PRÈVIA J1: Recuperar el temps perdut

Després d’aconseguir el primer punt de la temporada, la Unió Esportiva Olot afronta aquest dimecres (12h, Footters) el duel endarrerit contra la UE Cornellà amb la motivació de seguir sumant davant d’un rival que ha pogut descansar el cap de setmana. Els de Guillermo Fernández Romo, habitual del play-off en els últims anys, han obtingut un empat i una derrota en els dos partits disputats. El mollonenc Lluís Aspar, amb una lesió muscular, és l’única absència per a Raúl Garrido. És el segon dels tres duels en set dies que es tancaran amb la visita del Prat a l’Estadi. 

Sense treva. El nou format de competició i les particularitats de la pandèmia obliguen a la UEO a posar-se el dia dels compromisos pendents buscant forats intersetmanals. Així doncs, com si d’una cita de Champions es tractés, aquest dimecres ens desplacem al Baix Llobregat amb un repte de màxima dificultat. L’empat contra el Badalona va deixar un regust positiu a la plantilla, que s’ha de quedar amb l’actitud i les bones intencions i afegir-hi un pèl més d’efectivitat per no quedar-se tan a prop de la victòria sinó per certificar-la directament. Físicament més entonats i amb un joc cada vegada més fluid, els olotins volen continuar agafant el pols del campionat i intentar sumar tres punts per començar a escalar posicions. Tot plegat, amb l’enfrontament del Prat a l’horitzó i el poc marge de recuperació que suposa. Però això és el que ens agrada i ens excita; jugar, gaudir i competir, i ara és moment de treure pit i mostrar l’Olot que ens representa i identifica.

El rival d’aquest dimecres és la UE Cornellà, com bé sabreu un clàssic de la part alta del grup de l’últim lustre i que es va quedar a les portes de l’ascens al futbol professional en caure davant del CD Castellón en la ronda final del play-off. Repeteix tècnic (Guillermo Fernández Romo) però ha perdut peces valuoses com Nana, Javi Jiménez, Becerra o Fer Pina. En canvi, manté futbolistes de nivell com el porter Ramon Juan, Eloy Gila, l’ex-Olot Guzmán, Agus Medina o Pablo Fernández i s’ha reforçat amb el garrotxí Albert Dorca, Kevin Presa, Ontiveros, Estellés, Àlex Pla o Marx Marcet. Un bloc amb un ADN sempre competitiu, de rauxa i ofici, i més en el seu hàbitat natural on sol cedir ben pocs punts al llarg de les campanyes.

El partit, corresponent a la 1a jornada del campionat de lliga del subgrup A del grup tercer de Segona B, es jugarà aquest dimecres a les 12h al Nou Municipal de Cornellà a porta tancada i en directe per Footters i Ràdio Olot. Garrido només tindrà la baixa del central Lluís Aspar, que pateix una ruptura a l’isquiotibial i estarà unes setmanes de baixa. Després del primer empat, busquem la primera victòria!

BAIXES: Aspar (lesió).

La prèvia de Raúl Garrido

“La conclusió del partit del Badalona és que vam jugar molt bé a futbol i que reforça la nostra idea de joc. Hem d’estar tranquils, tots volem certeses però estem en una situació de poc control. Cal acceptar tot el que ens ha passat i portar-ho de la millor manera”.

“Mirem de pensar en el dia a dia i no en el futur. En una setmana de tres partits has de pensar la millor manera de gestionar el grup a nivell físic, tàctic i emocional. El prioritari és el partit més immediat”.

“Tenim un grup compromès, vàlid i que ha demostrat el seu nivell. Només l”excel·lència ens permetrà obtenir més coses per seguir creixent”.

“Aquest subgrup català és molt fort, no hi ha rival fàcil i no és cap tòpic. En els altres grups hi ha equips que es despenjaran, aquí qualsevol equip et pot guanyar i hi ha una igualtat tremenda. No podem perdre més temps en parlar del format”.

“Nosaltres sempre volem ser dominadors del joc i tractar de tenir la pilota el màxim temps possible. Si toca replegar-se i defensar també ho farem, però la idea sempre serà d’anar a pel partit”. 

“El Cornellà és un equip acostumat a classificar-se per al play-off en les últimes temporades, ha variat la plantilla i ha tingut baixes importants però serà un equip competitiu i complicat. Sobren les paraules per analitzar-lo, ha demostrat que és un equip d’alt rendiment”.

Precedents

Un triomf olotí en les set visites més recents al Municipal de Cornellà. Les dues primeres, encara a Tercera Divisió, es van saldar amb dos empats (0-0, 2011-12 i 1-1, 2012-13). El segon any a Segona B també va finalitzar amb repartiment de punts (0-0, 2014-15), mentre que el resultat més contundent va ser fa tres temporades (5-0, 2015-16). L’única alegria, tal i com ja hem repassat, va arribar fa dos cursos (2017-18). Un solitari gol de cap de Marc Cosme va permetre a la UEO cantar victòria en un dels camps més difícils de la lliga (0-1). Fa dues temporades, els de Garrido van caure per 3-0, trencant així una ratxa de deu partits sense perdre. I en el xoc del curs passat, repartiment de punts amb gol d’Héctor Simón de penal (1-1). El llançanenc, baixa de llarga durada per una lesió cervical, serà un dels grans absents.

 

Leave a Reply