Crit d’esperança (UE OLOT 1-1 AE Prat)

La Unió Esportiva Olot va a remolc des de l’inici per culpa d’un gol matiner d’Artigas però acaba rescatant un punt davant de l’AE Prat a l’Estadi Municipal. Després d’un inici complicat amb molts nervis, els de Raúl Garrido han exhibit ambició i càracter a la represa per engegar la reacció. Álvaro Salinas, després de la pentinada de Barnils, ha estat l’autor d’un empat que s’ha quedat curt, ja que els olotins han fabricat més ocasions de mèrit. Segon empat del curs en una segona meitat que ens reforça de confiança per la sortida a Andorra. 

La resposta adequada. La UEO ha aconseguit puntuar un partit que s’havia posat costa amunt amb la diana inicial dels potablava, que a la segona meitat s’han vist desbordats per la insistència de joc i oportunitats dels garrotxins, que només han marcat un gol però que han tingut plenes opcions de quedar-se amb la victòria.

Dubtes en l’arrencada amb un Prat que s’ha trobat per davant en el marcador pràcticament sense voler. Alan Baró ha rebutjat malament una pilota, que ha caigut a peus d’Artigas i ha superat Ballesté amb una vaselina (4′). Pintaven bastos d’entrada però estava clar que això seria molt llarg i que tindríem moltes coses a dir. Primera meitat poc productiva ofensivament amb uns visitants ben endreçats i amb poques escletxes. Delgado i Xumetra s’hi han acostat però la més clara l’ha tingut Escoruela, amb un xut sec a la base del pal que Craviotto ha enviat a córner. Poc més a ressaltar d’una primera meitat discreta i amb un Olot novament remant a contra corrent després del cop rebut.

A la segona meitat, els olotins s’han expulsat els fantasmes de sobre i han competit de manera més ambiciosa, posant els cinc sentits en totes les accions i amb una marcada vocació atacant per aconseguir almenys un punt. Successió d’oportunitats amb Soler, Pedro (Craviotto a córner amb molts problemes) i Eloi Amagat, culminant una contra per sobre el travesser. També s’ha reclamat un penal sobre Juan Delgado, envestit per Craviotto dins l’àrea. Una altra de l’eldenc ha fet aparèixer decisivament al porter lleidatà. Mentrestant a l’altra banda, Ballesté tenia ben poca feina i la defensa lligava en curt els davanters pratencs. Garrido ha regenerat el mig del camp amb Vivi, Kilian i avançant Blázquez i ha cercat més mobilitat a dalt amb Salinas i Chabboura. I l’aposta li ha donat els seus fruïts; pentinada d’un omnipresent Barnils, que deixa sol a Salinas davant de la sortida de Craviotto. L’alacantí ha definit amb calma i la pilota ha entrat plorant ben a prop del pal dret (78′). Quedava estona fins i tot per capgirar el marcador i culminar la remuntada. Barnils, de cap, ha disposat d’una oportunitat d’or per a fer-ho possible. Fins al final, insistint des del carril de Soler, l’Olot ha intentat obtenir la diana guanyadora. Però no hi ha hagut temps per més. Segon punt i segon empat del curs a casa. No són els resultats esperats però la imatge i l’esperit de la segona meitat ens obren un fil de llum. Optimisme i convicció per anar a Prada de Moles (dissabte, 17h) a competir i a buscar el primer triomf. Avui, agraïts, a la vintena d’aficionats incondicionals que ens han animat des de fora de l’Estadi, gràcies per ser-hi a les verdes i a les madures. El número 12 s’ha fet sentir i ens ha ajudat a sumar, amb vosaltres fins a la fi del món. Junts tombem els murs!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ballesté, Soler, Carles Mas, Barnils, Blázquez (c) (Vivi, 76′), Eloi (Kilian, 65′), Pedro, Alan Baró, Escoruela, Xumetra (Chabboura, 82′) i Juan Delgado (Salinas, 65′).

AE Prat: Craviotto, Diego, Ricarte (c), Putxi, Artigas (Montero, 66′), Padilla (Figueras, 75′), Carracedo (Marc Padilla, 70′), Neeskens, Domi (Sarmiento, 75′), Javi Martos i Adri Díaz.

Gols: 0-1, Artigas (4′), 1-1, Salinas (78′).

Àrbitre: Armando Ramo Andrés. Ha amonestat Barnils (UEO) i Ricarte (Prat). 

Incidències: partit corresponent a la 5a jornada del campionat de lliga del subgrup A del grup tercer de Segona B disputat a porta tancada a l’Estadi Municipal d’Olot.

Fotos: Nuri Marguí 

Leave a Reply