PRÈVIA J4: Amb les claus per obrir

En un ambient massa trist, fred i desangelat per les restriccions de públic al camp, la Unió Esportiva Olot s’estrena a l’Estadi Municipal amb la visita del CF Badalona (diumenge, 12h). Després de cedir a Tarragona, els de Raúl Garrido busquen els primers punts de la temporada contra un rival sempre rocós i incòmode que ha sumat una victòria, un empat i una derrota en els tres partits disputats. La bona notícia és que Álvaro Salinas podria entrar a la llista de convocats un cop superada la lesió al turmell.

Fa vuit mesos de l’últim Olot-Badalona. I fa vuit mesos de l’últim partit de lliga a l’Estadi Municipal. Capricis del destí, els dos equips es tornen a veure les cares després del confinament per la pandèmia i d’una pretemporada més llarga de l’habitual per adaptar-se a la nova situació. Després de l’ensopegada a Tarragona, fins a cert punt comprensible tenint en compte la inactivitat física i anímica que suposa patir una quarantena i diversos positius, els olotins volen demostrar que han recuperat el futbol, l’espurna, els gols i la fam de victòria. I què millor que fer-ho a casa i estrenant la nova gespa de l’Estadi, això sí, enmig de la buidor que provoca el fet de disputar el partit a porta tancada. El Fortí Olotí és menys Fortí sense l’energia i l’escalfor de la nostra afició, però intentarem sentir-vos a prop des de la distància per competir dignament i lluitar per encetar el caseller de triomfs.

El rival d’aquest diumenge és el CF Badalona, un clàssic de la categoria que encadena fins a 17 temporades a Segona B. Un conjunt sempre competitiu i intens, sobretot amb la mà de Manolo González des de la banqueta. Revolució important a la plantilla amb només set jugadors del curs passat (noms com Valentín, Robusté, Moyano o l’ex-Olot Robert Simón). Un altre ex-Olot que s’ha incorporat és Moussa Bandeh, acompanyat de molts reforços com Llerena (Inter de Madrid), Airam (Linense), Meléndez (Betis o B) o Néstor Albiach (Numància). El punt de referència és Chema Moreno, autor de l’únic gol de la victòria contra l’Hospitalet (1-0). Els escapulats també han empat sense gols al camp del Nàstic (0-0) i arriben a la cita després de caure contra el Lleida Esportiu (0-2).

El partit, corresponent a la 4a jornada del campionat de lliga, es disputarà aquest diumenge a les 12h a l’Estadi Municipal d’Olot (a porta tancada) i es podrà seguir en directe per Footters i Ràdio Olot. Raúl Garrido podria recuperar l’alacantí Álvaro Salinas, que ja ha entrenat amb el grup durant la setmana i ha fet net de la feixuga lesió als lligaments del turmell. També tornarà el porter Albert Batalla després de complir el partit de sanció. Tots sans i tots a punt per viure el primer capítol com a local d’una temporada tremendament dura i emocionant. Estem preparats! Fem-ho!

La prèvia de Raúl Garrido

“Hem d’estar tranquils, portem dos partits ajornats i no podem parlar de finals. Cal centrar-nos en donar la millor resposta possible davant del rival”.

“Ens hem d’adaptar a la dificultat que té aquesta temporada amb la pandèmia, que provoca ajornaments de partits. Jugant tres partits per setmana has de tenir una plantilla implicada i que tothom senti que pot jugar”

“És evident que a Tarragona es va notar l’aturada físic i vam patir. Aquesta setmana és diferent, hem entrenat tots des del dilluns i això facilita les coses. Tenir cinc canvis ajuda a gestionra aquesta situació de millor manera”

“El Badalona és un equip que amb Manolo tenim molt clar el que et pots trobar. Molt clar en positiu, un equip molt treballat i competitiu. És veritat que ha canviat molt la plantilla però segueix tenint la mateixa idea de l’entrenador. Sap treballar molt bé les transicions i la pilota aturada, és dels més difícils de contrarrestar i fer-li ocasions de gol”

“L’esperit del futbol és l’espectacle i la passió que dóna a la gent que es vincula a un club. Si no pot venir la gent és una miqueta lleig, lluitarem perquè és sentin orgullosos des de fora. Encara que no hi siguin a la grada, sentim el suport de la ciutat i l’afició. Intentarem donar-los la victòria”

“M’agradaria donar un missatge de tranquil·litat, hem d’assumir que podia passar. Ens equivoquem si mirem la classificació, aquesta angoixa no és real. Queden encara 19 partits i els afrontem amb les màximes garanties”

“Estem tots molts nerviosos, hi ha molta incertesa i tots volem tenir la situació controlada. Hem d’entendre que hem de conviure amb aquesta inestabilitat, hem de tenir paciència i ja farem les valoracions més endavant”.

Precedents

Fins a 28 enfrontaments hem rescatat a l’hemeroteca entre Olot i Badalona a La Garrotxa. El bagatge és de 12 victòries olotines, 7 empats i 9 victòries visitants. Per a l’optimisme, les últimes tres visites han deixat els tres punts a casa. En el curs 2017-18, un 2-0 amb gols de Marc Cosme i Albert Blázquez. En el curs 2018-19, un 4-0 amb gols de Marc Mas (2), Carles Mas i Xumetra. I en l’últim precedent, un 2-0 amb dianes de Salinas i Moha Chabboura.

Foto: Nuri Marguí

Leave a Reply