PRÈVIA J11: Trobar un filó en la Filomena

Esfumat el somni nadalenc de la Copa del Rei, la Unió Esportiva Olot s’allunya del focus mediàtic per tocar de peus a terra i centrar-se en la visita de l’Espanyol B aquest dimarts (16:30h, Footters). El filial blanc-i-blau, més jove però amb el mateix talent dels últims anys, es situa dos punts per sobre dels olotins, que volen arrencar el 2021 amb la mateixa tònica que van acomiadar el 2020. Raúl Garrido, encara sense Aspar, demana intensitat i valentia per donar un tomb a la classificació en el darrer compromís de la primera volta. 

Una altra història. Va ser bonic mentre va durar, sens dubte, la Copa del Rei va ser una estrella fugaç que va passar per l’Estadi Municipal i va deixar un grapat de records agradables, a part de l’expectació mediàtica i social que comporta la visita d’un conjunt de La Liga com Osasuna. Però ara és moment de baixar del núvol, de recuperar la quotidianitat i d’afrontar la rutina de la competició domèstica amb la mateixa motivació i entusiasme que el torneig del K.O. De propòsits d’any nou no en faltaran. El primer, sumar una nova victòria i allargar una setmana més la imbatibilitat al Fortí Olotí (des de desembre 2019). El segon, sobrepassar un rival molt directe a la taula i col·locar-se en el pilot de la zona mitja d’un subgrup català terriblement apretat. I el tercer? Doncs aconseguir el tercer triomf seguit com a local (Barça B i Lleida Esportiu) per evidenciar la tendència a l’alça del mes de desembre.

Aquest dimarts ens visita el filial del RCD Espanyol, que compta amb una vintena de participacions a la categoria de bronze, la majoria a partir dels 2000. Segona temporada de José Aurelio Gay a la banqueta amb un bloc remodelat de manera profunda, tònica habitual en aquest tipus de filials. Només resten sis jugadors de la campanya anterior, dels quals destaquen Ricard Pujol, Tugarinov, Iván Gil o el capità Ferran Jutglà. També trepitgen fort des del juvenil futbolistes com Jofre Carreras, que ja s’ha estrenat amb els “grans”, Gori, Julen o Max Svensson, que va marcar en el partit de Copa a Burgos. Els blanc-i-blaus ocupen la novena posició amb onze punts, dos més que l’Olot. Els de Gay han obtingut tres victòries contra Prat, Cornellà i Badalona, dos empats i quatre derrotes. El seu màxim golejador és Juan Camilo Becerra, cedit el curs passat a la UE Cornellà, que ha marcat tres dianes.

Després de l’ajornament de diumenge per les conseqüències del temporal de neu Filomena, el partit, corresponent a la jornada 11 del campionat de lliga del subgrup A del grup tercer de Segona B, es disputarà finalment aquest dimarts a les 16.30h a porta tancada a l’Estadi Municipal d’Olot i serà retransmès en directe per Footters i Ràdio Olot. L’única baixa continua essent el mollonenc Lluís Aspar, que la propera setmana ja farà treball amb el grup. La resta, tots sans i estalvis per afrontar la primera jornada de l’any i l’última de la primera volta. Som-hi, vermells! Són tres punts decisius!

BAIXES: Aspar (lesió)

La prèvia de Raúl Garrido

“La Copa del Rei ens generava moltíssima il·lusió però érem conscients de la dificultat extrema de continuar passant eliminatòries. La lliga és el que és vital per a nosaltres i ja estem pensant únicament en l’Espanyol B”.

“Dins de l’exigència davant d’un Primera Divisió, l’equip s’ha recuperat i està bé en tots els sentits. No hi ha lesions i estem convençuts, això fa que les coses siguin més fàcils quan hi ha partits tan seguits”.

“El dimecres vam donar descans a alguns jugadors i vam intentar gestionar els minuts, ja que aquest partit és la nostra vida i és la competició que realment és important”.

“És una bona oportunitat per passar l’Espanyol B a la classificació, és un partit vital, és el partit de l’any. Si el guanyem, hi tenim molt a dir. Rival directe? Ara mateix són tots rivals directes perquè estem molt a prop des del primer a l’últim. Guanyar significaria donar un pas important per a consolidar-nos”.

“L’Espanyol B juga amb un sistema clar de 4-4-2 amb la idea clara d’atacar i progressar a través de la pilota. Té gent jove de molt talent, és un dels millors planters de tot l’estat malgrat que el primer equip ara estigui a Segona Divisió. Sabem que serà difícil”.

“En aquest subgrup no pots fer molts càlculs. Tractarem d’aprofitar que aparentment no estan en el seu millor moment però l’important és que nosaltres estiguem bé i mantenim la línia dels últims partits. Hem de ser un equip reconeixible, valent, intens i difícil de contrarrestar”.

Precedents

Hem trobat fins a sis visites de l’Espanyol B a l’Estadi Municipal. El balanç és de tres victòries de la UEO, un empat i dos triomfs pericos. El primer compromís va ser el curs 2011-12 a Tercera Divisió (3-2). El següent enfrontament, ja a la divisió de bronze, també es va resoldre per la mínima (1-0). En el curs 2014-15, va ser el filial blanc-i-blau qui es va emportar els tres punts de la Garrotxa (0-1). En l’any posterior (2015-16), victòria olotina (2-1) i en el penúltim precedent (2018-19), triomf dels barcelonins amb diana de Campuzano (0-1). Finalment, l’últim record és l’1-1 del curs passat. Ferran Jutglà i Salinas van ser els autors dels gols.

Leave a Reply