Punt de retrobament (UE OLOT 1-1 CF Badalona)

Empat prometedor de la Unió Esportiva Olot, que rendeix al nivell esperat davant d’un CF Badalona sempre intens i competitiu. Els de Manolo González s’han avançat en un acció ràpìda de Robert Simón, però poc després Xumetra ha empatat en transformar un clar penal comès a Carles Mas. Els de Garrido han anat de menys a més i han merescut la victòria per joc i oportunitats, especialment de Juan Delgado. Primer punt de la temporada que reforça l’equip en una setmana amb ració triple de partits. Dimecres vinent, nou compromís al camp del Cornellà. La mala notícia, la lesió muscular de Lluís Aspar en l’escalfament.

Punt a prop dels punts. Un empat sempre genera diverses lectures i perspectives, et pot deixar amb sensacions molt positives o molt negatives. En el cas d’avui, got mig ple absolut veient el desplegament ofensiu de la UEO, que ha mostrat un to físic molt millor que a Tarragona i a la segona meitat ha arraconat el rival al seu propi camp.

Enmig de la buidor de l’Estadi Municipal, als garrotxins els ha costat posar-se en situació en part sobretot per la pressió alta del Badalona. Un bloc amb molt d’ofici que ha incomodat la sortida de pilota i ha dificultat la creació del joc en els primers compassos. Sobrepassat el minut vint, però, l’Olot ha començat a fabricar perill a través dels seus dos puntes; Xumetra i Juan Delgado, que ha enviat un cop de cap bombejat directament al pal dret d’Álex Sánchez. El mateix punta eldenc ha disposat d’una opció tant o més remarcable després de la passada de Soler. El xut s’ha escapat per sobre el travesser. A l’altra banda, panorama força controlat per a la defensa amb un parell de tirs de Néstor i Meléndez sense conseqüències per a Ballesté. Al descans, joc bastant equilibrat però amb una UEO que ensenyava més les urpes en fase atacant.

A l’inici de la represa ha passat de tot en molt poc temps. Primer Soler ha posat a prova els guants d’Álex, que ha blocat segur. Poc després, el Badalona ha aconseguit obrir la llauna guanyant l’esquena de la defensa. Assistència de Néstor per a la velocitat de Robert Simón, que remata creuat davant la sortida de Ballesté (56′). Calia una resposta ràpida, immediata, fulgurant. I la jugada de la igualada ha nascut tot seguit en una falta lateral. Agafada meridiana dins l’àrea de Nuñez a Carles Mas que l’àrbitre David Ruiz no ha dubtat en convertir en pena màxima. La responsabilitat per a Xumetra, que no ha fallat des dels onze metres per encetar el compte realitzador de la temporada (61′). D’aquí fins al final, monòleg pràcticament total de l’Olot, creant ocasions per les bandes i portant la batuta en tot moment. Més arribades; Eloi, dues de Delgado (bona mà a baix d’Àlex), una altra de Pedro i l’última que Xumi no arriba per centímetres dins l’àrea petita. En l’afegit, amb Barnils, Chabboura i el reaparegut Salinas, els de Garrido s’han bolcat amb tot però sense la fortuna necessària. Un empat per començar, un punt de retrobament amb el joc i l’esperit de la temporada passada. És l’Olot que volem veure i que ens identifica, és el camí que ens farà creixer i ser competitius en aquesta selva del subgrup català. I prohibit aturar-se, això no dóna treva i dimecres a les 12h recuperem el partit contra la UE Cornellà. I diumenge novament a casa amb l’AE Prat. Noves oportunitats per sumar de tres en tres. Si és com avui, hi tornarem a estar ben a prop!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ballesté, Soler (Kilian, 72′), Carles Mas, Masó (Vivi, 72′), Blázquez (c), Eloi (Barnils, 87′), Pedro, Alan Baró, Escoruela, Xumetra (Salinas, 87′) i Juan Delgado (Chabboura, 79′).

CF Badalona: Àlex, Robusté, Moyano (c) (Valentín, 45′), Meléndez (Chema, 66′), Robert, Galindo, Llerena, Núñez (Airam, 73′), Goyo (Roger, 66′), Márquez i Néstor (Jordi Cano, 79′).

Gols: 0-1, Robert Simón (56′), 1-1, Xumetra de penal (61′).

Àrbitre: David Ruiz Esquinas. Ha amonestat Pedro, Soler, Escoruela, Vivi i Chabboura (UEO) i  Moyano, Robusté i Nuñez (BDN). 

Incidències: partit corresponent a la 4a jornada del campionat de lliga del subgrup A del grup tercer de Segona B disputat a porta tancada a l’Estadi Municipal. Abans de començar s’ha guardat un minut de silenci per a Joan Salvador Castellà, ex-president del club en els anys setana, i per a la resta de socis que ens han deixat durant la pandèmia.

Fotos: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply