PRÈVIA J21: Un clau roent

La Unió Esportiva Olot s’aferra a l’esperança i apel·la al suport del públic en el derbi gironí d’aquest diumenge (17h) contra la UE Llagostera. Els d’Oriol Alsina arriben pletòrics després de vèncer el Nàstic i amb dret a somiar a atrapar els tres primers. Baixes sensibles per a Gabri Garcia al centre del camp amb la sanció d’Eloi Amagat i la lesió de Pedro del Campo. Un duel amb tots els protocols Covid-19 i exclusiu per als socis de la UEO, que un any després podran tornar a animar als jugadors des de la grada. 

Tota la llenya al foc. Penúltim partit de la primera fase amb la necessitat imperiosa de sumar punts i acostar-nos al gruix d’equips que lluitaran en aquesta lligueta de permanència. De Lleida ens vam emportar una derrota però moltes coses positives com la valentia, el joc i les ocasions generades. És la pauta a seguir, i més en un derbi gironí d’alta rivalitat que per sí sol ja augmenta la motivació i l’orgull. I més tenint en compte com es va esfumar el triomf in-extremis en el duel de la primera volta a Llagostera. Però aquest cop comptem amb una ajuda inestimable, la tornada del jugador número 12 des de les grades de l’Estadi Municipal. Per tot plegat, un munt d’al·licient que ens han d’empènyer a obtenir els tres punts i creure, més que mai, que l’objectiu està a l’abast.

El rival d’aquest diumenge és la Unió Esportiva Llagostera – Costa Brava, club de la petita localitat del Gironès que va ser fundat l’any 1947. Amb una etapa daurada al fotbul professionali i actualment consolidat a Segona B sota la presidència d’Isabel Tarragó i la direcció d’Oriol Alsina, els gironins estan fent una magnífica temporada col·locats en la cinquena posició amb 26 punts. I ben carregats de moral arriben després de superar el líder, el Nàstic de Tarragona (1-0). Una plantilla on es combina l’experiència d’homes com Marcos Pérez, David Garcia, Aimar, Pitu o Sascha Andreu amb la joventut dels Duba, Marc Manchón, Dieste o Aleix Roig. No hi falta talent a la medul·lar amb Magallán, Gil Muntadas o Sergio Cortés, màxim golejador amb sis dianes i especialista a pilota aturada. Un Llagos que només ha assolit un triomf fora de casa però que es plantarà a la Garrotxa encara amb opcions de classificar-se directament per a la nova categoria professional.

El partit, corresponent a la jornada 21 del campionat de lliga del subgrup A del grup tercer de Segona B, es disputarà aquest diumenge a les 17.00 a l’Estadi Municipal d’Olot, obert exclusivament per als socis del club i amb un aforament limitat seguint les indicacions del Procicat. Una entrada de públic que s’haurà de fer sota els protocols Covid-19 decretats per les autoritats sanitàries. Pel que fa a nivell esportiu, és dubte Jordi Xumetra després d’estar confinat durant les últimes setmanes. Qui està descartat és Pedro del Campo, que encara té dolor en l’hiperextensió del genoll.T ampoc hi podrà ser el seu company al centre del camp, Eloi Amagat, que compleix cicle de targetes. Més baixes i més adversitats que obligaran a donar un plus i a mutiplicar-nos, també des de la grada. Som-hi, vermells! Un derbi per ressorgir!

BAIXES: Pedro (lesió) i Eloi (sanció).

La prèvia de Gabri

“És un partit vital pel present i el futur de l’equip i per tenir coses on agafar-nos. És un derbi que arriba en el millor moment pel que significa i pel que ens pot aportar a nivell de confiança. És un partit especial”.

“Necessitem un altre cop tornar a tenir un motiu per seguir confiant i creient. És un bon moment per tornar a dir que estem aquí, que lluitarem i que ho aconseguirem. És un partit per creure-hi de veritat i reflectir-ho en punts i resultats”.

“Els jugadors s”han d’intentar treure aquest excés de responsabilitat i pressió, són futbolistes que porten molts anys i que són capaços de sortir de l’adversitat. Tenim responsabilitat perquè estem compromesos i volem sortir d’aquí, tenim capacitat, equip i jugadors per fer-ho. Tenim molta gent del club al darrere  que no es rendeix i que ens està animant després de cada partit i hem de lluitar per ells”.

“És un punt important l’entrada de públic, esperem que ens ajudi. La gent pot estar disgustada, preocupada i fins i tot enfadada amb mi, és normal sóc l’entrenador. Però sobretot espero que als jugadors els rebin amb la benvinguda que necessiten, que empenyin i que els animin tot i la situació difícil”.

“El Llagostera és un club molt consolidat en aquesta categoria, fins i tot ha estat a nivell professional. Tinc molt respecte per la feina que fan, pots estar més a prop o més lluny de la seva idea però està clar que obtenen resultats, rendiment i competeixen molt bé. Un equip que també es ve a jugar moltes coses, s’han apropat a les posicions de davant i això vol dir que estan fent moltes coses bé”.

“Hi ha moments que ens pesen durant els partits, hem d’intentar que passin menys vegades. El futbol és un esport d’encerts i d’errades, sol guanyar el que té menys errades. Hem de fer que aquestes desconnexions puntuals siguin les menys possibles perquè ens castiguen molt”

Precedents

Dues victòries olotines i un triomf llagosterenc en els tres últims enfrontaments a la capital de la Garrotxa. El primer d’aquests, encara a l’antiga Primera Regional, es va saldar amb un 3-0 per als de casa. En el segon, ja a Segona B en la temporada 2013-14, també es van imposar els d’Arnau Sala amb gol de penal de Carlos Martínez. En el darrer compromís, l’alegria va ser visitant amb els gols de Leo Ramírez i Toni Gabarre (1-2). El silenc Marc Mas va anotar la diana garrotxina. Recordem que en el curs passat la irrupció de la pandèmia va evitar l’Olot-Llagos de la segona volta.

Leave a Reply