Tres punts d’inflexió (UE OLOT 2-1 FC Barcelona B)

Primera victòria de la temporada de la Unió Esportiva Olot, que s’allibera en la segona meitat i culmina una gran remuntada davant del FC Barcelona B. Rei Manaj, des del punt de penal, ha avançat ben d’hora al filial blaugrana, però Roger Barnils ha aconseguit la igualada amb un cop de cap incontestable. A la represa, els de Raúl Garrido han tret tota la ràbia acumulada amb la diana de Xumetra i un esforç col·lectiu majúscul per assegurar els tres punts. Oxigen i injecció de moral per una UEO que li tocarà descansar aquest cap de setmana. La pitjor notícia, la lesió muscular de José Antonio Soler. 

Era el dia. Era un caixa o faixa davant d’un rival directe a la classificació i s’havia de solventar tant sí com no. L’equip havia donat bons moments en els dos anteriors partits a casa però faltava fer el clic i creure-s’ho del tot per obtenir el primer triomf del curs. Diuen que val més tard que mai i avui l’Olot s’ho ha ben guanyat a còpia de molta fe.

I això que l’arrencada ha estat fatídica un altre cop. El Barça B s’ha posat per davant amb una pena màxima que ha transformat Rey Manaj (11′). Matheus ha superat Barnils dins l’àrea i aquest l’ha agafat tímidament de la samarreta, acció que el col·legiat Muñoz Pérez ha decretat com a penal. Es repetia el guió i la mateixa història dels últims partits, però el gir que ens esperava a la represa ens deixaria amb un somriure d’orella a orella. Els olotins no han perdut la cara al matx i Roger Barnils, rescabalant-se de la jugada anterior, ha firmat les taules amb una rematada de cap del tot inapel·lable a servei de còrner d’Eloi (33′). A partir d’aquí, millora ofensiva dels garrotxins, que han tingut el segon a la testa del mateix central osonenc. A l’altra banda, Albert Batalla ha intervingut de forma segura per aturar el potent tir de Matheus. Temps de descans, tot obert i amb un Olot d’un to més intens i concentrat que tenia ganes de més.

A la segona meitat, amb el duel més obert, s’han vist diverses oportunitats a les dues àrees. Batalla n’ha salvat un parell en contracops de Gerard Fernández “Peque”. També ho intentava Delgado, a punt d’anticipar-se a la sortida de Carevic. Moment desgraciat amb una nova lesió, la de José Antonio Soler, en una correguda fins a la línia de fons. Però a on no arribaven les cames, arribava el cap i la força dels aficionats darrere del mur de tribuna. L’equip estava convençut d’aixecar el resultat i precisament qui s’ha aixecat amb tota la determinació del món ha estat Jordi Xumetra per marcar el segon (72′). Centrada picada de Blázquez, la lluita i la salva Delgado amb una prolongació en l’aire que caça l’empordanès, més viu que ningú, per enfonsar-la a la xarxa blaugrana. Gestió magnífica dels minuts dels jugadors de Garrido, que ha pressionat a camp contrari i han esgarrapat segons preciosos que ens acostaven a la victòria. Només alguna fogonada de Collado, retornat després de la lesió, ha posat la por al cos als seguidors olotins, però la fiabilitat de Batalla ja s’ha encarregat de deixar-ho tot tal qual. Ja som aquí, ja hem arribat. Tres punts d’or que ens permeten avançar dues posicions i afrontar el mes de desembre amb la millor mentalitat. No s’ha fet res, només és una declaració de principis però aquest és l’Olot que ens identifica. De talent i de joc, però també de brega i de caràcter quan fa falta. Dimecres de glòria, descansem que vénen corbes. Endavant!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Batalla, Soler (Kilian, 59′), Barnils, Blázquez (c), Eloi, Salinas, Alan Baró, Escoruela, Xumetra (Chabboura, 84′), Vivi i Juan Delgado.

FC Barcelona B: Carevic, Comas, De Vega (Ceballos, 67′), Matheus (Mortimer, 78′), Jandro (c), Álvaro Sanz, Ramos Mingo, R. Manaj (Nico, 67′), Balde (Mika, 45′), Peque i Ilias (Collado, 78′).

Gols: 1-0, Rei Manaj de penal (11′), 1-1, Barnils (33′), 2-1, Xumetra (72′).

Àrbitre: Ivan Muñoz Pérez. Ha amonestat a Eloi i Escoruela (UEO) i Arnau Comas (FCB).

Incidències: partit recuperat de la segona jornada del campionat de lliga del subgrup A del grup 3 de Segona B disputat a porta tancada a l’Estadi Municipal d’Olot.

Fotos: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply