Qüestió de punteria (Nàstic 2-0 UE OLOT)

Quasi vuit mesos després sense competir, la Unió Esportiva Olot combat el poderós Nàstic de Tarragona amb les seves armes i Jordi Xumetra estavella una pilota al travesser en una primera meitat sòlida i esperançadora dels olotins. A la represa, cinc minuts fatídics han decidit el partit a favor del conjunt grana. Bonilla, amb un xut afortuntat, i Pedro Martín, executant un contraatac, han marcat la diferència en el marcador. Un peatge excessiu per un Olot lluitador i valent que a la segona meitat ha notat la falta de ritme dels dies confinats. Passem pàgina per centrar-nos en la visita del Badalona i l’estrena a l’Estadi Municipal. 

Una arrencada accidentada. Podia passar i es podia perdre davant d’un conjunt que, tal i com ha dit Raúl Garrido en el post-partit, està dissenyat per ascendir a Segona Divisió A. Sense cap por però amb tot el respecte del món, la UEO s’ha plantat al Nou Estadi fidel al seu estil i amb la ferma voluntat de sortir-ne amb alguna cosa positiva en el resultat. De fet, han estat els garrotxins qui han generat les primeres aproximacions a l’àrea. Primer Xumetra, que ha fet un mal control davant Gonzi després d’una gran assistència de Blázquez. Després Chabboura, fent bona la passada llarga de Ballesté amb una vaselina que s’ha quedat curta davant la sortida del porter local. Precisament Ballesté també ha estat l’iniciador de l’ocasió més clara. Servei profund del barceloní, pentina Barnils i Xumetra guanya la posició al defensa i etziba un cacau al travesser. Ha ressonat la pilota a la fusta en un Nou Estadi insòlitament buit en el qual només es sentien els crits dels jugadors i les indicacions dels entrenadors. Poc a poc ha despertat el Nàstic amb els seus puntals ofensius; bones oportunitats de Brugui i Gerard Oliva que han estat aturades per Ballesté. Descans en un duel equilibrat amb un Olot donant la talla i avisant amb perill a la porteria tarragonina.

L’entrada a la represa també ha estat notable dels de Raúl Garrido, que han acaparat més pilota i han disposat d’una acció de Chabboura per avançar-se. Gonzi, molt atent, ha tapat bé l’angle del tir de l’empordanès per enviar a còrner. Però Toni Seligrat ha sacsejat la banqueta i el Nàstic s’ha revitalitzat amb homes com Pedro Martín o Amang.  I ha estat just en cinc minuts que els de casa han pogut encarrilar el partit. El primer gol l’ha anotat Javier Bonilla, arribant des de segona línia i finalitzant amb un cacau que ha tocat en Pedro Martín i s’ha endinsat a la xarxa (65′). Sense temps quasi per païr, el segon clatellot. Transició rapídissima de Brugui, que trenca el fora de joc i es planta davant de Ballesté, donant el gol mastegat a Pedro Martín (70′). Garrido també ha mogut l’equip amb un triple canvi i la UEO s’ha llançat a l’atac per intentar escurçar diferències. Aleshores, s’ha topat amb un Nàstic amb molt d’ofici que ha donat poques concessions defensives, a excepció de l’expulsió d’Albarrán, que ha fet caure clarament a Xumetra quan ja enfilava porteria. L’àrbitre ha xiulat falta fora l’àrea quan l’assistent li marcava penal i el mateix Xumi ha disparat a la barrera. Un cop dur per començar, hem lluitat fins que la gasolina ha aguantant davant d’una de les millors plantilles de Segona B. Caràcter, personalitat i maduresa per aprendre a aixecar-se immediatament i pensar en el Badalona, diumenge vinent a l’Estadi Municipal. Prohibides les lamentacions, i menys en aquest format tan curt on cada partit pren la seva trascendència. Orgull i endavant!

FITXA TÈCNICA

Nàstic de Tarragona: Gonzi, Albarrán, Bonilla (Lasso, 84′), Rueda, Gerard Oliva (Ballesteros, 84′), Brugué (Tienza, 72′), Quintanilla, Fran Miranda, Carbia (Pedro Martín, 51′), Fullana (Amang, 72′) i Joan Oriol.

UE OLOT: Ballesté, Carles Mas (Aspar, 73′), Barnils (Vivi, 73′), Masó (Juan Delgado, 66′), Blázquez (c), Chabboura (Eloi, 63′), Pedro, Alan Baró, Escoruela, Xumetra i Kilian (Soler, 73′).

Gols: 1-0, Bonilla (65′), 2-0, Pedro Martín (70′).

Àrbitre: Kevin Javier Moreno Muñoz. Ha amonestat Fran Carbia, Brugui, Rueda,m Lasso i Amang (Nàstic) i Vivancos (UEO).  Ha expulsat Albarrán (Nàstic) amb TG directa. 

Incidències: partit corresponent a la 3a jornada del campionat de lliga del subgrup A del grup tercer de Segona B disputat a porta tancada al Nou Estadi de Tarragona.

Fotos: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply