El cor de la ciutat (UE OLOT 1-0 UE Llagostera)

La Unió Esportiva Olot plasma la seva superioritat en el marcador i es queda amb el derbi gironí davant de la UE Llagostera. Un exercici de caràcter, determinació i punteria per aconseguir tres punts fonamentals de cara a la segona fase. Cinquè gol de Juan Delgado i exhibició col·lectiva per suplir quatre baixes molt important. I la millor notícia, la tornada per la porta gran dels nostres aficionats a l’Estadi Municipal. Diumenge vinent, cita a la Dani Jarque.

Ovació mútua. Dels de dins, dels de fora i de tots els que han posat el seu granet de sorra per fer que la tarda fos rodona a tots els nivells; ambientalment, logísticament i esportivament. La tornada de la nostra gent al camp, seguint fil per randa els protocols COVID-19, era un plus de moral enorme que ens ha contagiat des del minut zero. El caliu, els càntics, els missatges d’ànims i de suport que ens han acompanyat durant tot el partit i ens han fet treure forces d’on no hi eren. És la màgia del Número 12 i del Fortí Olotí, que avui han vibrat amb un triomf majuscúl en un duel de màxima rivalitat. Molt bona posada en escena dels olotins amb profunditat per les bandes i mobilitat de Pol Prats i Salinas entre línies. L’ebrenc hauria pogut obrir l’aixeta en el primer minut però ha disparat fora en un u contra u de manual davant Marcos. Tot i baixes de puntals com Xumi, Blázquez, Eloi i Pedro, l’equip ha mostrat personalitat i caràcter per saber al que havia de jugar en tot moment. Delgado, d’esperó a centrada de Pol Prats, també ha despertat els uis de la graderia. Ha intentat respondre el Llagostera amb un parell d’accions de Maynau i un cop de cap de Diego González que ha blocat amb seguretat Pol Ballesté. L’Olot tenia el control i seguia produint cada vegada amb més sensació de perill. Fins que la connexió valenciana, repetint el guió de Lleida, s’ha decidit a moure l’electrònic. Rep Salinas a tres quarts de camp, se la posa bé, aixeca el cap i filtra la bola per a Juan Delgado, que executa amb l’esquerra i ben creuada (34′). Acció de tiralínies amb el cinquè gol aquest curs del davanter d’Elda, en estat de gràcia. El mateix Delgado n’ha tingut una altra abans del descans a centrada de Kilian Grant, un altre dels destacats. Temps de descans amb un resultat merescut per joc i mèrits però conscients que els visitants competirien fins l’últim sospir per treure’n petroli.

A la represa, Alsina ha mogut fitxa amb Dieste i Salvans buscant frescor en la zona atacant. El mateix Dieste no s’ho ha pensat en un tir potent que ha aturat Ballesté. A l’altra banda, l’Olot també arribava però no trobava la manera d’estampar-la a la xarxa. Kilian ha topat amb l’oposició d’un defensa quan ja carregava la canya dins l’àrea. El figuerenc també ho ha provat de rosca en una ocasió que ha salvat l’estirada de Marcos. La més clara del Llagos ha estat una rematada dins la petita del corpulent Sascha que Ballesté ha rebutjat amb una intervenció sensacional. Novament clau el felí barceloní en els moments calents. Cal destacar la defensa pràcticament sense fissures dels de Gabri Garcia en córner i jugades d’estratègia, un dels punts forts dels visitants. Els olotins han pogut sentenciar a la contra amb Pol Prats i Escoruela, però finalment el xoc ha mort amb l’emoció d’aquest avantatge mínim i una falta directa de Sergio Cortés que s’ha escapat per poc. No havia d’entrar. Avui era el dia de l’Olot, del ressorgir i de l’esperança, d’una victòria coral que dóna més que mai sentit al grup. I d’una alegria immensa per una afició que ha viscut un any en la distància, en el patiment i en la soledat. Avui ens hem tornat a unir i hem demostrat que seguim junts en aquesta causa. I que volem sortir-ne per l’orgull garrotxí i per seguir fent bategar el cor, el cor de la ciutat. Diumenge vinent, contra l’Espanyol B a la Ciutat Esportiva Dani Jarque, tancarem la primera fase amb el propòsit de tres punts més. Endavant! Ho farem!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ballesté, Soler, Barnils, Genís (Joel Arumí, 73′), Masó (c), Pol Prats (Samu Pinto, 80′), Salinas (Escoruela, 90′), Alan Baró, Kilian, Vivi i Juan Delgado.

UE Llagostera: Marcos, Aimar (c), Sergio Cortés, Sascha, Gil Muntadas, Maynau (Salvans, 45′), Juvanteny (Pitu, 61′), Diego G., Pere Martínez, Guiu (Dieste, 45′) i Alejandro Marcos.

Gols: 1-0, Juan Delgado (34′).

Àrbitre: Ángel López del Amo Franco. Ha amonestat Soler, Kilian i Jordi Masó (UEO) i Diego González i Dieste (Llagos).

Incidències: partit corresponent a la 21 jornada del campionat de lliga del subgrup A del grup tercer de Segona B amb la presència d’uns 350 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot en el retorn dels aficionats al camp després d’un any sense públic.

Fotos: Gerard Sáez-UE Olot

Leave a Reply