En cos i ànima (UE OLOT 1-1 RCD Espanyol B)

Tercera jornada seguida sense perdre de la Unió Esportiva Olot, que reacciona a l’embranzida inicial del RCD Espanyol B per rescatar un valuós empat (1-1). L’olfacte de Jordi Xumetra, a la represa, ha igualat la diana de Jofre al contraatac en el primer temps. Un duel trepidant i obert que ens permet seguir invictes a casa i mantenir la tònica positiva per iniciar aquest 2021. Aquest diumenge, repetim a l’Estadi Municipal contra la UE Cornellà.

En cos i ànima. En cos per aguantar el desgat físic que suposa enfrontar-te a un filial tan jove, enèrgic i talentós com el del RCD Espanyol. I l’ànima per treure el gen competitiu, l’essència futbolística i l’esperit guanyador per puntuar i arrencar el 2021 de manera optimista i esperançadora. El cert és que els de Jose Aurelio Gay han sortit com un coet en la primera meitat. Contraatacs endimoniats i transicions d’alta qualitat ens han obligat a posar els cinc sentits en fase defensiva. Primers minuts trepidants amb oportunitats molt clares a les dues bandes i lluïment dels porters; Ballesté ha tret una mà prodigiosa i Svensson ha fallat un gol cantat, mentre que Joan García s’ha estirat de forma decisiva per evitar la diana de Xumetra, ben habilitat per Juan Delgado. Barnils també hi ha dit la seva amb una rematada de cap que s’ha passejat per l’àrea petita. Qui no ha perdonat ha estat Jofre Carreras, un dels més verticals, que ha avançat els pericos en un contraatac letal superant per dalt a Pol Ballesté (39′). Una fuetada difícil de digerir abans del descans en un duel obert i vistós en el qual encara hi teníem molt a dir.

La represa ha començat amb el canvi per precaució de Carles Mas per Alan Baró, que ha notat unes molèsties a la cuixa. Els de Raúl Garrido, que per cert avui complia el partit 100 en lliga amb la UEO, han millorat ostensiblement a la segona part amb més pilota i més aproximacions a l’àrea. Oportunitat destacada per a Kilian Grant, novament un dels millors, a qui un defensa li ha tret el cop de cap de la mateixa línia de gol. També ho ha provat Juan Delgado amb un xut sec que ha blocat l’altre Joan. I fins i tot Eloi Amagat, amb una rosca prometedora, ha estat ben a punt de variar l’electrònic. El camp s’inclinava cada vegada més i l’Olot mereixia almenys l’empat. I l’ha trobat segurament en la jugada més enrevessada. Centrada a l’àrea per a Delgado, que es fa lloc i prova una rematada acrobàtica. Xumetra, molt atent a l’acció, segueix la trajectòria de la pilota per disparar amb la testa a la porteria rival (72′). Quart gol en lliga de la Bala de l’Estartit, el cinquè si comptem el de Copa del Rei. En els darrers minuts ha pogut passar de tot; Gay ha refrescat la parcel·la ofensiva i l’Espanyol ha creat més ensurts a la contra. També hi posaven insistència i fe els olotins, que no han pogut trobar la manera de concretar la remuntada. Repartiment de punts que ens deixa amb 10 punts després de 10 partits disputats. En duem tres seguits sense perdre i mantenim la imbatibilitat a casa. Símptomes positius per arrencar l’any amb confiança i convençuts que podem fer el salt a la zona mitja. Ho intentarem aquest diumenge, de nou a l’Estadi Municipal, amb la visita de la UE Cornellà (16.30h). Un altre adversari de màxima dificultat que posarà a provar la tendència a l’alça de la UEO. Seguim!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ballesté, Soler, Barnils, Masó (Salinas, 61′), Blázquez (c), Eloi, Pedro, Alan Baró (Carles Mas, 45′), Xumetra (Chabboura, 74′), Kilian (Escoruela, 86′) i Juan Delgado.

RCD Espanyol B: Joan Garcia, Rubén Sánchez (Omar, 54′), Nil Jiménez, Alejandro, Becerra (Nabil, 80′), Jutglà (c) (Mahicas, 80′), Jofre, Svensson (Villahermosa, 67′), Ricard Pujol, Recasens i Gori (Ivan Gil, 67′).

Gols: 0-1, Jofre (39′), 1-1, Xumetra (72′).

Àrbitre: Miguel Sesma Espinosa. Ha amonestat Jordi Masó (UEO) i Rubén Sánchez.

Incidències: partit corresponent a la jornada 11 del campionat de lliga del subgrup A del grup tercer de Segona B disputat a porta tancada a l’Estadi Municipal d’Olot.

Fotos: Nuri Marguí

Leave a Reply