrontament, l’expedició olotina sortirà demà a la tarda amb autocar i farà nit a Tarragona.

El partit, corresponent a la tercera jornada del campionat de lliga del subgrup A del grup 3 de Segona B, es disputarà aquest diumenge de Tots Sants a les 12h a porta tancada al Nou Estadi de Tarragona i es podrà seguir per Footters i Ràdio Olot. Sabem que la millor manera de celebrar els 99 anys de la fundació del club seria tornar amb els tres punts de Tarragona. I lluitarem per fer-ho! Som-hi UEO!

BAIXES: Salinas (lesió), Batalla (sanció).

La prèvia de Raúl Garrido

“Aquesta vegada podem dir que per fi tornarem a competir i estem molt contents i il·lusionats, aixó supleix qualsevol circumstància. Hi anem amb precaució però esperem que puguem jugar d’una vegada”.

“Ha estat una setmana positiva, el fet de poder entrenar significa que estem avançant. Els testos han sortit tots negatius i això ens dóna esperança per a que tot torni a la normalitat. Ara valorem encara més el que fem”

“És un escenari bonic, gespa en bones condicions i un club històric. És un al·licient més per a tots i és gratificants poder jugar contra equips d’aquesta magnitud.

“Serà estrany jugar a porta tancada, serà la nostra primera vegada en competició oficial. L’equip de casa sempre surt perjudicat, tots preferim que hi hagi públic, no és natural i queda lleig. Em fa llàstima no poder jugar amb la nostra afició”.

“El Nàstic té una plantilla de les millors de la categoria, jugadors contrastats amb molt de nivell individual i col·lectiu. Venen exigits perquè han fet un punt de sis i un club gran t’obliga a guanyar partits com sigui. Sabem que no serà fàcil i hem de donar la nostra millor versió, centrant-nos en portar a terme la nostra idea de joc i veure com els hi podem fer mal”.

“Manifesto el meu agraïment al club, estem sent honestos i transparents amb els testos ràpids cada 72 hores. És un pas obligatori per a la categoria i nosaltres ens hem avançat. Per fi la RFEF i AFE han fet el pas i han entès que no podíem continuar d’aquesta manera”.

Precedents

Rebuscant l’hemeroteca, hem localitzat fins a 14 visites de la UEO al camp del Nàstic de Tarragona, la primera des de la temporada 1957/58 fins a l’actualitat (2019-20). En total, el balanç és de 8 victòries locals, 3 empats i 3 triomfs de l’Olot (59/60, 82/83 i 90/91) i 3 empats. Cal recordar que l’últim precedent al Nou Estadi no va ser en lliga sinó en Copa del Rei. Els tarragonins van eliminar els garrotxins a la pròrroga per 3-1. El gol el va fer Carles Mas, curiosament l’autor també de l’última victòria olotina contra els grana, en aquest cas a Olot en el duel de la primera volta del curs passat (2-1).

Foto: Nàstic de Tarragona

Leave a Reply