PRÈVIA J2: Buscant la vacuna

Malauradament un altre cop sense públic, la Unió Esportiva Olot rep aquest dimecres (16:30h, Esport3) el FC Barcelona B en un duel d’equips necessitats a la part baixa de la classificació. Els de Raúl Garrido volen la primera victòria per tallar de socarrel la ratxa negativa i encarar el mes de desembre amb aires renovats. El filial blaugrana, dos punts per sobre dels olotins, tampoc està per tirar coets i compta amb baixes importants. Qui tampoc hi serà és el central Carles Mas, que amb una lesió muscular es converteix en la cinquena absència de la UEO. 

Un dels capitans de la plantilla, Jordi Xumetra, deia en el post partit contra l’Andorra que s’havia de trobar un remei a la situació de l’Olot, una cura als mals de l’equip i una vacuna, ara que està tant a l’ordre del dia, per aturar aquesta malaltia tan estranya que patim en aquest inici de temporada. Evidentment és un comentari metafòric en temps de pandèmia però no deixa de ser una realitat; la plantilla viu un moment delicat anímicament i ens fa falta un revulsiu i un sacseig mental per capgirar la tendència, ara que encara hi som a temps tot i la voracitat del format. I aquest punt d’inflexió ha de ser aquest dimecres amb la visita del Barça B, conjunt directe a la classificació i que també arriba a la cita amb urgències de resultats. Per cert, cara a cara hi tindrem els dos equips menys golejadors del subgrup català (2-1).

Així doncs, el rival d’aquesta jornada intersetmanal és el FC Barcelona B, un dels filials més importants a nivell estatal i europeu. A les ordres de Garcia Pimienta, el Barça B també li està costant arrencar i ocupa la novena posició amb 4 punts; una victòria, un empat i dues derrotes, precisament en els dos darrers partits contra Andorra (1-0) i l’Hospitalet (2-0). També té un bon grapat de lesionats com l’amerenc Sarsanedas, Oriol Busquets, Hiroki, Ilaix, Igor o Solano, a més dels jugadors que s’ha emportat Koeman a Kiev com són el porter Iñaki Peña, el defensa Mingueza i l’extrem Konrad. Només ha pogut marcar un gol en els quatre partits disputats i l’ha fet l’ex-Olot Arnau Comas, que està rendint a un gran nivell a l’eix de la defensa fent parella amb Ramos Mingo. Altres futbolistes a tenir en compte són el recuperat Collado, Jandro Orellana, Lucas de Vega i joves davanters com Mortimer o Gerard Fernández “Peque”.

El partit, que restava pendent i és el corresponent a la 2a jornada de lliga del subgrup A del grup tercer de Segona B, es disputarà aquest dimecres a les 16:30h a porta tancada a l’Estadi Municipal i es podrà seguir per Esport3, Barça TV i Ràdio Olot. Garrido manté les baixes d’Aspar, Ballesté, Pedro i Masó i s’hi afegeix Carles Mas, que a Encamp va patir una ruptura a l’isquiotibial i estarà unes setmanes de baixa. Cap fred i calma davant de tantes adversitats, que no ens podran tombar. Unim forces dins i fora de l’Estadi Municipal! La reacció ha d’arribar!

BAIXES: Masó, Ballesté, Aspar, Pedro i Carles Mas (lesió).

La prèvia de Raúl Garrido

“Passem pàgina d’Andorra, som conscients que les coses no estan anant com voldríem i sabem que el partit del Barça B és vital per agafar un punt d’inflexió. Que surti el millor de nosaltres per tractar de progressar i estar en una situació més propera al que esperàvem”.

“Ells tenen baixes, nosaltres també. Nosaltres anem amb 14 jugadors del primer equip i ells són un club molt gran amb juvenils de primera línia i una plantilla molt més àmplia. No pensem en les baixes, estem centrats en els que hi seran per donar la millor resposta”.

“L’equip intenta donar el seu millor nivell, ens ha malacostumat i hem estat molt per damunt de les nostres possibilitats. Venim d’anys de molta riquesa futbolística, resultats molt bons i això ens ha fet creure que era fàcil. Hem posat un llistó que era un petit miracle, hem de donar-li valor al que hem fet per ser conscients que és molt difícil. Hem de partir de la humilitat i fer bé qualsevol mínim detall per aportar aquets nivell”.

Precedents

Hem rescatat tres visites recents del FC Barcelona B a la capital de La Garrotxa amb regustos ben diversos. En positiu, la victòria de la temporada passada amb gol matiner d’Héctor Simón (1-0). Fa dos cursos,  empat in-extremis amb diana d’oportunisme del banyolí Carles Mas (1-1). I en negatiu, la derrota per la mínima de la temporada 2015-16 amb gol de falta de Maxi Rolón (0-1).

 

Leave a Reply