Concessions letals (UE Cornellà 3-0 UE OLOT)

En el primer dels dos partits pendents de recuperar, la Unió Esportiva Olot encaixa una derrota dura i difícil de digerir al Nou Municipal de Cornellà. En una primera meitat força equilibrada, Pol Moreno ha avançat a la UE Cornellà aprofitant un servei de cantonada. L’inici de la represa ha estat fatídic amb els gols d’Agus Medina i Max Marcet, que han deixat els garrotxins sense capacitat de resposta. Per adobar-ho, Jordi Masó ha patit una fractura nasal en un xoc amb Albert Dorca. Proper compromís, diumenge a casa contra el Prat.

Dimecres, laborable i al migdia. La UEO s’ha desplaçat fins al Baix Llobregat en format intersetmanal per disputar el duel corresponent a la primera jornada de lliga. Al davant, un Cornellà amb deu dies de descans que ha fet valer les seves virtuts i el factor camp per quedar-se amb els tres punts i furgar en la ferida olotina.

Primera meitat bastant equilibrada amb els dos conjunts neutralitzant les jugades d’atac del contrari. Potser hi ha posat un pèl més de presència l’Olot amb la connexió Xumetra-Delgado i alguna aparició de Pedro entre línies. Però el Cornellà també ha mostat el seu potencial, especialment a pilota aturada, des d’on es cuinaria el primer gol de la matinal. Jugada d’estratègia amb centrada a la mitja lluna, pilota dividida dins l’àrea i Pol Moreno que afusella a Ballesté sense miraments (29′). Gerra d’aigua freda just abans d’arribar a la mitja hora per una UEO que aguantava el tipus i estava a l’alçada física i competitiva que exigia el duel. Al descans, temps per recuperar i per intentar buscar més arguments per puntuar a la represa.

Però el desig s’ha esvaït en ben pocs segons, els que ha tardat Agus Medina a engaltar un tir ajustadíssim des de la frontal per signar el segon dels verds (46′). Era el primer minut de la segona meitat, un cop psicològic que encara ha fet anar més a remolc els de Raúl Garrido. Poc després, Pablo Fernández ha robat una pilota, ha guanyat la línia de fons i l’ha servit en safata per a Max Marcet, que ha batut a Ballesté per sota les cames (60′). L’Olot s’ha trobat amb un marcador molt advers i davant d’un rival que ha gaudit de màxima efectivitat amb les idees ben clares. No hi ha hagut marge de maniobra tot i els canvis del tècnic valencià, que ha donat entrada a homes d’atac com Chabboura o Salinas i més tocadors com Eloi o Blázquez. Ni amb Barnils incrustat a la davantera no hi ha hagut manera de perforar la fèrria defensa dels locals. Una derrota dolorosa que ha de servir per fer autocrítica, aprendre dels errors i millorar la competitivitat i concentració de cara a l’enfrontament de diumenge contra el Prat. A casa no es pot escapar la victòria, és moment de capgirar la truita i agafar el toro per les banyes. Qui no hi podrà ser, malauradament, és Jordi Masó, operat d’urgència a la Clínica Diagonal d’Esplugues de Llobregat. El de Fontcoberta ha topat de forma aparatosa amb l’olotí Albert Dorca i ha patit una fractura nasal. Molts ànims i força, Jordi! Tu pots amb això i molt més!

FITXA TÈCNICA

UE Cornellà: Ramón, Rulo, Dorca, Eloy Gila (c) (David Sánchez, 90′), Max Marcet (Kevin Presa, 60′), Chiki (Onti, 73′), Guzmán, Pablo Fernández (Àlex Plà, 73′), Pol Moreno, Borja García i Agus Medina (Pitu, 90′).

UE OLOT: Ballesté, Carles Mas, Barnils, Masó (Eloi, 49′), Pedro (Blázquez, 72′), Alan Baró, Escoruela, Xumetra (c) (Salinas, 72′), Kilian (Soler, 72′), Vivi (Chabboura, 60′) i Juan Delgado.

Gols: 1-0, Pol Moreno (29′), 2-0, Agus Medina (46′), 3-0, Max Marcet (60′).

Àrbitre: Lluis Bestard Servera. Ha amonestat Pol Moreno i Guzmán (Cornellà). 

Incidències: partit recuperat corresponent a la 1a jornada del campionat de lliga disputat al Nou Municipal de Cornellà i a porta tancada.

Fotos: UE Cornellà-Èric Garcia

Leave a Reply