PRÈVIA J5: Girar el mitjó

Amb la voluntat de refer-se de l’última derrota a Cornellà, la Unió Esportiva Olot rep aquest diumenge (12h, Footters) a l’AE Prat de Pedro Dólera, que ha arrencat de forma notable la temporada amb una victòria, dos empats i una derrota. Segon partit a porta tancada a l’Estadi Municipal amb el desig d’obtenir la primera victòria del curs per al conjunt de Raúl Garrido, que demana més exigència i solidesa defensiva per competir millor. Jordi Masó, operat d’una fractura nasal, s’afegeix a Lluís Aspar com a baixes per lesió. 

No és l’ínici de lliga que tots esperàvem però aquesta és la realitat. Tampoc ens pensàvem viure una pandèmia mundial i ens hi hem hagut d’adaptar a marxes forçades. En un món ple d’incerteses, l’única certesa és que el tren de la Segona B no espera a ningú i que cal agafar el toro per les banyes per treure l’orgull i reaccionar de manera immediata. Hem disputat tres jornades (queda pendent el del Barça B) amb un balanç d’un empat i dues derrotes, registres minsos que òbviament hem de millorar. Tot i les adversitats que afloren, ara també amb la mala fortuna de Masó, la plantilla ha de saber abstreure’s i oferir la seva versió més competitiva. Jugar, gaudir i lluitar cada pilota al màxim amb la humilitat i el compromís que ens va marcar el camí. De res serveix mirar el passat, és ara que s’han de treure les castanyes del foc i diumenge esdevé una magnífica oportunitat per obrir l’aixeta dels tres punts. Perquè en un format curt i comprimit el que fan falta són punts. L’ànima, el cor i els punts. I sabem com fer-ho perquè ho hem demostrat en innombrables ocasions.

L’Associació Esportiva Prat, fundada l’any 1945, compleix la seva cinquena temporada a Segona B després de competir durant bona part de la seva història en categories territorials. A la banqueta, un històric del futbol català com Pedro Dólera, que ha hagut d’afrontar un curs amb canvis radicals a la plantilla, ja que només sobreviuen cinc futbolistes del curs passat. Noms com els de Guiu, Raíllo, Àlex Plà o Llarrosa han fet les maletes per deixar pas a homes experimentats com el porter Craviotto, Javi Martos o Xavi Civil i joves com Carracedo, Ufano, Diego Garzón o Adri Recort. Un rejoveniment del bloc amb apostes ofensives de Tercera Divisió i una rereguarda més bregada a la categoria enmig d’una temporada estratègicament decisiva i engabiats en el terrorífic subgrup català. Els potablava han disputat quatre partits amb una victòria (1-0 contra el Cornellà), dos empats (0-0 contra el Barça B i 1-1 contra el Nàstic) i una derrota (2-1 contra l’Espanyol B). L’ex de la Pobla Sergio Montero, amb dues dianes, n’és el màxim golejador.

El partit, corresponent a la 5a jornada del campionat de lliga del subgrup A del grup 3 de Segona B, es disputarà aquest diumenge a les 12h a porta tancada a l’Estadi Municipal d’Olot i es podrà seguir en directe per Footters i Ràdio Olot. A més de la baixa coneguda de Lluís Aspar, que té una ruptura muscular, cal afegir-hi la de Jordi Masó, que va patir una fractura nasal a Cornellà i ahir va ser operat a la Clínica Diagional d’Esplugues. Vam aterrar a Cornellà, ara toca enlairar-se contra el Prat! Som-hi vermells!

BAIXES: Aspar i Masó (lesió).

La prèvia de Raúl Garrido

“El resultat de Cornellà ens exigeix ser millors jugadors, millor equip i millor entrenador. La situació actual ningú la desitjava i ens diu que hem de millorar tots. Les coses no passen per casualitat i no hi ha excuses, s’ha de pensar menys i jugar més”.

“Tinc esperança que l’equip funcioni molt millor del que està funcionant. La temporada és molt estranya i portàvem molt de temps aturats, els dos partits ajornats ens han afectat emocionalment i tot això segur que influeix d’alguna manera, però tenim capacitat, consciència i maduresa com perquè no ens afecti tant per portar un punt en tres partits”.

“Dins de la calma i la reflexió, el missatge és que hem d’espavilar i ser més competitius. Estem tenint un dèficit en el que havia estat un senyal d’identitat d’aquest equip i hem de recuperar-ho”.

“Portem sis gols encaixats en tres partits, hem de recuperar la solidesa defensiva. És una clau per progressar i hem d’aturar aquesta sagnia de gols, sinó no podrem fer res”

“El Prat és un conjunt molt perillós, està ben classificat i ha tret bons resultats davant d’equips difícils. Sap molt bé el que fa i té el punt competitiu que els fa ser un rival complicat”

Precedents

En el partit de la temporada passada, el duel va acabar sense gols i amb repartiment de punts (0-0). Precisament l’actual davanter de la UEO Moha Chabboura va jugar aquest partit a les files dels potablava. L’altra visita, segurament de pitjor record per al Prat, va ser en la temporada 2013-14, en una última jornada de lliga en el qual es va consumar el seu descens a Tercera Divisió tot i aconseguir la victòria (1-3). L’Olot, aleshores ja amb la salvació al sac, es avançar amb diana de Roger Vidal, però els pratencs van remuntar, de forma insuficient, amb gols de Kante i Rubén Alcaraz (2).

 

 

Leave a Reply